Dezerty a sladké hříchy

42. Čokoládová bábovka

4 komentářů

cokoladova-babovka-nakrojena

 

Čokoládová bábovka je dílem Lenky, kterou tímto označuji za “bábovkovou královnu” 🙂 Příspěvků z její kuchyně se tu sešlo již nepočítaně, tak se nechte inspirovat bábovkovou formou k nápaditým kuchařským kouskům a troufněte si též improvizovat na sladké i slané téma.

Ingredience 

  • 250 g másla
  • 150 g hořké čokolády
  • 5 vajec
  • 150 g cukru krupice
  • 150 g hladké mouky
  • 0,5 prášku do pečiva

Postup

Ve vodní lázni necháme rozpustit máslo a čokoládu, promícháme.
Celá vejce ušleháme s cukrem do světlé husté pěny. Krátce vešleháme vlažné máslo s čokoládou a vařečkou vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 45 minut, zkoušíme špejlí.
Servírujeme s kopečkem šlehačky, zakysané smetany nebo bílého jogurtu a kouskem ovoce.

cokoladova-babovka-rez

Dobrou chuť přeje Lenka.

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji 😉

4 Komentářů

  1. Opravdu vyborna!!! Dovolila jsem si malou improvizaci a do rozpusteneho masla s cokoladou jsem prilila trochu smetany na slehani, ale i bez toho je babovka vynikajici! Dekuji za recept 🙂

  2. Bábovku musím dělat pravidelně a manžel jinou nechce, kdyby mohl, sní ji na posezení. Iu návštěv má obrovský úspěch 🙂 Jinou už prakticky nedělám, je jednoduchá a prostě nej. Když ji chci ještě víc vytunit, tak dám tvarohovou náplň – 2 klasické tvarohy, 2 vejce, podle chuti cukr a citrónová kůra.

  3. Nejlepší bábovka lehoučké jak Vanek moje osmiletá dcerka ji miluje

Přidal komentář