Dezerty a sladké hříchy

Osvěžující bábovičky pro letní večer 45.

12 komentářů

P1060119

 

Osvěžující bábovičky pro letní večer mohou být hitem vlahého večera ještě tohoto letošního léta. Krásně to Pavlína/Pivli vymyslela. Recept s hádankou! Ve výhodě je ta naše parta, která se na Prague Food Festivalu procházela s příborem v ruce 🙂 Pro osvěžení celé akce si klidně klikněte na link, který vás vrátí o pár dnů zpět, přímo na PFF 2009. Ale ze všeho nejdříve se vrhněte na samotný recept a nechte si ho vyprávět z první ruky, tj. od Pivli.

Bude to trošku hádanka, ovšem těm, kteří letos navštívili Prague Food Festival bude jasné, o variaci které dobroty se jedná… 😉

P1060115

Osvěžující bábovičky pro letní večer

Ingredience:

  • gin
  • brusinkový juice
  • limetka
  • třtinový cukr
  • malinový marmeláda
  • ledová tříšť
  • máta
  • v mé verzi ještě želatina – lze použít jakoukoliv bezbarvou želatinu (agar,želé), přiznám se, že jsem si částečně pomohla limetkovým anglickým želé (bez konzervantů), ale dala by se použít také želatina (agar, želé) ochcená limetkovou šťávou a cukrem, případně jen kousek limetky na ozdobení

Želatinu (agar, želé) připravíme podle návodu na obalu, jen místo vody použijeme gin a brusinkový juice – v poměru jaký vám vyhovuje. Přisladíme třinovým cukrem a rozmícháme dvě lžičky kvalitní malinové marmelády. Nalijeme do vychlazených formiček a necháme v chladu ztuhnout. Podáváme na ledové tříšti, ozdobené mátou, limetkou, případně limetkovým želé.
Pro děti lze pochopitelně připravit verzi bez alkoholu.

P1060102

Přeji dobrou chuť a na zdraví! 🙂

Pivli

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji 😉

12 Komentářů

  1. Pivli, to je krása! Já bych to tipovala na skvělý koktejl od Cloud 9 Sky! Ten, co jsem jako řidič ochutnala jen malinko a co ostatním tááák moc chutnal! Ty jsi ale hlavička! Perfektní nápad i provedení!
    P.
    🙂

  2. Teda, to je ale sexy barvička. Opravdu to vypadá moc lákavě, taková svěží letní inspirace. i když já si zpočátku myslela, že je ta bábovčka z rajčat 🙂 mňam, hnedle bych si dala verzi bez alkoholu.

  3. Pivli:

    Bábovka jako od barového pultu 🙂 Na zdraví!
    (příště to na PFF dotáhnu až do konce a nebudu svůj žaludek šetřit; bohužel jako řidička bych si taky mohla jenom líznout, jinak bych slízla cestou domů pokutu od lovců neukázněných řidičů … už jsem u nich na listině, kdo ví jak je to s mými body). Za originalitu si Pivli body obdivu zaslouží 🙂 Mám v lednici to výtečné limetkové želé, tak jsi alespoň trochu téhle třaslavé rozkoše posadím na lžičku a snad mi cestou do pusy neseskočí zase dolů.

  4. Pivli:
    Tohle je krásná letní vzpomínka na letošní mokrý, ale jinak veselý a lahůdkový PFF s báječnou partou. Ty drinky byly chutné všechny. Svou želatinovou verzi bys měla nabídnout barmanům z Cloud 9 Sky. 🙂 Ještě mi prosím tě řekni, kde je k mání takové limetkové želé?

  5. Jooo, tak to byl supr nápoj a naštěstí jsem neřídila, ale vezla se :- )))
    V tomto podání je to také zajímavé. Ještě by se mi to zamlouvalo jako bonbón, ale to možná bude jiná soutěž, ne? 😉

  6. Papaja:jj, je to želatinová veze Raspberry Caipi. Jdu udělat originál drink bez želé. Letos u nás frčí víc než mojito a jiné drinky. Prostě maliny, no. ;-)))

  7. Madla: děkuji. ;-)))
    Rajčata? Hm, to také není špatný nápad. Ozdobit bazalkou, lehce pepře a na světě by byla pikantní verze.

  8. Gurmánka: ;-)))
    Tak tak, želé na lžičce je pěkně hemživé!

  9. Helli: že bych jim napsala? 😉
    Limetkové (malinové, jahodové, pomerančové, mandarinkové, černorybízové a já nevím jaké ještě) želé si vozím z Anglie. U nás se dá občas sehnat v Tescu, ale jen pár druhů. Robertson mívá snad skoro všechny. Přivezu!!!

  10. Jen to želé vyniklo lépe na fotkách původní velikosti. Musela jsem to zmenšit, ptotože Šárku vždycky zasypu spoustou fotek a ona pak chudák, musí vybírat. 🙁

  11. Bali: miniaturní bábovičky? Plný pytlík koktejlového želé? :-)))

  12. Promiň Bali, použila jsem Tvůj nick omylem. Chtěla jsim Ti odpovídat a vepsala jsem Tvůj nick do jména. Nějak se mi v poslední době jméno, mail a web nechce ukládat a musím to pokaždé znovu vypisovat. Takže omluva veliká. 🙂

Přidal komentář