Předkrmy a chuťovky

Golfové míčky

4 komentářů

 sněženky

Když jaro není za oknem, nechť vejde do talíře. Recept na golfové míčky, které odpálí zimní náladu hodně daleko do dálky, rovnou do jamky zimních vzpomínek.
Slunce vešlo do znamení Berana, konečně nastala jarní rovnodennost. V letech na počátku minulého století začínalo astronomické jaro výhradně 21. března. V roce 1920 se poprvé objevilo datum 20. března a dnes už výrazně převažuje. V roce 2048 se přenese první jarní den dokonce už na 19. března a ke konci století se 19. a 20. březen budou vyskytovat stejně často. Za změnu data příchodu jara mohou přestupné roky.

 

 

 

 

 

šafrán

 V zahradě šafrán setý si sedí zase hezky na svém místě a vystrkuje krásně zbarvené hlavičky a odkrývá své zářivé pestíky.
Pokud vás začala lákat zelenající se tráva ke všem možným hrám (ty golfové nevyjímaje), tak máte zase na nějakou dobu pěknou smůlu! Zima se nám probudila, vyskočila ze své nostalgické nálady a začala natřásat svou sněhovou peřinu. Vypadá to, že jen tak nepřestane. Hoďte zase do komory golfové hole a začněte ještě chvilku přemýšlet o zimních radovánkách. Vymyslela jsem si tento jarně naladěný recept na golfové míčky (pro golfisty i negolfisty), prostě pro všechny, co už chtějí na vlastní oči vidět tu svěží zelenou trávu a patřičně si ji užít! Když jaro není za oknem, udělám si ho alespoň na talíři.

 kočičky

  

Golfové míčky

 

Nemusíte vědět, do jaké vzdálenosti se pálí drajvy, kolik měří hřiště pro PGA Tour, nic o zasahování grýnů ani skvělém patování. Dokonce nemusíte přemýšlet o tom, zda je výhodnější hrát míček vedží z rafu než 8-železem z ferveje. O golfu nemusíte vědět naprosto nic! Tyto golfové míčky si můžete dopřát jako naprostý laik a nemusíte chodit nikam na hřiště. Zachovejte však etiketu a pozvěte někoho na match ke stolu. Během této hry nebudete muset řešit svůj švih ani svoje výsledky. Tyto golfové míčky jsou tu od toho, abyste si na nich jednoduše pochutnali a zařadili je jako malý předkrm nějakého slavnostnějšího golfového menu. Jaro je tu a je třeba naplánovat všechny budoucí turnaje. Nebo se na golf vykašlete úplně a dejte si je jen tak 😉

golfove micky 

Recept na golfové míčky

  • 1 balíček Bio Lučiny
  • 1 čerstvý tvarohový sýr
  • pár kuliček naloženého zeleného pepře
  • mořská sůl, čerstvě mletý pepř
  • sušená italská rajčata v olivovém oleji
  • kousek pórku či mladé cibulové natě
  • lístky máty (bazalky)

Sýr a tvaroh smícháme a vytvoříme krém, který je potřeba trochu osolit a opepřit. Všechno se zvládne hravě vidličkou.

 

Ostatní suroviny krátce mixérem rozšleháme a vmícháme do připravené sýrové hmoty. Vytvarujeme kuličky tvaru golfového míčku, ozdobíme kouskem sušeného rajčete a zelenými bylinkami a necháme v chladu odpočinout. Podáváme jako doprovod k aperitivu při vítání prvního jarního dne nebo stylově při domlouvání golfového turnaje.

 cerstvy syr

 

Tímto lehkým jarním receptem odpalte tu zimní náladu pořádným a přesným golfovým švihem někam hodně daleko – do jamky vzpomínek. Až sleze sníh, který u nás servírovala příroda k snídani, bude končně jaro. Já si počkám 😉

bodláky

Na severní straně bodláku je patrná zima, ale na jižní straně už to vypadá nadějně a po sněhu není ani památky. Po prvním jarním deštíku, který bude vysušen prvním slunečním paprskem s intenzitou jara se konečně zazelená i tráva a všechno lupení, které si s chutí můžeme nanosit do kuchyně a pořádně se do jara zakousnout a proti jarní únavě nasadit ty nejsilnější zbraně. Vitamíny z právě probuzené přírody.

Symbolem příchodu jara jsou s železnou pravidelností sněženky, které se i letos probudily jako první. Šla jsem prohledat svou zahradu a zjistit, jestli příroda opravdu funguje jarně. Nebylo to marné, poslíčky jara jsem opravdu našla 🙂

4 Komentářů

  1. O golfu nemám ani páru a nejspíš to už ani nikdy nedoženu, ale symboly jara ze tvé zahrádky mě dokázaly ihned přimět k naplánování prvního jarního výletu do přírody. Myslím, že rezervace bledulí v Chlébském by už mohla být jako jeden velký koberec bílých kvítků. Nevím o ničem, co by se ke snídani před tímhle výletem hodilo líp, než tvoje bílé golfové míčky se zelenočervenou čepičkou spolu s kváskovým žitným chlebem. Třeba pak v údolí Chlébského potoka najdu i nějaké to vyrašené jarní lupení, kdo ví?

  2. Člověk nemusí být ani golfista, aby ho potěšila svěže zelená tráva 🙂 Myslím, že pro radost stačí i těch pár bílých jarních kvítků a něco dobrého na zub. U nás i dnes zase sněžilo, tak nevím, kam se to jaro schovalo 🙁

  3. Pokud jste golf jeste nezkusili, tak to vyzkousejte. Dlouha prochazka po krasnem zelenem travniku a hledani micku v lese je uzasnou relaxaci. A rozcilovani, ze vam to nejde patri ke sportu:-) Po petihodinove prochazce vyhladnete tak, ze budete myslet jen na jidlo a treba i na golfove micky.

  4. Andrea Ohlsson 🙂
    Procházky po krásném zeleném trávníku není nikdy dost. Jednou někdo řekl, že hra golfu je pro něj \”pokažená procházka\” 🙂 Myslím že to byl Marek Eben. Jeho humor je roztomilý. Dobré jídlo ke golfu jistě patří. Nejblíž mám malé golfové hřiště u Bechyně a potom u Nové Bystřice (tam je to na procházky jako dělané 🙂 Sakra! Všimla jsem si, že v tomto článku zmizely všechny obrázky, neboť nebyly nataženy přes galerii, musím to napravit.

Přidal komentář