Štítek „Anuše Kejřová“

9. dubna 2010 v 13.45, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Vaše sladké nápadyPočet komentářů: 22

Velikonoční beránek z těsta piškotového podle receptu starého

Velikonoční beránek z piškotového těsta podle Anuše Kejřové upekla podle starého receptu z kuchařky Anuše Kejřové Hanka (HaF). Dílo se povedlo, staré recepty fungují a za rok si ho můžete podle doporučení Hanky vyzkoušet i vy. Recept bude trpělivě čekat v rubrice „Vaříme s Anuší Kejřovou“, za rok jsou tu Velikonoce zas. Kdo má doma […]

Celý příspěvek »

8. dubna 2010 v 0.35, napsala Šárka Škachová • Rubrika: V kuchyni s Anuší Kejřovou (podle starých kuchařských knih vaříme poctivou českou klasiku)Počet komentářů: 7

Brynzové větrníčky

  Co dobrého na párty? Třeba slané větrníčky. Když budou plněné brynzou, nikoho by nenapadlo, že recept na ně je už v notně zaprášených kuchařkách. Větrníčky s brynzou objevila, upekla a naplnila Hanka (HaF) a servíruje nám je v celé své rafinované kráse. V kombinaci s obloženými chlebíčky, tedy s receptem předchozím, nám tu vystrojila […]

Celý příspěvek »

7. dubna 2010 v 23.41, napsala Šárka Škachová • Rubrika: V kuchyni s Anuší Kejřovou (podle starých kuchařských knih vaříme poctivou českou klasiku)Počet komentářů: 5

Obložené chlebíčky z prošlých časů

Jak vypadaly obložené chlebíčky minulého století? Rozhodně byly k nakousnutí, majonéza měla kanárkově žlutou barvu a nechodilo se pro ni  k  „Helmansům“, protože se poctivě vyráběla doma. Chlebíčky už tenkrát patřily do kategorie malých  jídel vznešených a na svého tvůrce uměly mnohé prozradit.  Má a nebo nemá umělecké nadání a smysl pro detail? Chlebíčky se krášlily […]

Celý příspěvek »

6. dubna 2010 v 12.50, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 18

Nepečený dort „Diplomat“

Nepečený piškotový dort „Diplomat“ podle receptu ze staré kuchařské knihy Anuše Kejřové připravila a na ochutnávku receptu nás pozvala Hanka Charvátová. Nalistujte stranu 410, … nebo se raději nechte vést receptem tak, jak ho popsala a doplnila fotografiemi přímo Hanka. Je to srozumitelné, přehledné a s výsledkem, po kterém se olíznete ;-) Hance tímto děkuji, […]

Celý příspěvek »

30. ledna 2010 v 3.27, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 7

Ořechový koláč s brusinkami

  Ořechový koláč s brusinkami. Ať hledám, jak hledám, nenacházím nic, pro co bych neměla slabost. Pikantní lehce nakyslé brusinky a křupavé lískové oříšky jsou dalším z parádních moučníků prvorepublikové kuchařské knihy. Takové recepty jsou ozdobou naší české kuchyně. Ruku na srdce! Kdy naposledy jsem pekla mřížkový koláč? Když si odmyslím pravý linecký na rakouské […]

Celý příspěvek »

30. ledna 2010 v 2.53, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněJeden komentář

Pečená kuřátka s masitou nádivkou z drůbků

movie the chronicles of narnia: the voyage of the dawn treader online Pečená kuřátka s masitou nádivkou z drůbků se za časů prababiček a podávala v předjaří s novým bramborem a kompotem z loňské úrody ze zahrádky. V zahradě touto dobou rašila první pažitka a dostala svou velkou roli v nádivce. Takovým nedělním obědem nikoho neurazíte ani dnes. […]

Celý příspěvek »

30. ledna 2010 v 2.21, napsala Šárka Škachová • Rubrika: V kuchyni s Anuší Kejřovou (podle starých kuchařských knih vaříme poctivou českou klasiku), Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 5

Medový koláč podle stoletého receptu

Medový koláč z žitné mouky, s vůní pěti koření, neloupanými sekanými mandlemi a se šibalskou (víc než) kapkou rumu asi málokoho nepotěší. V pátek ho upekla na sobotní snídani Hanka a rozšířila rubriku vaření podle tradičních českých kuchařských knih o další zajímavou dobrotu. Medový koláč podle stoletého receptu. Recept provoní rubriku V kuchyni s Anuší Kejřovou a zároveň ho řadím do soutěže: […]

Celý příspěvek »

30. ledna 2010 v 1.18, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněDva komentáře

