Hokkaidó v tortille
– soutěžní recept č. 14, autorka receptu: Jaroslava Oumarová http://mlsoty1.sweb.cz/Hokkaido v tortille:
Suroviny:
- 1 balení tortill
- rajčata
- čerstvá paprika
- salát
Náplň:
- 1/2 dýně Hokkaido (asi 500 g)
- oblíbená směs kořeníí – dala jsem Chilli con Carne
- sójová omáčka
- 1 chilli paprička
- olej
Dresink: zakysaná smetana s česnekem
Postup:
Dýni nakrájíme na kousky, promícháme s kořením a necháme chvilku odležet. V rozpáleném oleji osmahneme drobně nakrájenou papričku, přidáme dýni, osmahneme, zalijeme sójovou omáčkou a podusíme do měkka.
Tortilly pokropíme vodou, ohřejeme na pánvi nebo v mikrovlnce, rozložíme na ně dýni, nakrájenou zeleninu, stočíme, zabalíme do alobalu a zakápneme dresinkem.
Dobrou chuť přeje Jaroslava Oumarová
Tortilly můžu na všechny způsoby. Hlavně když v nich nechybí hodně zeleniny a dobrý drezing.
Patrick:
Tortilla je geniální vynález. A je už jedno, zda myslíme tu mexickou nebo bramborovu španělskou. Mám ráda obě 🙂