Domů » staročeská kuchyně

Štítek: staročeská kuchyně

recept na bábovku
Dezerty a sladké hříchy

Podzimní švestková bábovka

1 komentář

Bábovka, nestárnoucí královna mezi moučníky. Podzim, to je čas zralých švestek, vaření povidel a čaje s rumem. Když jsem to všechno zkombinovala, byla na stole krásně klenutá a podzimem navoněná nedělní bábovka. To je to domácí útulno v pevném skupenství. V základu těsta na mojí podzimní bábovku je spousta rozvařených […]

Dezerty a sladké hříchy

Bábovka s ořechy a vaječným likérem a svatební bábovka s vůní minulosti

6 komentářů

Recepty na bábovky všeho druhu, nejoblíbenější domácí pečivo z kuchyně našich babiček, neztratily vůbec nic ze svého kouzla ani po letech. Není divu, že i v moderní domácnosti se najde místo pro pěknou bábovkovou formu a určitě nebude chybět ani rodinný recept. Před časem jsem vyhlásila na stránkách Gurmánka.cz velkou bábovkovou […]

Předkrmy a chuťovky

Švýcarská plněná omeleta se salátem z červeného zelí

4 komentářů

  Podle Anuše Kejřové se dá vařit na jaře, v létě i v zimě a pokaždé je z čeho vybírat. Její kuchařský repertoár nenudí a vyniká i v kategorii vegetariánských odlehčených jídel. Co říkáte na plněnou omeletu se salátem plným vitamínů? Nalistovala a uvařila Klárka http://vegereceptynakazdyden.blog.cz/ – zvu vás na malou ochutnávku k ní, […]

Zelenina a saláty

Kapustová sekaná podle Anuše Kejřové

14 komentářů

Vegetariánská pečínka, co dokáže očarovat i skalní fanoušky masa všeho druhu. Jde o to, zda si dokážete představit milostný poměr se slečnou kapustou. Zde je pozvání na kapustovou sekanou podle receptu Anuše Kejřové. Ten by ovšem sám o sobě byl k ničemu, kdyby se k hlávce kapusty nepostavila Klárka a nerozhodla se […]

Polévky

Polévka bramborová (sytá) podle Anuše Kejřové

8 komentářů

the dilemma movie in hd the kings speech movie dvd Znáte recept Anuše Kejřové na bramborovou polévku s vodovými knedlíčky? Sama autorka ji nazvala bramborovou polévkou sytou, a skutečně je to polévka, která skutečně zasytí i ty největší jedlíky. Když si k ní zakousneme navrch ještě krajíc dobrého českého chleba, […]

Maso

Jehněčí pečeně s dušeným špenátem

3 komentářů

K Velikonocům patří špenát a jehněčí stejně jako kapr a stromeček k Vánocům. Naprosto přesně to vystihla Hanka a vybrala z kuchařských recepisů Anuše Kejřové právě tuto tradiční specialitu. Jestli budete chystat jehněčí pečínku podle doporučení znalkyně staročeské kuchyně AK nebo dáte na rady Hanky, vždy dojdete k vynikajícímu výsledku. Jehněčí […]