Housková polévka podle Anuše Kejřové

Nedělní oběd se vším všudy. Houskovou polévku navařila Hanka. Po dobré polévce bude servírovat kuřátka s drůbkovou nádivkou a neošidí nás ani o výtečný moučník. Inspirací se jí stala opět tradiční česká kuchařka Anuše Kejřové. Recept přidávám do rubriky a zároveň do soutěže Vaříme podle starých kuchařských knih. Nejsou v nich jen zapomenuté obyčejné recepty, ale […]

Celý příspěvek »

24. ledna 2010 v 12.45, napsala Šárka Škachová • Rubrika: V kuchyni s Anuší Kejřovou (podle starých kuchařských knih vaříme poctivou českou klasiku)Počet komentářů: 6

Smažený králík podle Anuše Kejřové

Oblíbená úprava králičího masa – smažená králičí stehýnka – připravila jako další ze svých domácích receptur Alena. Zalistovala ve „Zlaté úsporné kuchařce“ a podle doporučení Anuše Kejřové podávala i ona s bramborovým salátem. Recept na dává Alena k dobru. Díky Aleně a všem ostatním, že se zapojili (zapojí?) do soutěže Vaříme podle starých kuchařských knih. […]

Celý příspěvek »

23. ledna 2010 v 9.45, napsala Šárka Škachová • Rubrika: V kuchyni s Anuší Kejřovou (podle starých kuchařských knih vaříme poctivou českou klasiku)Jeden komentář

Zajíc à la Marseille podle Anuše Kejřové

  no strings attached dvd download Druhým pokusným králíkem se stal zajíc! Zajíc à la Marseille je další recept, do kterého se pustila Hanka a já ho mohu zde s velkou chutí představit. Noblesní receptura Anuše Kejřové káže vylepšit špikovaného zajíce nejen tradiční slaninou, ale přidává sardelky a červené víno. Doporučuje takto připraveného zajíce nechat […]

Celý příspěvek »

Seznam článků

Použité štítky

Tento mrak 200 nejpoužívanějších štítků by vám mohl pomoct najít, co hledáte.

ananas Anuše Kejřová Babiččina zahrada babiččino cukroví Basilej bazalka benátky beránek borůvky Brambory Brusinky brynza bublanina bylinky bábovka cestování chilli Chorvatsko chřest cuketa cukroví cukrárna degustace dezert dezerty dobrá kuchyně Dominikánská republika domácí kuchyně domácí pečení domácí pečivo domácí vaření dort dovolená drinky dušené maso dýně foie gras Francie francouzská kuchyně gastroturistika gril grilování guláš halloween hlíva ústřičná hokkaidó houbaření houby Houby a lesní plody hovězí maso hrušky husí játra hříbky Indie italská kuchyně Itálie jablka jablko jahody jak se peče perník jaro jihočeská kuchyně jižní čechy jídlo kapr keramika kniha kokos kokosové mléko koláč koláče koření kuchařka kuchařská kniha kuře kuřecí maso káva La Veranda listové těsto láska léto maliny mandle Marcella Hazan maso masopust Maďarsko maďarská kuchyně maďarské speciality med medvědí tlapky meruňky mleté maso moučník moučníky moře mořská kuchařka mák nakladatelství motto noky nádivka nápoje olivový olej olivy omeleta omáčka Omáčky, marinády, pikantérie ostré a pikantní jídlo ovoce ořechy oříšky papriky perník perníková chaloupka perníkové recepty a rady perníky perníkáři perníčky pesto pečené kuře pečení pečení ve formě pečivo PF pikantní recepty pizza polévka polévková mísa pracny pudink Přidat nový štítek rajská omáčka rajčata recenze rizoto Rožmberk rybník ryby rybí recepty rýže salát semlbába Silvestr skořice sladkosti sladké pečení slaná bábovka slané pečení slané pečivo slané pohoštění slaný koláč snadné recepty soutěž staročeská kuchyně staročeské recepty staročeské tradice staročeské vánoce staročeské zvyky a tradice staročeský recept sýr titanové nádobí tlačenka Toskánsko tradice tradiční recepty tvaroh tymián těstoviny třešně vaření vegetariánské recepty vejce Velikonoce velikonoční pečivo vepřové hody vepřové maso vánoce vánoční cukroví vánoční pečení vánoční pečivo vášeň víno výlov zabijačka zabíječka zahrada zavařování Zelenina Zlatá úsporná kuchařka česká kuchyně čokoláda římský hrnec šneci špargl špenát švestková povidla švestky švýcarsko šéfkuchař Radek David žemlovka