Dezerty a sladké hříchy

31. Bábovka z plněných kynutých buchet

11 komentářů

buch4

Skládat buchty do pekáče jednu vedle druhé nepřekvapí nikoho. Naskládat buchty do bábovkové formy je už trochu jiná záležitost. Pěkně se to podařilo Evě, zkuste ji následovat. Bábovka z pěkně kynutých plněných buchet bude rafinovanou ozdobou vašeho stolu.

Eva napsala a připravila fotoreceptík pro vás, žádná dlouhá slova nejsou potřeba.

Tak jsem neodolala a posílám ještě jednu bábovku. Je to bábovka z buchet. Udělám si klasické kynuté těsto na buchty, naplním různými nádivkami (tvarohová, maková, povidlová …) a buchty skládám do vymazané bábovkové formy.

buch1

  • 500 g hladké nebo polohrubé mouky
  • 100 g cukru
  • 100 g hery
  • 2 žloutky
  • kostka droždí
  • sůl
  • 250 ml mléka
  • vanilkový cukr

buch

.

buch2

.

buch3

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji 😉

11 Komentářů

  1. I když pár dnů nic nekomentuji, všechny vaše krásné příspěvky a debaty po očku sleduji. Až nebudu mít emailové schránce ani jednu nezpracovanou bábovku, tak si tu s chutí s vámi všemi popovídám 🙂 Díky moc za pochopení a ještě větší díky za vaše parádní výkony v kuchyni. Šárka

  2. Tenhle nápad se mi moc líbí. Můj táta s bráchou mají takové zvláštní požadavky na kynuté buchty – chtějí je bez krajů – nesplnitelný požadavek. O šest středových kousků se vždy poperou. Skvělý způsob jak je přelstít. A brácha má ještě jednu specialitku – nejí sladké, kde je tvaroh, ovoce, oříšky a spoustu dalších dobrot – ale pokud nalijete neoblíbené těsto do bábovkové formy, tak to sní a ještě to pochválí. Vím, že to nemá logiku :-), ale co naděláte.

  3. coco-choc
    to s tím vaším bratrem mi připomnělo mého muže – ten mi vždycky tvrdil, že nejí tvaroh a jogurty, ale když jsem do tvarohu propašovala rozpuštěnou čokoládu, tak si pomlaskával a vylízal i misku 🙂 A teď sní s tvarohem a jogurtem cokoliv a už tam ani nemusí být maskovací čokoláda…

  4. To je výborný nápad! Moc se mi to líbí!!! 😉

  5. Teda !!! Tohle je zatím královna bábovek……. Super bomba hit… Posílám bonus, v případě umístnění do třetího místa- bábovka do dlaně s věnováním od mejly-hlíny…. jsem tak rozrušený, že ji zítra vyzkouším a kluci budou mít zase co k večeři. Neuvěřitelně alternativní nápad. Malinko ji ubírá ten cukr – dal bych nějakou polevu v transparentní barvě, ale jinak teda.. Nebo jí pomalovat. Krásné dny u plotny.

  6. Autorovi této Královny bábovek:
    Pěkně prosím, smutně koukám, mohl bych umístnit váš unikát na své stránky? Byl by ozdobou mezi tím co už tam je. děkuji mejla-hlína kůže líná. To je prostě nepřekonatelné…….. zatím ? hi hi asi i potom..

  7. Mejla-hlína … samozřejmě, bude mi potěšením. 🙂

  8. Když tu tak vidím ty kynuté bábovky, tak je mi smutno, protože kynutý nemůžu 🙁 Béé a ony vypadají tak dobře. Nu což, tak se budu aspoň kochat pohledem.

  9. Eva:
    Děkuji moc. Tak čekám na mejlu na fotečky. bude mít čestné místo vedle mé vlajkové lodě. Ta sice ještě kotví v přístavu, ale určitě vypluje.. Také bych rád přizval do klubu mejlovy bábovky a nabídl členství. Vše upřesním na mejlu, kde najdete mejlu. A nic dalšího nebudééé..hi hi – bude , že jooooooo .

  10. Omlouvá se, ale opouštím tyto stránky abych neovlivnoval průběh soutěže… Přeji krásné dny u plotny a těším se na další vaše příspěvky. Smutný mejla-hlína kůže líná.

  11. mejla:
    Tak už se neomlouvej, neodcházíš přeci do věčných lovišť, ale za hrnčířským kruhem je práce dost a starat se o svůj vlastní web je také potřeba. Vede se tam živá diskuze a tam nesmíš chybět.

    http://www.formy.wbs.cz/Vzkazy.html

    Tvých komentářů je tu už tolik, že nikdo nepochybuje o tom, že řemeslo tě baví 🙂
    Tak jen tak dál, ať se nezadře tvůj motor! Zdar a sílu do dalších velkých plánů 🙂 Díky za to, že předem neprozrazuješ, která bábovka se tobě zdá nejhezčí a která je jasná favoritka na cenu. Zvítězit všechny nemohou, to je jasné, ale vědět již předem, že jsem bez šance je trochu proti správnému pojetí celé soutěže. Spontánní rozdělování cen přímo od tebe je dobrá idea, to určitě každého moc potěší. Jen bych té soutěži nechala trochu napětí, tak jak jsme se na tom domluvili. Všechny další technické otázky vyřešíme, jak jinak, než emailem. Každá pochvala za upečenou bábovku je moc fajn, protože vyklopit ji do krásy chce trochu talentu a je to slušný výkon 🙂

    Tím jsem zodpověděla několik dotazů v emailu, které mi dorazily do schránky (abych to nemusela činit jednotlivě).

Přidal komentář