Publicistika a zajímavosti

Co napsali čtenáři

8 komentářů

Tento výpis několika komentářů dle náhodného výběru bohužel není objektivní a ani při nejlepší vůli nemohu z toho velkého množství vašich osobních reakcí na stránkách nazvaných “Šárčina škola vaření” vybrat to nejlepší, protože každý komentář je jedinečný a z toho důvodu jsem se snažila na ně i osobně odpovídat. Nakonec adresa www.dolcevita.blog.cz stále existuje, tak se tam na kus řeči zase klidně můžeme sejít. Stránky Gurmánka.cz tu jsou především pro internetový prodej mé knihy, která nese název “Rande s gurmánkou v české kuchyni”. Bližší info o knize najdete po kliknutí na titulní stranu knihy, která je umístěna v pravém rohu webových stránek. Kliknete-li na odkaz s názvem “dolce vita”, zavede vás rovnou do mé pohodové školy vaření, kam si můžete vyrazit jen tak pro trochu inspirace a možná tam najdete i to, co vás potěší a hledat jste to vlastně ani nechtěli 🙂 Já tam potkávám samé pohodové bytosti a inspirace tolik, že bych ji nevyplýtvala ani za dva životy. V každém případě moc díky za všechny diskusní příspěvky bez rozdílu VŠEM.

Jana Pechová, 8.7.2008 13:13

Zdravím z horácké metropole a vysekávám nejhlubší poklonu!
Milá paní Šárko, Váš web jsem objevila zcela náhodou při vyhledávání konkrétního receptu podle jména. Ohromil mě způsob podání receptů, proložených fotografiemi z fází přípravy (což jsem leckdy až doposud při zkoušení nových laskomin citelně postrádala), ale i řada dalších detailů. Do poslední tečky naplňujete výstižný text písně, která doprovázela Dietlův seriál Rozpaky kuchaře Svatopluka. Zpívá se v ní: “Kuchař je umělec a psycholog a stratég, když plné mísy občas vmísí do šarvátek…” Děkuji Vám zejména za tu radost, s jakou vaříte a zároveň se dělíte o zkušenosti, protože ta je zásadně motivující. Moc Vám fandím a vznikne-li někde skulina, v níž bych mohla nějak prospět i já Vám, ohromně ráda vyjdu vstříc! Jana

Mydlica, 5.7.2008 18:40

Milá Šárko, taky už pár roků vařím, ale Váš web mě srazil do kolen. Dávám si ho do svých oblíbených a ty metry kuchařek, co mám v knihovně, zahazuju 🙂 Těším se na vaření s Vašimi skvělými recepty.

Mirka, 17.4.2008 16:38

Milá Šárko, náhodou jsem včera “zakopla” o tvé stránky, upadla jsem a zůstala ležet celé odpoledne. Dneska pokračuji a študuji. Věř, že jsem se toho za svůj život navařila dost. (Jsem už důchodkyně), ale teď z tvých stránek se zase spoustu věcí učím. Všechny recepty máš psané velice zajímavým, zábavným způsobem. Do které rubriky se podívám, tam jsou úplně fantastické, skvělé recepty. Přeji ti hodně dalších dobrých nápadů a receptů, které pak budeš předávat nám. Jsi prostě kuchařka par excellence. To se musí nechat. Samozřejmě teď mám tvé stránky v oblíbených na 1.místě.

Miluše Kořínková, 15.4.2008 01:40

Milá Šárko, i já se zařazuji do zástupu obdivovatelů Vašeho blogu! Spojení ingrediencí jako recept + naprosto profesionální fotografie + poutavé vyprávění o poznaných cizích zemích + z každé řádky dýchající radost z vaření i lásky k lidem, dalo vzniknout naprosto dokonalým gastronomickým stránkám.Zatím mám přečteny 4 měsíce roku 2006, a jsem úplně ztracena…přeji Vám hodně elánu,inspirace ,úspěchů a v neposlední řadě hodně spokojených návštěvníků Vašich stránek.

