Dezerty a sladké hříchy

87. Perníkové bábovičky s povidlím

1 komentář

pernikove babovicky

Jestli chcete upéct něco hodně voňavého, sáhněte po perníkovém koření a přidejte povidla. Takhle nějak voní podzim. Vůni pro vás namíchala do receptu na perníkové bábovičky s povidlím Madla.

Perníkové bábovičky s povidlím

Tyto bábovičky sice voní spíše podzimem a člověk by si je nejlépe vychutnal spíše s hrnkem kakaa u hořícího krbu, ale i tak mi to nedá a musím se o recept podělit. Jedná se opět o „zdravou“ variantu, protože v receptuře absentují vejce a klasická bílá mouka je z většiny nahrazena svými zdravějšími celozrnnými kolegyněmi. S celozrnnou moukou peču moc ráda, ale jestli nejste její fandové, nebo ji momentálně nemáte ve špajzu, lze v receptu použít pouze hladkou mouku bílou.

Na zdravé bábovičky s podzimní chutí budeme potřebovat:

  • 1 hrnek mouky (1/2 hrnku hladké pšeničné celozrnné, ¼ žitné celozrnné, ¼ bílé hladké)
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • ¼ hrnku oleje
  • ½ hrnku mléka
  • ½ balíčku kypřicího prášku do perníku
  • 1 lžičku jedlé sody
  • 1 lžičku perníkového koření
  • švestková povidla

Postup přípravy je tak rychlý a jednoduchý, že to zvládne i malé dítě. Všechny ingredience krom povidel smícháme a do každého důlku muffinové formy dáme lžíci těsta a na tu klademe malou lžičkou lžičku povidel. Šoupneme do trouby, kterou jsem si vyhřáli na 180 °C a pečeme zhruba 20 minut. Kontrolujeme špejlí.
Po vytažení necháme vychladnout a můžeme buď potírat stylově povidly, nebo jen pocukrovat.

Dobrou chuť vám přeje Madla

Marie Pospíšilová

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji 😉

One Comment

  1. Bábovičky pro mě trochu voní Vánocemi, ale to vůbec nevadí, ba naopak. I v dospělosti mám Vánoce ráda jako malá, tak si je připomenu alespoň vůní už na konci léta 🙂

Přidal komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*