Dezerty a sladké hříchy

2. Bábovka z čerstvých meruněk

2 komentářů

Milá Gurmánko. Posílám ti recepet na meruňkovou bábovku. Jen na začátku musím upřesnit, že ty menší bábovky pekla naše 5letá holčička a ty větší jsem pekla já. Tak teď k tomu receptu:

 meruňka

BÁBOVKA Z ČERSTVÝCH MERUNĚK

suroviny:

6- 10 ks meruněk
250 g hery
3 lžíce rumu
1 prášek do pečiva
250 g cukru krupice
4 vejce celá
380 g polohrubé mouky
skořice asi tak půl lžičky

P7100067

Postup:
Změklý tuk utřeme s cukrem, vejci a rumem do husté pěny. Mouku prosijeme s práškem do pečiva a skořicí. To vše přimícháme do pěnové hmoty. Ovoce nakrájíme na menší kousky. Do vymazané a vysypané formy nalijeme část těsta a pokryjeme je polovinou nakrájených a v hladké mouce obalených meruněk. Poté opět dáme těsto a meruňky a nakonec opět těsto. Bábovku vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme tak 30 minut a potom snížíme teplotu na 160 stupňů. Jestli je bábovka upečená, zjistíme vpíchnutím špejlí do bábovky. Když se těsto na špejli nelepí, tak je bábovka hotová. Bábovku necháme ve formě trochu vychladnout a poté ji vyklopíme a ocukrujeme. Přejeme všem dobrou chuť.
gabi.ko

Děkuji gabi.ko za další příspěvek do bábovkové soutěže. Speciální poděkování za malou roztomilou bábovku patří malé pomocnici, která se do díla pustila s tebou 🙂

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji 😉

2 Komentářů

  1. Merunky jsou dobré všude a vždycky a letos jich je jako máku…… Tak vyzkouším . mejla Ps: zvláštní barevnost…líbí se mi taková mi připadá jako -pudinkoželatinojemnomerunková- asi ta fotka ? díky gabi.ko

  2. Hm, kombinace meruňek a skořice v bábovce je zajímavá a určitě bude skvělá na chuť. Malá kuchařinka je šikulka, bábovky jsou k nakousnutí! 🙂
    Meruňek se letos opravdu urodilo, skončila jsem právě se zavařováním, 18 sklenic meruňek ve vlastní šťávě a ještě k tomu jsem zamrazila 5 litrů ostružin. celkem jsem nasbírala 10l, ale 5l putovalo k sousedce pro radost. Uf.

Přidal komentář