Dezerty a sladké hříchy

Špagetová bábovka se špenátem 44.

2 komentářů

testovinova-se-spenatem-cela

 

Nevíte co k večeři? Špagetová bábovka se špenátem to za vás vyřeší. S prima nápadem přišla Lenkaa mně se tento “zelený” nápad zamlouvá 🙂 Bábovková forma v Lenčině podání není vůbec nudná. Ani já se nenudím 🙂

 

Ingredience

  • 350 g špaget
  • 450 g špenátového protlaku
  • 1 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 300 g šunkového salámu (nebo jiné uzeniny)
  • 120 g nivy
  • 80 g tvrdého sýra
  • sůl
  • mletý pepř
  • česnek
  • trochu mléka
  • 5 vajec

 

testovinova-se-spenatem-ve-forme

Postup

Špagety uvaříme v osolené vodě, necháme je trochu tvrdší než obvykle.
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, zasypeme moukou a usmažíme cibulovou jíšku. Přidáme špenát, trošku podlijeme mlékem a podusíme do zhoustnutí. Ochutíme solí, pepřem a rozmačkaným česnekem.
Salám nakrájíme na kostičky, nivu nastrouháme. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou.
Scezené špagety promícháme se špenátem, salámem, nastrouhanou nivou a celými vejci. Hmotu přemístíme do bábovkové formy a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 45 minut.
Po vytažení z trouby chvíli počkáme. Pak bábovku vyklopíme a povrch posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

testovinova-se-spenatem-rez

Dobrou chuť přeje Lenka

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji 😉

 

2 Komentářů

  1. Jiřina

    Ahoj, dnes jsem náhodou objevila tento web, a ze všech bábovek mě nejvíce zaujala tato. Nechápu, že nemá žádné komentáře. Zítra bude k obědu 🙂 Musí to být dobrota, přímo mňamka

  2. Jiřina:

    Při bábovkové soutěži se tu nastřádala úctyhodná hromada receptů, z nichž některé vypadají zdánlivě pozapomenuty, ale dobré recepty v našich kuchyních žijí svým vlastním životem a obejdou se i bez komentářů. Pokud ji vyzkoušíte a výsledek okomentujete, bude to moc dobře a receptu to půjde jen k duhu. Navíc to jistě potěší i autorku soutěžního receptu a to je moc milé. Díky a ať se dílo povede a chutná 🙂

Přidal komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*