Nejlepší odpovědí na horké léto je zmrzlina. Proč ne zmrzlinová bábovka? Ta od Lenky v ústech určitě krásně zebe.
Zmrzlinová bábovka
Ingredience:
těsto:
- 6 vajec
- 140 g cukru krupice
- 80 g hladké mouky
náplň:
- libovolná zmrzlina dle chuti (lépe více druhů)
Postup:
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Přidáme žloutky a důkladně zašleháme. Vařečkou lehce vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 8 minut). Ihned po upečení stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout. Formu na bábovku vyložíme potravinářskou fólií a obdélníky ukrojenými z vychladlého plátu těsta, podle tvaru a velikosti formy. Pak bábovku naplníme libovolnou zmrzlinou, je dobré prostřídat více druhů. Lžící dáváme do bábovky trošku povolenou zmrzlinu a malou lžičkou každou vrstvu důkladně upěchujeme. Tak pokračujeme do naplnění bábovky. Nakonec zmrzlinu přikryjeme zbytkem piškotového plátu, přitlačíme a přetáhneme fólií. Dáme na několik hodin do mražáku. Před podáváním vyklopíme, sloupneme fólii a bábovku lehce pocukrujeme.
Dobrou chuť přeje Lenka.
Tak jsem se přeci dočkala zmrzlinové bábovky. I v tuto noční hodinu padám vedrem, alespoň jeden kousek by se hodil :-). Leni, vždycky překvapíte…
Zmrzlinovka nám tu chyběla 🙂 Bábovkových nápadů ještě není konec, tak se máme na co těšit.
Mňami, mňam, zmrzlina zamaskovaná v lehkém piškotu, co víc si v letních pařácích přát.
Tedy Lenko, klobouk dolů! Jste nezmar! 😉
Šárko, myslím, že mimo soutěž o bábovkové formy je to i na řád Zlaté bábovky!
😉
Řád Zlaté bábovky, to už aby mejla vymyslel zlacení bábovek 🙂
Pivli 🙂
Skočím s jednou formou ke zlatníkovi 🙂 Ten řád je dobrý nápad.
To musí být dobrota 🙂 . Nikdy by mě nenapadlo udělat zmrzlinovou bábovku 🙂 . Od té dob, co jsem si koupila zmrzlinovač , se u nás jí zmrzlina ve velkém 🙂 . Bábovku zkusím udělat a jsem zvědavá na tu reakci manžela a dětí 😀 A i já se těším, jak bude chutnat 🙂 .