Dezerty a sladké hříchy

Chaloupka z perníku od Terezy

3 komentářů

pernikova chaloupka od Terezy

Posílám tak trošku skromnější příspěvek do Vaší perníkové soutěže. Nejsem žádná velká pekařka ani kuchařka, zatím ještě studuji, takže bydlím u rodičů a hlady tedy neumřu. Perníčky ale prostě miluju (stejně jako celá naše rodina) a peču je s mámou od útlého (velmi útlého, myslím, že poprvé jsem se vykrajování zúčastnila tak ve dvou letech a určitě mě to strašně bavilo) dětství. Perníčky pečeme ke všem možným i nemožným příležitostem, zdobíme nimi stromeček. Zajímavé je, že nikomu nechutná bílá poleva, takže většinu nezdobíme skoro vůbec, stačí naše roztodivná sbírka formiček (máme snad celou zoologickou a botanickou zahradu).

pernikova chaloupka od Terezy1
Letos poprvé (je mi 23) jsem se rozhodla sama upéct perníkovou chaloupku. Nějak jsem úplně nevychytala rozměry, tak jsem měla trošku problém se skompletováním. Nakonec se ale povedlo a chaloupka se nerozpadá. Abych to shrnula- příjemný odpočinek od diplomky a příprav na zkoušky, které už pomaličku klepou na dveře, a navíc hromada perníkové vůně, která se u mě rovná vůni Vánoc.
Takže přeju šťastné a pohodové Vánoce

Tereza Pernicová

Děkuji Tereze za skvělý perníčkový výkon! Její chaloupka z perníku se stala dalším skvostem v této provoněné rubrice, kde je vidět, že holky mají zlaté ruce 😉

3 Komentářů

  1. Jak já Tereze rozumím… Pečení je perfektní relax a odpočinek od učení, a pokud je výsledek takhle krásný, je radost dvojnásobná :-).
    PS: Terezka má krásné příjmení, úplné nomen omen :-).

  2. Při takovém příjmení to pečení musí bavit a úspěchy jsou zaručené. Přeji ti úspěšné dokončení studia a ještě mnoho radosti při pečení a v budoucnu třeba i vaření.

  3. I já při studiu raději odbíhala do kuchyně a mnohdy jsem se při nezáživnější látce přistihla jak přemýšlím, co dobrého bych spáchala u trouby nebo u pltony. také přeji úspěšné dokončení studia a fandím tak krásným perníkovým výrobkům. Šikovné ruce se nezapřou.

Přidal komentář