Dezerty a sladké hříchy

55. Bílková bábovka s ovocem

2 komentářů

bilkova-s-ovocem-cela1

Další zajímavá bábovková inspirace pochází z kuchyně od Lenky. Lehkost bábovce dodají ušlehané bílky a originalitu chuti slibuje sušené ovoce.

 

Bílková bábovka s ovocem

Ingredience:

  • 7 bílků (210 g)
  • 150 g krystalového cukru
  • vanilkový cukr
  • 90 g másla
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička citronové kůry
  • sušené ovoce (švestky, meruňky, rozinky, třešně, …)

bilkova-s-ovocem

Postup:

Sušené ovoce propereme ve vodě a zalijeme rumem nebo černým čajem a necháme několik hodin nabobtnat. Pak scedíme a okapané překrájíme na menší kousky.
Bílky s cukrem ušleháme na tuhý sníh. Vařečkou vmícháme vlahé rozpuštěné máslo, mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Ovoce promícháme se lžící mouky a vmícháme do těsta.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a ve vyhřáté troubě upečeme (190 °C, 35-40 minut).

 

bilkova-s-ovocem-detail

Dobrou chuť přeje Lenka

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji 😉

2 Komentářů

  1. Koukám, že Lenka našla skvělý způsob, jak zužitkovat bílky po pečení Farské žloutkové bábovky 🙂

  2. To je opravdu dokonalé pokračování Farské žloutkové bábovky 🙂
    Bábovkové nápady neberou konce, těším se na další zajímavosti vyklopené z bábovkové formy. Bábovka všem dokázala, že není nudná 😉 Ani já se tohle léto nenudím. Ještě že jsem si dovolenou naplánovala až na babí léto.

Přidal komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*