Ohnivý krůtí steak na fazolích a čerstvé zelenině
– soutěžní recept č. 15, autor receptu: Jiří Urbášek, http://www.facebook.com/jirkuvjidelnicekOhnivý krůtí steak na fazolích a čerstvé zelenině
Na jednu porci budete potřebovat:
- 200 g krůtích prsou
- 100 g červených fazolí (domácích nebo z plechovky)
- 1/2 červené papriky
- salátovou okurku
- olivový olej
- rozmarýn
- pórek
- chilli papričku (příp. chilli koření nebo chilli omáčku) na ochucení
Příprava:
Pánvičku bez oleje si dáme nahřát a pustíme se do připrav krůtího masa. Pokapeme jej olivovým olejem, okořeníme chilli kořením, příp. na drobno nakrájenou chilli papričkou a posypeme lístky rozmarýnu. Sůl není třeba.
Takto nachystané maso vložíme na rozehřátou pánev a necháme smažit asi 10 minut, dokud nebude téměř hotové. Čas od času jej otočíme, aby se nepřipálilo. V průběhu smažení začneme s přípravou fazolí. Pokud je máme z plechovky, nejdříve je propláchneme vodou a scedíme přes sítko, abychom je zbavili nálevu, ve kterém byly naložené. Používáme-li domácí fazole, tím lépe. Můžeme přidat také chilli omáčku nebo koření – podle toho, na jak ostré jídlo se cítíme. Ve volných chvílích si nakrájíme i zbylou zeleninu – papriku, okurku, pórek a čerstvou chilli papričku.
Ještě před tím, než bude maso hotové, přidáme k němu na pánev fazole a za pravidelného promíchávání je také lehce osmahneme. Zhruba po 5 minutách jsou maso i fazole hotové.
Servírujeme společně s nakrájenou zeleninou. Dle chuti posypeme chilli papričkami a kolečky pórku.
Dobrou chuť přeje Jirka