31. srpna 2009 v 23.05, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněZatím žádný komentář

Štítky: | |

92. Mražené banánové bábovičky „v bílém“

100_2141

Posledním soutěžním příspěvkem je „bábovka v bílém“ od Ditty, kterou tímto posílám na bitevní pole do bábovkového souboje :-)

Mražené banánové bábovičky

  • 1 šlehačka – ušlehat
  • 1 tvaroh 20% (dá se koupit v supermarketech)
  • 2 vyzrálé banány – rozmačkat na jemno vidličkou
  • 2 PL citrónové šťávy
  • 6 – 7 vrchovatých PL medu
  • špetka soli

100_2142

Ušlehat tvaroh s medem, citronovou šťávou a solí. Pak přidat rozmačkané banány a zase trochu prošlehat. Nakonec vmíchat ušlehanou šlehačku. Naplnit malé bábovkové formičky a dát k ledu. Zmrzlé bábovičky vyklopit na talířek a nechat trochu „povolit“. Zdobit dle fantazie a chuti.

Pokud se krém sladí jenom medem, neudělají se v něm během mrznutí v mrazáku krystalky ledu.

100_2143

Dobrou chuť přeje Ditta Johanovská

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji ;-)

.

Tímto příspěvkem č. 92 soutěž ukončuji,

ale není vyloučeno další zajímavé nápady vyklopené z bábovkové formy do našeho speciálu přidávat jen tak pro potěšení a pro radost z pečení této tradiční dobroty. Díky všem za účast a parádní kuchařské výkony :-)

 

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

Zanechte komentář