Michael Klima, 7.4.2008 19:20

Vážená Šárko,
já jsem několikrát napsal, že pokud se t‎ýká Hospitality Industry, což podle mně zahrnuje cestovní ruch, hotely, restaurace a gastronomii, čtu vše co mi do ruky přijde v četně bobkový‎ch listů a to ve všech řečech, ale to se jenom tak rozcapuji, protože sama skutečnost že jsem Vaše stránky otevřel až teprve dnes jsou důkazem toho že vlastně nevím co říkám. Ale i pokud se t‎‎ýká kuchařek a kuchařů v domácnosti (protože v mnoha případech jsou to dnes již muži kteří stojí doma za plotnou), tak díky takov‎ým stránkám jako jsou ty Vaše, mohou v mnoha rodinách ochutnat jídla která dnes ještě nedostanou ani v někter‎ých restauracích. Já jsem autorem několika kuchařsk‎ých knížek a tvůrcem stránek www.hostovka.cz které jsem založil více méně na protest té špatné úrovně českého pohostinství a gastronomie, ale poslání m‎ých stránek je jiné než toho vašeho blogu, takže tam studenti Hostovky žádné recepty nenajdou.
Mé stránky vycházejí z jednoho rčení amerického pohostisntví: „An educated custumer is our best customer“, a proto se s m‎ými studenty dělím jen několik málo rad jak se v restauracích a v gastronomii orientovat, aby uměli rozeznat jestli za své peníze dostávají to co jim patří.
Váš blog je důkazem toho, že b‎ýt Čech není žádn‎‎ý handicap a že nějak‎ý čas pobytu v zahraničí nemůže být nikomu na škodu.

Přeji Vám ve Vaši záslužné práci hodně úspěchů a gratuluji všem kteří je objevili či ještě objeví,
Michael (Mike) Klima

čutka, 14.2.2008 21:53

Milá Šárko,
asi od podzimu obdivuji Tvůj báječný web se spoustou receptů, až oči přecházejí. Vždy, když chci okouzlit a udělat nějakou zvláště dobrou lahodu, jdu na jisto na Tvé stránky. Dříve jsem ještě názvy receptů nebo surovin dávala do vyhledávače, ale už to dlouho nedělám. Zkušenost mě naučila, že ty nejlepší recepty jsou stejně na Šárčině blogu, tak proč ztrácet čas prohledáváním jiných stránek.
Nikdy předtím jsem moc nevařila. Od té doby, co žiji s mým přítelem se nároky na mé kuchařské umění zvýšily. A protože On je Francouz, tak se zvýšily značně. Tak Ti moc děkuji, protože ze mně děláš výbornou kuchařku, a ani o tom nevíš. (Proto Ti to raději píšu).
Například dneska: je sv. Valentýna, tak to chtělo něco super. A můžu Ti říct, že Tvůj “Losos do trouby a nadívané brambory” pěkně sedly. K tomu lahvinka Saint-Amour, jak se sluší… No prostě díky Ti a přeji mnoho úspěchů a inspirace ke gurmánských kreacím i nadále.

Helena K, 2.2.2008 14:19

Šárko, tohle jsou proklatě dobré stránky ! Jsem unavená letitým vařením neustále stejných jídel, ubíjejících mou energii. Vaření mně natolik ubíjelo, že manžel rozhodl, že o víkendu nebudu trávit čas u sporáku, ale jídla si objednáme v restauraci a necháme přivézt, popřípadě někam zajedeme na oběd. Včera v noci jsem objevila Vaše nádherné stránky, dýchlo na mně nějaké kouzlo a já ráno vstala a šupky dupky s radostí do kuchyně a připravila jsem manželovi k narozeninám Tiramisu a hledám další recepty na dnešní oslavu….. Fandím Vám a děkuji za inspiraci . Uvařila jsem si kávu a místo do nudných časopisů koukám na vaše stránky.

Petruška, 4.9.2007 10:18

Přichází gratulant, který by ti rád složil ty nejuctivější poklony, jež míchal a ochutnával tvé “experimenty” již od svých šesti let, který tě doprovázel všude tam, kam jsi během svého života šla. Dneska jsi mě však ve všem překonala – jsi internetový profík, skvělá fotografka, gurmánský mág a někdo, kdo překonal své vlastní představy o možném úspěchu. Teď už jen k potěšení nás všech, kteří se chodíme mrknout na tvůj blog každý den a vaříme spoustu tvých nápaditých receptů, chybí ta kniha… Mami, gratuluji ke tvým úspěchům a jsem na tebe pyšná.

mari, 4.9.2007 14:35

Milá Šárko, musím konstatovat, že Ty jsi udělala z mnoha lidí závisláky, kteří se klepou nedočkavostí, dokud si nepřečtou nějaký Tvůj receptík, krásné povídání a neshlédnou Tvé bezkonkurenční fotky. I já doufám, že brzy nazraje doba, kdy toto všechno převedeš z virtuální podoby na papír. Knížka je přece jenom knížka a byla by to nádhera! Tvé stránky jsou pro mne pohlazení na duši – takže velký DÍK!

