Dezerty a sladké hříchy

Perníkové klenoty od Markéty

5 komentářů

perniky od Markety 

Perníčky jako od malérečky peče Markéta a není pochyb, že jí to jde od ruky 🙂 Napsala k tomu i pěkné povídání, tak její řádky přidávám jako doprovod k úžasnému perníčku a posílám jí velké poděkování, že se do naší soutěže zapojila. V předvánočním kalupu je to od vás všech moc milé, že najdete čas odběhnout od plotny k počítači a své ještě teplé sladké dobroty zvěčnit fotoaparátem a dát možnost nakouknout nám všem ostatním do vaší kuchyně 😉 Díky Markétě & všem šikovným perníkářkám. Máte můj velký obdiv!

Markéta napsala:

Snad dílem náhody anebo hříčkou osudu jsem na Vašich internetových stránkách našla tuto “voňavou soutěž” a velice ráda bych se taky zúčastnila. Jsem 31-letá mamina, která se od útlého mládí (jen, co drobné ručky získaly patřičnou zručnost) věnuje se zápalem sobě vlastním nejrůznějším ručním pracem. Perníčky se u nás doma pekly vždycky, jako děti jsme strašně rádi mamce “asistovali”, takže Vánoce mám prostě jednoznačně spojené s nádhernou vůní perníku, které se snad nic nevyrovná…

I dnes, kdy peču sama pro svoji rodinu, miluji tuto předvánoční vůni, která se line celým bytem i několik dní. Každý rok peču perníčky 2x, jednu dávku na Velikonoce a dvě dávky na Vánoce. Letos jsem si vyzkoušela vyrobit z perníku jednoduché svícínky na čajové svíčky, a i když nejsem zdatná “malérečka”, myslím,že se docela povedly. Chtěla bych těmito svými dílky ukázat i ostatním neprofesionálním perníkářkám, že jde udělat pěkný perník i velice jednoduše.

Mně taky poklesne brada, když vidím ty neuvěřitelně nádherné, krajce podobné variace na perníčcích … , ale na druhé straně by mi zase bylo líto takovou nádheru “sežrat” :-)) – a o to jde u perníčků především, ne?

Se srdečným pozdravem a přáním krásných, klidných, pohodových a voňavých Vánoc

Marketa Drbalová

http://marketadrbalova.blog.cz

5 Komentářů

  1. Opravdu se jedná o perníkové klenoty :-). Originalita soutěžících nezná mezí a já nemohu než jen obdivovat a doufat, že budu mít příští rok větší prostor (kuchyň) na přípravu (nebo alespoň pokus) perníčků :-).

  2. Nádherné svícínky, které mají můj obdiv. Do takové krásy je škoda se zakousnout. Jsou to taková malá mistrovská dílka. No, já jenom zírám 🙂

  3. Panejo, nevím, který svícínek bych si vybrala.
    Sešly se tu nádherné příspěvky samých šikovných perníkářek!

Přidal komentář