Maso

Masové kuličky v pikantní rajčatové omáčce

10 komentářů

Letní soutěž o jídle plném vášně a o vášni pro jídlo

Milá Šárko, na poslední chvíli, ale přece se mi podařilo zaslat příspěvek do Vaší letní soutěže „Vášeň pro jídlo“………..

Vybrala jsem pokrm, který již léta oslovuje mého manžela, ale zároveň nyní po 8 letech jsem ho uvařila pro Vás, opět v původní podobě, pikantní s chilli papričkou, neboť v posledních letech jsme ho museli konzumovat přizpůsobený dětským jazýčkům.

Kuličky v pikantní rajčatové omáčce

Potřebujeme :

  • cca 500g hovězího mletého
  • 1 malou na jemno nakrájenou cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 čajovou lžičku kmínu
  • 1 polévkovou lžíci škrobu
  • 1 polévkovou lžíci skořice
  • pepř a sůl dle chuti
  • polohrubá mouka
  • olej

Na omáčku :

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 chilli papričku
  • 1 stroužek česneku
  • 1 konzervu rajčat
  • sůl
  • 1 čajová lžička třtinového/normálního cukru

Původní recept obsahoval rozinky, my je nemáme moc v oblibě, takže ty vynechávám. Vše uhněteme dohromady a vytvarujeme kuličky, které obalíme v polohrubé mouce a osmažíme v rozpáleném oleji. Následně je vyndáme na talíř a necháme přebytečný tuk odsát do papírové utěrky.

Během smažení domem prostupuje vůně skořice a později i chilli papričky, což už začíná navozovat čichové vášně samo o sobě :o) Mezitím si připravíme omáčku.

Na pánvičce rozpálíme olej, papričku zbavíme semínek a na jemno nasekáme zprudka opečeme na oleji, přidáme česnek, také rychle orestujeme a zalejeme rajčaty. Podle chuti přisolíme a můžeme přidat lžičku třtinového /normálního cukru. Omáčku necháme provařit, aby se nám trochu zahustila a poté přidáme masové kuličky, necháme asi minutku prohřát. Podáváme s pečivem nebo rýží a ledovým salátem s Parmazánem….no a samozřejmě s dobrým vínkem.

Dobrou chuť  a noc plnou vášní všeho druhu!

(Pozn. naposledy po pojedení pokrmu jsme se s manželem pohádali, takže to opravdu navozuje vášně všeho druhu :o))

Moc zdravím Pavla Vaughanová

Tímto posledním receptem je soutěž  Letní soutěž o jídle plném vášně a o vášni pro jídlo ukončena … informace o výhercích na sebe nenechá dlouho čekat 🙂

10 Komentářů

  1. To je přesně podle mého gusta. Rajskou já moc rád :))))

  2. pecka!! praví siciliánský jídlo…ještě zalejt vínem a dusit…s bagetou pecka!

  3. To vypadá úžasně. Určitě to někdy vyzkouším. Já dělám mleté maso docela často. Syn totiž jiné nejí, tak aby alespoň jednou týdně nějaké maso snědl. Mám doma mlýnek na maso , takže si ho melu. Alespoň tak vím, že je v mletém masu opravdu jen maso. Kdo ví, co do toho v obchodech všechno namelou.

Přidal komentář