Štítek „Itálie“

28. září 2014 v 2.39, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Pečení v peci, Slané pokušení, Světové specialityPočet komentářů: 5

Domácí recepty z pece

    Vždycky mě zajímalo, jak asi voněl chléb pečený v dobře vytopené peci? Měl zvonivou kůrku a voněl dřívím? Jak se odhadla teplota pece vhodná k pečení? Když mě něco zajímá, tak to musím zkusit. Ve vlastnoručně vytopené peci jsem upekla chléb, pizzu i masové pochoutky a o recepty se zde na blogu s […]

Celý příspěvek »

9. května 2012 v 20.10, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Čtenářské články, Itálie, Kam za dobrým jídlem?, Reportáže, S GURMÁNKOU NA CESTÁCHPočet komentářů: 17

Dovolená v Toskánsku – radost pro všechny naše smysly

  Máte chuť cestovat na jih a potěšit všechny smysly? Jeďte do Toskánska, nebudete litovat. Zvu Vás tedy teď a tady na agroturistické gastrotoulky Toskánskem, které možná  pozitivně ovlivní případné plánování letošní dovolené. Toskánsko rozhodně stojí nejen za vidění, ale též i za ochutnání a přivonění. Agroturistické gastrotoulky Toskánskem připravila Zuzana Mihulková a nezapomene přidat pár […]

Celý příspěvek »

6. března 2012 v 11.47, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Světové speciality, Těstoviny a rýže, ZeleninaPočet komentářů: 29

Špagety s rajčaty – Spaghetti al pomodoro

Špagety s rajčaty – Spaghetti al pomodoro. Čím méně komplikovaně je připravíme, tím budou lepší. Jsou rychlé, chutné a když do nich dáme suroviny té nejlepší kvality, výsledek nás zaručeně potěší. Za ideální stav bych považovala letní čas a zralá rajčata vonící po slunci. Kde sehnat jistotu originální středozemní chuti počátkem března? Důvěřuji loupaným rajčatům v plechovce, […]

Celý příspěvek »

3. února 2012 v 21.03, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Čtenářské články, Itálie, S GURMÁNKOU NA CESTÁCHDva komentáře

Karneval po italsku – rej masek a chuť tradičního pečiva

Karnevalový rej masek má kořeny v renesanci. O téhle barevné zábavě povídá Zuzana Mihulková www.prima1vera.com a přidala i sladký recept na karnevalové sušenky „cenci“.   Tak tady máme Karneval, pani Milerová…. :-) Vánoce jsou šťastně za námi, italská čarodějnice Befana rozdala hodným dětem sladkosti a stejně jako Tři králové v Česku se vrátí opět až za rok. […]

Celý příspěvek »

3. února 2012 v 13.23, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Interesantní pochoutky z báječné dovolenéZatím žádný komentář

Toskánské postřehy a suvenýry – Brigidini Lamporecchio

Na cestách po Toskánsku se Vám bude hodit pohled očima cestovatele-labužníka zlomaxe. Podle osobních zkušeností radí, co pěkného v Toskánsku zhlédnout, co ochutnat a kde pohodlně přespat. Díky těmto článkům jsem se vrátil do loňského léta a dovolené strávené v Toskánsku. 14 dní tam uteklo jako voda a člověk nestíhá opravdu nic zhlédnout. Je to […]

Celý příspěvek »

18. ledna 2012 v 14.00, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Světové speciality, Těstoviny a rýže, ZeleninaPočet komentářů: 55

Těstoviny s brokolicí – Pasta con broccoli

Těstoviny s brokolicí – fantazie po italsku za pár minut. Co je fantastického na obyčejné vařené brokolici? Pro mě je to italské myšlení při vaření, se kterým ji dokáží uchopit a připravit. Umí si to zjednodušit, ale nikdy ne za cenu toho, aby se něco šidilo. Zase jsem našla ten zvláštní punc noblesy v tak geniálně prosté […]

Celý příspěvek »

11. ledna 2012 v 16.32, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Čtenářské články, Gastrozajímavosti, Itálie, Kam za dobrým jídlem?, Reportáže, S GURMÁNKOU NA CESTÁCH, Světové speciality, Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 27

Toskánsko II. – toskánská kuchyně

Pod toskánskou pokličkou. Toskánská kuchyně je plná chutí a vůní, proto si zasloužila samostatnou kapitolu, která navazuje na první článek – Toskánsko, země pohádek a snů. Cestovatelského ducha jste mohli nasytit v příspěvku prvním, ale teď má právo dožadovat se svého i žaludek. Za toskánskou kuchyní to táhne každého znalce gastronomie. Tak pojďme konečně nadzdvihnout […]

