Dezerty a sladké hříchy

32. Bábovka jako letní nádivka

5 komentářů

VeronikaP1050579

Skvělý nápad jak použít bábovku vymyslela Veronika Kendová 🙂 Navíc má krásnou sbírku bábovkových forem a pro jednu si vyrazila rovnou na Kokořínské slavnosti. Protože poslala opravdu pěkné fotografie, mohu se s vámi o ně rozdělit. Bábovek tu je už víc jak 30 a pořád nejsme s inspirací u konce.

P.S.

A to ještě nezačali péct kluci! :-)))

VeronikaP1050576

Dávám slovo Veronice, protože na tu její slanou letně naladěnou bábovkovou nádivku jsem sama moc zvědavá. Ještě víc na tu její úžasnou sbírku bábovkových forem všech barev.

V sobotu jsem navštívila Kokořínské slavnosti na které jsem cíleně šla koupit bábovku k Mejlovi o kterém vím z tvých stránek. Formy byly užasné, posílám foto jako důkaz. Moc jsem toužila rozšířit o tu krásu svou sbírku.

Hnedle jsem chtěla mejlovku vyzkoušet, ale v tom vedru byly doma jen maličkosti a tak jsem alespoň udělala honem nádivku, abych věděla jak se ve formě peče. Musím říci že je užasná, nádivka vypadla uplně sama a tady na ni posílám recept.

VeronikaP1050578

Letní nádivka do velké formy

  • 6 rohlíku
  • trocha mléka
  • 7 vajec – 5 bílků zvlášt vyšlehat na sníh
  • 30 dkg domácího uzeného nebo slaniny
  • trochu nastrouhaného sýra
  • tymián ze zahrádky
  • petrželka
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř
  • vše dle chuti

Rohlíky pokrájet, navlhčit mlékem, přidat žloutky a 2 celá vejce, promíchat, vedle v pánvičce usmažit uzené nebo slaninu a vychladlé přidat do směsi, pak koření a nakonec sníh z bílků. Je to rychlovka ale jako letní večeře po krásném výletě s brambůrkou to byla dobrota.

Hned jak to půjde pošlu z mejlovky i sladkou variantu.

Veronika

Moc děkuji za tvé krásné stránky plné inspirace a báječnou kuchařku, kterou mě manžel podaroval o vánocích.

Krásné sluníčkové dny přeje Sluníčko26/Veronika Kendová

(Milá Veroniko, za fotografii z jarmarku od stánku s bábovkami získáváš vypsanou cenu, kterou ti s velkou radostí ihned doručím na tvou adresu. Gratuluji ke tvé krásné sbírce bábovkových forem a s tou novou si nepochybně poradíš podle vlastní chuti a fantazie. Možná do tvé sbírky poputuje ještě jedna forma “výherní”. Držím palce všem zúčastněným, protože já bych tuhle soutěž tedy rozhodovat nechtěla 🙂

Technická poznámka pro všechny:

Pokud máte dojem, že ve vašem soutěžním příspěvku něco chybí nebo je naopak něco navíc, neváhejte mi o tom říct a já příspěvky upravím tak, aby byly v souladu s vaším ctěným přáním (např. neuvádět celé jméno a příjmení, nezveřejňovat některé fotografie atd., dost možná jsem se někde dopustila nepřesnosti v textu a nesprávně tu vaši krásnou bábovku prezentuji). Vezmu si k srdci každou vaši připomínku!

S touto soutěží jsem si tak trochu nadrobila bábovkami do klávesnice, protože je pomalu nestačím ani zpracovávat :-))) Tušila jsem, že si s bábovkou poradíte všichni hravě a s bravurou, ale netušila jsem, že těch nápadů bude tolik. Před všemi upečenými bábovkami smekám a vysekávám hlubokou poklonu až ke kotníčkům 🙂

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji 😉

 

5 Komentářů

  1. Teda, to jsou nádherné formy! Hmm, vážně krása, v nich se musí péct jedna radost.

  2. Kluci, zatím čekají, až děvčatům dojde inspirace. (ale to by se asi nedočkali nikdy) Zatím to jen tiše sledují a sbíhají se jim sliny jak pavlovovým psům.

  3. Ota:
    Ano, ano…. Kluci čekají tiše…… Nakonec to bude souboj Titáánůůů.. hi hi. Každá soutěž je o tom aby někdo zvítězil. Však jsem to kvůli tomu spunktoval… Šárka má sice teď o chvilky u počítače postaráno, ale s tím se musí počítat, když se řekne Česká bábovka. Děvčatům inspirace nedojde, to je jasné, ale třeba hodně hospodyňkám dojde, že kluci neumí jenom jezdit na kole a potom sedět u píva. Mě osobně kdyby občas někdo nenakrknul, tak bych si myslel, že jsem mistr světa amoleta a už bych asi nic jiného nevymyslel.. Tak ať všem kyne těsto- teď jsem si hned uvědomil , jak mě ovlivnila ta bábovka z těch buchet – , a posílám každému do soutěže energii. Vyhrát může jenom jeden – pardoon – abych neurazil , JEDNA. hi hi.. Krásné dny u plotny Ps: CHystám vytočit největší bábovku na světě a zapsat jí do minimálně České knihy rekordů. Zveřejním kdy a kde a jste všichni zváni na setkání s mejlou-hlínou kůží línou a na ochutnávku bábovek.

  4. Veronika:
    Díky za ukázku , jak vypadá dobrůtka z mejlovky. Věděl jsem dříve než ostatní, že už se zaběhla, ale ten receptík je fajnový. Dneska se chystám uskutečnit krkolomný kousek- Skok do Bílé hlíny – , tak pokud se nevrátím odkazuji vám asi tak necelých 500 kusů mejlovek všech tvarů a barev….. Hodně štěstí v soutěži a na brzké setkání….. mejla-hlína svobodný hrnčíř – bábovkář Magická hůlka funguje v pohodě, jsem totiž čaroděj.. hi hi Ahojky.

  5. Šárka:
    Ahojky , drž se !!!!!! mejla

Přidal komentář