Markéta, 31.8.2007 08:17

Šárko, vyzkoušela jsem biftek dle Vašeho návodu a opět musím konstatovat, že jste třída.Výšku bifteků jsem měřila pravítkem, pečlivě ovázala provázkem a čas měřila na stopkách.Tak báječné médium jsem ještě nejedla. Díky Vám. Ještě bych se Vás chtěla zeptat jestli nakládáte maso na svíčkovou na smetaně a jestli ano tak jak. Moc by mě zajímal Váš názor.

Anna Škodová, červen 2009, došlo e-mailem

Milá paní Škachová,
Vaše kuchařka doslova hladí nejen žaludek, ale i duši. Jsem zřejmě
podobná krevní skupina jako Vy. Jsem o deset let starší, v mládí jsem se
věnovala moderní gymnastice.
Každý den cvičím kalanetiku, mám i jinak hodně pohybu, takže to dobré
jídlo může být. Též ráda experimentuji, nuda by byla ubíjející nejen v
kuchyni. Mě naučily kuchařskému umění
maminka a babička. Maminka byla vyučená kuchařka a cukrářka, tatínek byl
pekař, takže asi to mám v genech. Jen mě trápí, že moje kulinářství jen
málokdy někdo ocení,
už více než tři roky jsem vdova a moje dcera je provdaná v USA. I ona je
výborná kuchařka, zeť ji chválí. Ale věříte, že když je u mě návštěva,
že se vyřádím?
Vaše recepty jsou voňavoučké už při čtení, vyzkouším všechny. Panenka je
fantastická, i já mám rodinný recept na tuto mlsandu. Moc Vám za Vaše
recepty děkuji a přeji Vám
stále nové nápady. A též ať stále máte komu vařit a servírovat. Vaše
vděčná čtenářka i žačka Anna Škodová, Jiráskova 15, 750 02 Přerov.

 

email ze dne 3. června 2009, od p. Aloise Marhoula

On Wed, 3 Jun 2009 14:07:31 +0200, “Marhoul Alois” <gastroservis@volny.cz>
wrote: / odkaz na článek (recenzi) ke kterému se tento email bezprostředně vztahuje je ZDE (Ivančice chřest a mnohem více)
 
emailová korespondence, 3. června 2009

On Wed, 03 Jun 2009 14:17:23 +0200 (CEST), JUDr. Renata Žáčková
<R.Zackova@seznam.cz> wrote:

Dobrý den,
včera jsem si na poště vyzvedla Vaši kuchařku Rande s gurmánkou v
české kuchyni a musím Vám napsat, že je naprosto skvělá! Hrozně
ráda vařím a peču, nejraději českou kuchyni a tak se mi Vaše
kuchařka přesně trefila do vkusu. Kuchařky i sbírám, ale tak hezky
udělanou kuchařku ještě nemám. Je na ní vidět, že vaříte opravdu
s láskou. Určitě se pusťte do další!
Z Liberece Vás zdraví
Renata Žáčková

Dobrý den,
chtěl bych Vám dodatečně poděkovat za dobrý nápad, kde strávit
nezapomenutelné zážitky s chřestem. Jestli si vzpomínáte, v květnu
2007 jste přinesli poutavý článek o restauraci U Urbanů v Ivančicích. Se svými přáteli jsme nelenili a v roce 2008 i v letošním roce jsme si do tohoto malého, ale milého penziónku udělali
výlet v době chřestové sezóny. Nemělo to chybu, zážitek gastronomický se snoubil s příjemným a profesionálním přístupem majitelů, kteří dle cen, to dělají více z lásky než aby na zákaznících vydělávali. Více takových lidí.!

A Vám ještě jednou díky,
Alois Marhoul
PS. Poděkování vyřizuji i od našich přátel Trachtů a Svobodů!
G-servis – Alois Marhoul
252 04 Čisovice 123
okres: Praha-západ
(25 km z centra Prahy)
mobil: +420 602 308 363
e-mail: gastroservis@volny.cz
web: www.gastrobazar.cz

  • Zuzka La. – 4. 12. 2009

Milá gurmánko, je mi 27 let a jsem kuchařkový “sběratel” a tak, když jsem v knihkupectví objevila novou zajímavou kuchařku, tak jsem si ji koupila. Nejdřív mě zaujal hlavně formát knihy, ale pak jsem byla doslova unešená každým receptem.. Konečně kuchařka, kde jsou recepty opravdu vyzkoušené a tak podrobně popsané veškeré kroky receptů, že to zvládne podle nich úplně každý! Už se nemůžu dočkat dalšího dílu (snad bude brzy ;-)). Moc gratuluji a tleskám!!!!