Celý příspěvek »

11. ledna 2012 v 16.20, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Čtenářské články, Itálie, Kam za dobrým jídlem?, Nezařazené, Reportáže, S GURMÁNKOU NA CESTÁCHPočet komentářů: 12

Toskánsko I. – země pohádek a snů

Perličky z Toskánska, aneb severní Toskánsko není jen Florencie a Pisa Pokaždé, když přistávám kdekoliv v Itálii, prožívám zvláštní pocit štěstí. Takové mrazení v zádech a šimrání v břiše. Stává se vám to taky? Je to stejný pocit jako když jste čerstvě zamilovaní, myslíte na svou lásku a točí se vám hlava. Já mám tento pocit už několik let […]

Celý příspěvek »

8. prosince 2011 v 14.26, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Itálie, Něco pro duši, Z autorčina šuplíkuPočet komentářů: 20

Holky s úsměvem o síle 1000 voltů. Nejen o Vánocích s Češkami a Slovenkami v Itálii

Přemýšlela jsem o krásách slunné Itálie, českých Vánocích, o síle italské kuchyně a tak trochu i o tom, jak se tam sympatickým Češkám a Slovenkám žije, když se do Itálie vydaly za svou láskou a zbudovaly si nový domov. Dala jsem se do řeči se Zuzanou Mihulkovou a vyloudila z ní pár zajímavých řádků, které jsou […]

Celý příspěvek »

12. dubna 2011 v 14.51, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Něco pro duši, Voňavá literaturaPočet komentářů: 22

Říkal jsi ti amo – láska je jídlo a jídlo je láska

Existuje někde to správné místo pro lásku? Určitě je to téma do pranice. Které z měst je městem pro lásku? Mohla by to být smyslná Paříž. Určitě to musí být Paříž! Nebo snad továrna na sňatky zvaná Las Vegas? Ne. Já to vím bezpečně. Místem pro lásku je Řím. Amor si právě tohle město určil za svou […]

Celý příspěvek »

Seznam článků

Použité štítky

Tento mrak 200 nejpoužívanějších štítků by vám mohl pomoct najít, co hledáte.

ananas Anuše Kejřová Babiččina zahrada babiččino cukroví Basilej bazalka benátky beránek borůvky Brambory Brusinky brynza bublanina bylinky bábovka cestování chilli Chorvatsko chřest cuketa cukroví cukrárna degustace dezert dezerty dobrá kuchyně Dominikánská republika domácí kuchyně domácí pečení domácí pečivo domácí vaření dort dovolená drinky dušené maso dýně foie gras Francie francouzská kuchyně gastroturistika grilování guláš halloween hlíva ústřičná hokkaidó houbaření houby Houby a lesní plody hovězí maso hrušky husí játra hříbky Indie italská kuchyně italské speciality Itálie jablka jablko jahody jak se peče perník jaro jižní čechy jídlo kapr keramika kniha kokos kokosové mléko koláč koláče kotlík koření kuchařka kuchařská kniha kuře kuřecí maso káva La Veranda listové těsto láska léto maliny Marcella Hazan maso Maďarsko maďarská kuchyně maďarské speciality med medvědí tlapky meruňky mleté maso moučník moučníky moře mořská kuchařka mák nakladatelství motto noky nádivka nápoje olivový olej olivy omeleta omáčka Omáčky, marinády, pikantérie ostré a pikantní jídlo ovoce ořechy oříšky papriky perník perníková chaloupka perníkové recepty a rady perníky perníkáři perníčky pesto pečené kuře pečení pečení ve formě pečeně pečivo PF pikantní recepty pizza polévka polévková mísa pracny pudink Přidat nový štítek rajská omáčka rajčata recenze rizoto Rožmberk rybník ryby rybí recepty rýže salát seminář semlbába Silvestr skořice sladkosti sladké pečení slaná bábovka slané pečení slané pečivo slané pohoštění slaný koláč snadné recepty soutěž staročeská kuchyně staročeské recepty staročeské tradice staročeské vánoce staročeské zvyky a tradice staročeský recept sýr titanové nádobí tlačenka Toskánsko tradice tradiční recepty tvaroh tymián těstoviny třešně vaření vegetariánské recepty vejce Velikonoce velikonoční pečivo vepřové hody vepřové maso vánoce vánoční cukroví vánoční pečení vánoční pečivo vášeň víno výlov zabijačka zabíječka zahrada zavařování Zelenina Zlatá úsporná kuchařka česká kuchyně čokoláda římský hrnec šneci špargl špenát švestková povidla švestky švýcarsko šéfkuchař Radek David žemlovka