Dezerty a sladké hříchy

91. BB jako Brigitte Bardot nebo “Bábovka Banánová”

6 komentářů

aDSCN1267

Kdo nese iniciály BB, nenechá nikoho na pochybách, že je to kus 🙂 Tento pohledný kousek poslala do soutěže  Marie a krásně to načasovala. Pohlédnu-li na celé letní soutěžení z pohledu numerologického, tak se součtem čísla 91 (9+1=10, tzn. 1+0=1) doberu ke šťastné 1. / jedničce 🙂

Pokud se skutečně konečným číslem soutěže stává příspěvek č. 91 (po součtu všech číslic tedy “šťastná jednička”), hovoří ta čísla naprostou pravdu! Číslo jedna náleží jen lidem nezávislým, tvůrčím a vytrvalým s mimořádným zapálením pro věc. Neplatí pro ně žádná omezení, vždy najdou způsob sebevyjádření a své nápady dokáží realizovat za každou cenu. Byli jste naprosto úžasný a tvůrčí tým, o tom nemůže být pochyb 🙂 Pečení bábovek vám šlo od ruky, až jsem si říkala, že jsem si s tou soutěží pěkně nadrobila do klávesnice, když jsem po nocích pekla na webu vaše horké příspěvky 🙂 V anketní bitvě o tu nejpohlednější bábovku přeji VÁM VŠEM hodně štěstí. Rozhodně nemám pochyby, že si s výhrou nebudete umět poradit. Budete mít o jednu bábovku doma navíc, tím pádem o zábavu postaráno 🙂

nyní nechám mluvit Marii, protože víc než o numerologii jde v tomto příspěvku o její krásně upečenou a dokonale tvarovanou soutěžní bábovku

Posílám ještě jeden, poslední příspěvek. Trochu jsem se trápila s formou, je stará a při prvním pokusu se mi bábovka utrhla. Nazvala jsem ji BB jako Brigitte Bardot nebo jako Bábovka Banánová.

aDSCN1270

Potřebujeme:

  • 2 vejce
  • 200 g cukru
  • 150 g másla
  • 1 dl vody
  • 3 banány
  • 300g polohrubé mouky
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • půl čajové lžičky soli

Ušleháme cukr s máslem a vejci do pěny. Přidáme banány, rozmačkané ve vodě. Dohromady promícháme a přidáme mouku a zbylé suroviny. Můžeme přidat sekané ořechy, nebo „čokofleky.“
Pečeme ve vymaštěné a vysypané velké bábovkové formě (nebo v několika menších),ve středně vyhřáté troubě přibližně 45 minut.
Výborná je přelitá čokoládovou polevou.

aDSCN1261

Dobrou chuť přeje Marie

www.toffo.blog.cz

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji 😉

 

6 Komentářů

  1. BB, je fajn. Ale DD nebo ŠŠ také nejsou k zahození, ne? :- )))

  2. Bali: Každý jsme svým způsobem exemplární kus :-))) I bez souhry abecedy.

  3. Milí soutěžící, nenechte se zmást rozdílným číslem v rubrice \”bábovkový speciál\” a tímto posledním číslem soutěžního receptu. V rubrice máme navíc článek o zahájení soutěže a několik nesoutěžních příspěvků z mého pera, které do bábovkové inspirace patří a proto jsem jim tam vymezila své místo. Soutěží jen ty recepty, které jsou opatřeny soutěžním číslem, pod kterým budou prezentovány i v hlasovací anketě.

    Rubrika BÁBOVOVÝ SPECIÁL bude sloužit i po soutěži, klidně ji můžeme společnými silami rozšiřovat. Inspirace není nikdy dost a jestli si někdo myslel, že bábovka je nudný kousek nádobí, tak se šeredně spletl.

    Bábovka, i kdyby chtěla nudit, tak to prostě nedokáže! Nedali jste jí k tomu šanci 🙂 Myslím, že nikdo ze zúčastněných se v létě nenudili, ani já ne. 1.9.2009 odstartuji hlasovací anketu, kterou nechám běžet až do konce měsíce září. Poté bude rozhodnuto a dojde na ceny, které vám ještě samostatným článkem představím, protože stojí za to.

    Anketní systém se obejde již bez mé přítomnosti, tak si vezmu pár dnů zaslouženou dovolenou a nebudu doma sedět jako \”bábovka\”, ale vyrazím někam za zážitky, které budu lovit nejen do objektivu svého fotoaparátu, ale též na ostrý hrot své vidličky. Všude dobře, tak co doma? 🙂

    Protože jste byli naprosto bezvadný tým, se kterým se úžasně spolupracovalo a byli jsme v kontaktu po celou dobu soutěže, chci vám všem poděkovat za účast a za bezbřehou fantazii, se kterou jste k této soutěži přistoupili. Bylo to zábavné a \”bábovkový speciál\” se jistě stane užitečnou rubrikou pro všechny bábovkové nadšence. S prvními mrazíky a podzimními plýskanice přijde to pravé bábovkové období.

    Aby podzim nebyl smutný, něco jsem pro nás všechny naplánovala, ale nesluší se předbíhat událostem. Ještě měsíc si užijme bábovkovou euforii.

    S poděkováním všem
    Šárka / http://www.gurmanka.cz / http://www.dolcevita.blog.cz /

  4. Mňam, bábovka s banánovou chutí je opravdová královna, stejně jako herečka pyšnící se stejnými iniciály 🙂 Mám moc ráda banánový chlebíček, vždycky do něj zpracuji takové ty hodně zralé banány, na které už nemá nikdo chuť, ale ve formě chlebíčku (nebo této bábovky) mizí rychlostí blesku.

  5. Jo a ještš dodatek, musím moc pochválit krásnou starou formu a roztomilé medvídky 🙂

  6. Túto formu používala aj moja babička, dodnes ju máme odloženú. Pekné spomienky 😉 Bábovka je inak výborná.

Přidal komentář