  • Rominski říká:  24.11. 2009 v 17.49   upravit

    Objevil jsem rozhovor s gurmánkou http://blog.blog.cz/0911/blogujici-gurmanka-sarka-skachova a přišel se podívat na stránky mimořádné osoby, které patří. Opravdu skvost! Jak stránky gurmánka, tak http://www.dolcevita.blog.cz jsou velmi inspirativní. Máte mou poklonu.

  • Simona říká: 4.12. 2009 v 21.09   upravit

    Paní Šárko, moc děkuji za skvělou kuchařku, nechala jsem si darovat k loňským Vánocům a už několikrát jsem podle Vašich receptů “zakouzlila”. A fungovalo to! Vedle praktického vydání (které se mi zpočátku nezdálo, ale pak jsem ho musela a musím ocenit) se mi všechny Vaše recepty i povídání okolo dobře čtou. Těším se, že si letos nadělím kalendář s dalšími recepty. Mimoto jsem na Vašich stránkách už několikrát našla další inspirativní návody i odkazy. Jen tak dále!

  • Lenka napsala e-mailem: Jihočeský kapr podle Šárky
  •  Milá Šárko!
    Včera jsem vařila podle Tvojí kuchařky. A musím říct, že jsem Tvojí zásluhou sklidila ovace od všech tří mužů mého srdce 🙂
    Ilustrační fotky přikládám – jsou již připravené a brzy budou i s průvodním textem na našich stránkách.
    Recept je bezva a je výjimečný tím, že jsem ho zařadila mezi naše “rodinné zlato” bez jakýchkoli úprav. Byla to vynikající večeře, kterou si zase brzy zopákneme. Kapra (délka 58 cm!) jsme snědli téměř celého, zbyla jedna porcička, kterou si dal dneska k obědu manžel. Já jsem neměla to srdce, abych ten kousek od včera ještě dělila a dala jsem si k obědu něco jiného. Manžel opět provolával slávu autorce 🙂
  •  

    Jihocesky kapr_4

    Mějte se moc fajn, Ty i Eda a ještě jednou díky za knížku. Prach na ní sedat nebude 🙂
    Papa, hezký večer
  • Martina Salakidis:

    Dobrý den, paní Šárko.
    Já smekám!!! Ráda vařím i peču a provádím různé experimenty v kuchyni. Narazila jsem na váš blog a nemůžu se  nabažit!!! Váš styl psaní je tak úžasný, že se bavím už nějaké dvě hodinky, a to ani nic nehledám. Ale nemůžu to zaklapnout 😀 Přeji hodně sila a životního elánu, aby vám to psaní co nejdéle vydrželo.

    Děkuji za moře inspirace

    Martina

    8 Komentářů

    1. Milá Šárko, blahopřeji Vám k nádherným novým stránkám a už od pohledu \”chutné\” kuchařce!! Přeji Vám spoustu nových návštěvníků a spoustu prodaných báječných kuchařek. Ať se Vašim novým stránkám daří. Těším se, že se zde budeme virtuálně znovu setkávat :o)
      Jezinka-Martina

    2. Děkuji Martino :o) Ještě jsem neměla dostatek času se s novým webem seznámit, ale určitě se polepším a nějak to postupem doby dám do správného funkčního stavu. Díky za milá slova! Zdraví Šárka

    3. Dobrý deň,

      pani Šárka, blahoželám k nádhernému webu i krásnej knihe, už teraz sa na ňu teším. Keďže mi je známe, že dobierky do SR sú problém, mám otázku: budem si túto knihu môcť zakúpiť i v kníhkupectve v ČR? Ďakujem, prajem veľa milých virtuálnych návštevníkov a nových nápadov.

    4. Macko:

      Dobrý den,

      díky za blahopřání! K otázce na knihkupectví v ČR se budu moci vyjádřit až v říjnu, neboť jsem s nimi v současné době v jednání. Domnívám se, že každý problém se dá vyřešit, tak i dobírka do SR nemusí být neřešitelná záležitost :o) Děkuji a přeji krásný podzimní čas. Šárka

    5. Dobrý večer,
      Dobierka do SR vraj nie je problém, tak to je fajn. Čo treba urobiť, aby som knihu dostala?

    6. Šárko,
      přeji moc moc úspěchů s novou kuchařkou, hodně chutných pokusů a stále čerstvou inspiraci! Rychle klikám na objednávkový formulář a už se těším, až si dám Rande s gurmánkou ve své kuchyni 🙂

    7. vEruska:

      Věrko, díky! Poslala jsem ti osobní mail s informací 🙂

    Přidal komentář