Publicistika a zajímavosti

Stránky Gurmánka.cz zařazeny do webového archivu Národní knihovny ČR

29 komentářů
Stránky archivovány Národní knihovnou ČR 
S potěšením mohu svým čtenářům sdělit, že stránky Gurmánka.cz  byly na základě výběru a následně podepsané smlouvy o archivaci elektronických online zdrojů právě zařazeny do projektu Národní knihovny ČR – WebArchiv.
 
Cituji ze smlouvy: “Tyto stránky byly vybrány Národní knihovnou ČR jako kvalitní zdroj, který by měl být uchován do budoucna a stát se součástí českého kulturního dědictví. Stránky jsou archivovány několikrát ročně a jejich záznam je součástí České národní bibliografie a katalogu NK ČR.”
 
Považuji za velkou čest, že se mohu se svým webem Gurmánka.cz  zařadit mezi reprezentativní vzorek českého webu. Je mi velkou ctí, že mohu za tímto účelem používat logo Národní knihovny ČR.

29 Komentářů

  1. Gratuluju … jen je blbý, že podle smlouvy (pokud máš stejnou jako já) jsou archivované stránky přístupné pouze z NKP 🙁

  2. šárko, rozhodnutie zachovať dedičstvo z vašich pre ďalšie generácie vám bolo udelené právom. Deliť sa o recepty, know-how a dobré jedlo je dar. Majte pekný jarný deň a naďalej držíme palce.

  3. Taktéž se připojuji ke gratulantům! Musí to být bezva pocit! Je úžasné se něčeho takového aspoň malinko zůčastnit i když jen jako obyčejný návštěvník těchto stránek!

  4. Milá paní Šárko,

    moc Vám gratuluji!!! Ocenění Vaší práce na tomto webu ( a nejenom na něm) tímto způsobem je naprosto fantastické a plně si jej zasloužíte!!!
    Ještě jednou blahopřeji!

  5. Také se připojuji ke gratulantům, máte vzácný dar umění pohladit textem, všechno, co tu píšete se tak nááádherně čte. Díky za tyhle stránky.

  6. Bravo! Šárko, mám za tebe velikou radost, jak už jsem zmínila na DolceVitě. Docela by mě zajímalo, co bylo prvotním impulsem. Jestli to byla péče o archivaci hodnotných elektronických online zdrojů, nebo jestli si některá pracovnice z Národní knihovny při vaření podle tvých receptů řekla, že by měly zůstat zachovány budoucím pokolením… :-))

  7. Gratuluji! Musi to byt pro vas ale velka radost.

  8. KLasickou poezii můžu jen když mám na ní náladu.Vaší poezii u plotny mohu kdykoliv…….BLAHOPŘEJI……

  9. Děkuji všem čtenářům a přátelům za milá slova a děkuji za přízeň vyjádřenou mému blogu.
    Mám radost a vážím si toho!

    Krásné jaro všem přeje Šárka

  10. Gratuluji i zde! Mimochodem prolézat foodblogy a vytipovávat ty nejlepší jakožto náplň práce, tomu říkám dream job! 🙂

  11. Teprve na druhý pohled mi došlo, že musím gratulovat dvakrát. Pochopila jsem, žedo webového archivu národní knihovny jsou zařazeny oba Tvoje weby: Gurmánka i Šárčina \”škola\” vaření. Zřejmě mám poněkud delší vedení, ale s radostí blahopřeji i zde.

  12. Mě to připadá jako samozřejmost. Není kvalitnější web \”o jídle a věcem kolem\” než gurmánka. Blahopřeji!!!!!

  13. Moc gratuluji! Ještě tak nějaký Tvůj pořad v TV a budu spokojen 😉 Líbí se mi, jak do receptu dokážeš zahrnout i tošku toho poznání. Jo, jsi dobrá!

  14. Tak tomu se říká pořádné OCENĚNÍ!
    Šárko moc gratulujuuuuuuuu, je to paráda 😉
    Dobrý nápad s tou TV. To bych už opravdu začala pravidelně koukat i na český kuchticí pořad, zatim je to stále bída.

  15. Dodatecne se taktez pripojuji ke vsem gratulujicim! Toto oceneni je i urcita vyzva do budoucna, a jiste neni pochyb o tom, ze pani Sarka i nadale udrzi vysoky kulinarsky a esteticky standart svych stranek. Osobne jsem velice rada, ze zustane, v jiste forme, zachovana i puvabna, uchu a dusi lahodici cestina :-)))) Jazyk to krasny, ale mizejici ci tezce prezivajici a to nejen zasluhou globalizace, ale i nevalnou urovni a prazvlastni jazykou kulturou masmedii v Ceskych zemich v 21.stoleti.

  16. Připojuji se ke všem gratulujícím, co víc dodat, všechno už bylo řečeno přede mnou – krásná čeština v poutavém povídání o jídle a výborné recepty. Sem si chodím potěšit dušičku.

  17. To Helli: V Národní knihovně kupodivu nepracují jenom samé pracovnice, ale i pár pracovníků – stránky navrhl jeden z nich a prvotní impuls byl čistě \”vědecký\” – vítězství blogu paní Šárky v týdenním kole soutěže Blog roku 2009 na Emag (takže A je správně) 😉

  18. To klukznkp: V tom případě by mohli příslušní pánové z NKP plynule přejít k aktivitám dle B: zkoušet, vařit, ochutnávat, referovat na těchto stránkách, posléze přispívat vlastními návrhy a recepty. Kruh se tak krásně uzavře a mimo archivace elektronických online zdrojů by bylo možno archivovat i konkrétní zkušenosti archivářů. :-))

  19. Přijměte, prosím, čestné gratulace i ode mě! Neumím si představit, že by foodblogger mohl dosáhnout většího úspěchu či ocenění. Musíte být velmi pyšná 😉 Ještě jednou gratuluji, právoplatně si toto ocenění zasloužíte!

  20. Nic vystižnějšího mě nenapadá než-smekám…….

Přidal komentář