Dračí tlamy
– soutěžní recept č. 13, autorka receptu: Jaroslava Oumarová http://mlsoty1.sweb.cz/
Dračí tlamy:
Suroviny:
- 4 kuřecí prsa
- 4 plátky šunky
- 4 delší červené feferonky
- 3 vejce
- trochu strouhaného sýra
- sůl
- pepř
- 100 g Nivy
- olej
- lžíce másla
- olivy s papričkou na ozdobu
Postup:
Z rozšlehaných vajec a strouhaného sýra upečeme 4 malé omeletky. Plátky masa lehce naklepeme, okořeníme, na maso položíme omeletku, plátek šunky a feferonku a přeložíme v půlce tak, aby okraj šunky a špička feferonky koukaly ven. Spíchneme párátkem a opečeme na oleji. Zastříkneme vodou a lehce podusíme do změknutí. Ke konci maso posypeme Nivou, přiklopíme a necháme roztavit. Vypečenou šťávu zjemníme máslem. Dračí tlamu položíme na talíř, z půlek oliv uděláme drakovi oči.
Dobrou chuť přeje Jaroslava Oumarová