Dezerty a sladké hříchy

53. Bábovka “skleněná” beze slov

6 komentářů

 

ovocna babovka2

Tuto bábovku provází jedno prvenství, na které musím upozornit. Konečně se do bábovky pustil chlap 🙂 I když by se tahle bábovka (podle jeho slov) obešla beze slov, je potřeba říct, že je půvabná, zdravá, jednoduchá, dokonce protirevmatická 🙂 Zkrátka moderní bábovka, po které nepřiberete. A to se počítá! Jak ve skleněné vitríně je vidět, co za chutné kousky ovoce se vznáší v průzračné želatině. Poděkování za tento příspěvek patří na tuto adresu.

Ota Beran přeje dobrou chuť.

ovocna babovka

 

Tak jsem tu se svou první (a možná ne poslední) troškou ve mlýně. Na druhé straně jsou spousty ženských nápadů na bábovku.

Upřímně řečeno já na pečení zas tak nejsem, spíš raději vymýšlím a zkouším některé věci okolo vaření. Když chci něco, co mi má opravdu chutnat, tak si to uvařím přesně podle své momentální chuti. Věci vařím buď tak složité, že si po jejich uvaření už ani nepamatuji, co jsem tam všechno dal, anebo naopak docela jednoduché a snadno opakovatelné. Moje “bábovka” je ten druhý případ.

Většinou se snažím o zdravou výživu a o tom je tak trochu i ta moje “bábovka”. Je to jednoduché a je to zdravé. Pro většinu čtenářek vašich stránek by se to klidně mohlo jmenovat bábovka beze slov. Protože těch pár fotek by pro ně docela stačilo. Želatinu umí podle návodu na sáčku udělat každá z nich, ochutit ji troškou cukru a nějaké ovocné šťávy není vůbec žádný problém. Že se želatina nevaří ví taky každá. Narovnat ovoce do formy a postupně zalévat, aby nevyplavalo taky není žádný kumšt. Ovoce je tam co se zrovna našlo: broskve, jahody, meloun, hroznové víno… Na běžně velkou
formu stačí dva pytlíčky želatiny. Zkrátka vitamínová bomba a ještě k tomu spousta želatiny. (na moje staré klouby doslova balzám)

ovocna babovka3

Proti takové bábovce neprotestovaly v letním horku ani děti. Myslím, že těch několik fotek poví mnohem více, než bych k postupu dokázal napsat já. Snad jen že pro vyklopení stačí trošku nahřát formu, ale to ja taky tak běžná a banální věc, že se mi o tom nechtělo ani zmiňovat, aby mne ty mistryně kuchařky, cukrářky, co to budou číst, nepodezřívaly, že podceňuji jejich znalosti.

Takže jednoduchý “mužský recept” je na světě.

Přeji krásný letní den

Ota Beran

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji 😉

6 Komentářů

  1. Bábovka je krásná (a to prý, že si muži nijak na estetiku nepotrpí:-). Jsem ráda, že se objevil mužský recept, protože se už nebude moci vymlouvat můj přítel, že to neumí, že by to nezvládl a že já to umím lépe apod. Mezi námi, není to pravda, vím, že je moc šikovný, ale asi jako každý chlap (nechci žádného muže urazit, ale soudím podle vlastní zkušenosti) je trochu líný, takže děkuju.

  2. Jej, to vypadá krásně. Hned bych si dala. Něco hodně podobného jsem měla v plánu, tak holt musím vymyslet něco jiného. 🙂 Těším se na další \”chlapský\” kousek.

  3. Tak takovýhle osvěžující kousek plný ovoce bych si dala s chutí. A děti o něj určitě svedly lítý boj 🙂 V jednoduchosti je krása a tahle bábovka září letně barvami, blahopřeju Otu, tomu říkám trefa do černého. Moc se těším na vaše další příspěvky.

  4. Děkuji za slova chvály. Asi se začnu červenat. ;o)

  5. Želatinu mám ráda na sladko i na slano.
    Krásná bábovka, takřka křišťálová! Hned bych si dala kousek!
    😉

Přidal komentář