28. červnaec 2009 v 12.41, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Bábovkový speciál, Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 16

Štítky: | | | |

Bábovka z vaječného likéru 6.

babovka-z-vajecneho-likeru1

Bábovka z vaječného likéru do soutěže o nejpohlednější bábovku přišla od Lenky Sedlářové.

Navštivně též její stránky plné dobrých domácích receptur.

O tom, že tahle bábovka je opravdu pohledná, nemůže být pochyb :-)

Ingredience:

  • 5 vajec
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 dl oleje
  • 2,5 dl vaječného likéru

Postup:

Žloutky ušleháme s cukrem do světlé pěny a přimícháme olej. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, promícháme, přimícháme likér a nakonec sníh z bílků. Nalijeme do vymazané a vysypané formy a upečeme (asi 40 minut při 180°C). Vychladlou bábovku můžeme ozdobit čokoládovou polevou.

babovka-z-vajecneho-likeru-rez

 

Bez výrazné námahy a během krátké chvilky bude tahle bábovka od Lenky ozdobou každého stolu. Za krásný a voňavý exemplář do soutěže děkuji. I když na tu dálku není cítit vůně vaječného likéru, umím si ji docela dobře představit. Se šálkem kávy by si rozhodně sedla do chuti všem mlsným dámám i pánům.  Bábovka jak z prvorepublikové kavárničky!

(Tajná informace: soutěžních exemplářů se sešlo naráz hned několik, dovolím si je tedy servírovat pěkně jednu po druhé, aby těch dobrých bábovek najednou nebyl plný stůl a měli jsme čas se na ně vynadívat a zapsat si všechny zajímavé receptury. Záměrně mluvím v množném čísle, protože stále čekám na první příspěvek testosteronového mužstva, protože je mi jasné, že pánové se jemné cukrařině taky nebrání. Ať vás zvědavost pohání, jakápak tu bude bábovka příště?)

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji ;-) 

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

16 komentářů k příspěvku „Bábovka z vaječného likéru 6.“

  1. mejla-hlína říká:

    Ano, barvy jsou na řadě. Super !!!!! Krásné dny u plotny. Krásná a určitě výýýýborná.

  2. coco-choc říká:

    Díky velkorysému množství vaječného likéru se vsázím, že bábovka bude brzy hitem mnoha domácností :-) Jen ty třešničky by tam nemusely být. Ale musím se přiznat, že „maminčiny recepty“ navštěvuji pravidelně a vždy žasnu nad nádhernými dorty.

  3. Pivli říká:

    No tedy, jsem naprosto uchvácena! Vaječný koňak! To bude dobrota!

  4. Gurmánka.cz říká:

    Třešničky posazené na čokoládě se k bábovce s chutí vaječného likéru hodí :-) Je to veselá a naparáděná dobrota.

  5. Gurmánka.cz říká:

    Maminčiny recepty jsem prohlédla a budu se tam ještě mnohokrát vracet :-)

  6. Petr říká:

    Neprovokuj, nebo se stane to, že o víkendu nějakou tu bábovku zkusím ;)

  7. Gurmánka.cz říká:

    Petr:

    Tak si troufni ;)

  8. Wendy říká:

    Dobrý večer, nevím kam zařadit svoji otázku, ale když si otevřu starší příspěvky, v podstatě už od června a starší, tak se mi neukážou obrázky, jen prázdné zelené plošky. Červenec funguje normálně.

  9. Gurmánka.cz říká:

    Wendy:

    Dobrý večer, díky moc za upozornění. Zřejmě došlo k nějaké vnitřní chybě webu. Pokusím se s tím něco udělat. Všimla jsem si, že se rozházel i archiv a nekoresponduje se skutečností :-( Příspěvky do samostatných rubrik se řadí tak, jak mají, to jsem ráda. Obrázky se neotevírají ani mně. Poradím se s odborníkem, jak na ten problém vyzrát. Děkuji!

  10. mejla-hlína říká:

    Petr:
    Že se těším jak to dopadne…… Hodně nápadů. mejla-hlína

  11. Kateřina říká:

    Pane Mejlo, jsem moc ráda, že jsem tady u Šárky našla odkaz na vaše stránky a prodejní akce, kde si mohu takovou formu zakoupit. Rozhodla jsem se, že jednu koupím sobě a druhou jako dárek. Určitě se potkáme na jarmarku.

    Všechny soutěžní příspěvky jsou krásné. Už se chystám některé z nich vyzkoušet ve své nové troubě. Snad to dobře dopadne :D

  12. evik říká:

    Maminčiny recepty moc ráda navštěvuji, a to hlavně kvůli sladkému, především dortům. A propos, když jsem teď nakoukla, spatřila jsem kuřecí bábovku – tu jsem o víkendu dělala našemu čtyřnohému miláčkovi k narozeninám (samozřejmě bez koření), ale zmizela v chlupatém bříšku tak bleskově, že jsem ji ani nestihla nafotit:-)))
    Každopádně ale děkuji za soutěž, bábovku mám moc ráda, tak můžu experimentovat;-)

  13. mejla-hlína říká:

    Kateřina:
    Děkuji za poklonu. Naše heslo bude Kateřina ….? A s tím panem bych to viděl asi takhle…. Nejsem sice elév, ale ještě mi holky ve výtahu neříkají – Dobrý den, tak klidně — mejlo— Vím , že tykání nabízí žena, ale tady se mi to promine ? že jooo. díky. mejla-hlína
    A doufám, že budete soutěžit a s mejlovkou. Mám informace, že se teda jako blíží okamžik, kdy mejlovky začnou soutěžit, ale nemohu ovlivnit kdy ? Budu rád za každý příspěvek do soutěže upečený v mejlovce. Krásné dny u plotny.

  14. mejla-hlína říká:

    Petr:
    Děje se už něco? Chlape… Bojuj.!!! Fajn dny mejla-hlína

  15. Petra říká:

    No teda, vaječňák miluju, a tahle bábovka musí být chuťový zážitek. Jen tahle soutěž má jednu velkou chybu. Pokaždé musím bábovku upéct a ochutnat a tak v září budu asi o 10kg těžší. Takže raději rychle pryč.!!!

  16. Lenka říká:

    Tahle bábovka patří k nejoblíbenějším v rodině i u přátel, jen trošku jiná receptura. Je jemná,nadýchaná,voňavá, jednoduchá a vždy se povede.Dávám k dobru recept: 5 vajec(menších6),25 dkg cukr krupice,2 vanilkové cukry,1/4 l oleje,1/4l vaječného koňaku,12,5 dkg polohr.mouky,12,5 dkg Solamylu,1 prášek do pečiva. Postup: vejce s cukry ušlehat do pěny( nejlepší je šlehač),slabým pramínkem přilívat olej, pak stejným způsobem vaječný koňak a nakonec postupně směs mouky a Solamylu promíchanou s prdopečem.Nalejeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě zpočátku cca na 175°C, když vyběhne tak zmírníme na 150°C a pomalu dopečeme. Zkoušíme špejlí, jestli je hotová.Horkou pocukrujeme. Tento týden jsem ji musela dělat už 2x, je mor!!!!

Zanechte komentář