Maso

Pikantní kuřecí maso s dýní a cizrnou

2 komentářů

Podzimní soutěž 2012         

Pikantní kuřecí maso s dýní a cizrnou

– soutěžní recept č. 12, autorka receptu: Jaroslava Oumarová
http://mlsoty1.sweb.cz/
 

 

Pikantní kuřecí s dýní a cizrnou:

Suroviny:

  • 1 menší dýně Hokkaido (asi 500 g)
  • 1 větší cibule
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 4 řízky z kuřecích prsou
  • 2-3 barevné papriky
  • 400 g plechovka sterilovaných rajčat
  • 400 g plechovka sterilované cizrny
  • 2-3 lžičky Harissy
  • trošku cukru
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup:

Z dýně odstraníme semínka a nakrájíme ji na kousky velikosti sousta. Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme na malinké kousíčky nakrájený oloupaný zázvor, maso a opékáme. Až maso zbělí, osolíme, opepříme, přidáme Harissu, dýni, nakrájené papriky, zalijeme rajčaty z konzervy a několika lžícemi vody, malinko přisladíme a zvolna dusíme, dokud dýně nezměkne. Ke konci vmícháme okapanou propláchnutou cizrnu a necháme prohřát. Dobré jsou k tomu těstoviny, rýže nebo jen čerstvá bagetka.

Dobrou chuť přeje Jaroslava Oumarová

http://mlsoty1.sweb.cz/

2 Komentářů

  1. UF…omylem jsme včera načali plechovku cizrny, kuřecí a hokaido se našlo.
    A výsledek – famózní, jen místo zázvoru jsem použila
    ostré koření vlastní výroby GASPATCHO. Díky. A.

    • Alena:

      Cítím tu pěknou podzimní vůni a vidím i pěknou barvu hotového jídla. Podzim je sice považován za trochu smutný a nudný čas, ale co se týká barevnosti surovin v kuchyni, vůbec nudný není. Oranžové dýně vždycky všechno pěkně rozsvítí! 🙂 Díky za milou zprávu. Šárka 🙂

Přidal komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*