Zelenina a saláty

Dračí tlamy

0 komentářů

Podzimní soutěž 2012         

Dračí tlamy

– soutěžní recept č. 13, autorka receptu: Jaroslava Oumarová
http://mlsoty1.sweb.cz/

Dračí tlamy:

Suroviny:

  • 4 kuřecí prsa
  • 4 plátky šunky
  • 4 delší červené feferonky
  • 3 vejce
  • trochu strouhaného sýra
  • sůl
  • pepř
  • 100 g Nivy
  • olej
  • lžíce másla
  • olivy s papričkou na ozdobu

Postup:

Z rozšlehaných vajec a strouhaného sýra upečeme 4 malé omeletky. Plátky masa lehce naklepeme, okořeníme, na maso položíme omeletku, plátek šunky a feferonku a přeložíme v půlce tak, aby okraj šunky a špička feferonky koukaly ven. Spíchneme párátkem a opečeme na oleji. Zastříkneme vodou a lehce podusíme do změknutí. Ke konci maso posypeme Nivou, přiklopíme a necháme roztavit. Vypečenou šťávu zjemníme máslem. Dračí tlamu položíme na talíř, z půlek oliv uděláme drakovi oči.

Dobrou chuť přeje Jaroslava Oumarová

http://mlsoty1.sweb.cz/

Přidal komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*