16. srpna 2009 v 23.56, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněČtyři komentáře

Štítky: | | | |

64. Bábovka mramorovaná s ledovým srdcem

babovka1pavlina-varekova

Kdo si libuje v ledových kaštanech, ten si s tímto receptem užije.
Recept na mramorovanou bábovku s čokoládovým středem poslala do soutěže Pavlína. Protože ten čokoládový střed je z ledových kaštanů, musí chutnat naprosto božsky. Pavlína píše, že recept vznikl tak, že vylepšovala recepturu na mramorovanou bábovku od jedné babičky a přidala k tomu čokoládové těsto s ledových kaštanů, což je specialita její druhé babičky. Vznikla tahle prima kombinace na bábovku, která od pohledu hodně slibuje :-)

Bábovka mramorovaná s ledovým srdcem z čokolády

 

Ingredience:

  • 350 g polohrubé mouky
  • necelý prášek do pečiva
  • 5 vajec
  • 150 ml mléka
  • 150 g  másla
  • 200 g cukru moučka
  • 1 polévková lžice kakaa
  • 50 g namletých oříšků (nebo mandlí)
  • 50 g čokolády (nejlépe ledové Kaštany)

Postup:

Bábovkovou formu předem vytřeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V jedné misce smícháme část cukru (150 g), žloutky a rozměklé máslo. V druhé promícháme mouku s práškem do pečiva. Ve třetí smícháme rozměklou čokoládu, zbytek cukru (50 g) a nasekané oříšky. Bílky ušleháme na tuhý sníh. Zhruba 3/4 sněhu a mouku postupně opatrně vmícháme do žloutkové hmoty. Část (tak polovinu) těsta nalijeme do formy. Do zbytku tohoto těsta opatrně vmícháme kakao. Toto těsto nalijeme do formy ale až nakonec. Do čokoládové hmoty přimícháme sníh a nalijeme ji do formy. Jako poslední dodáme kakaové těsto. Pečeme při teplotě 180 °C 50-60 minut. Hotovou bábovku můžeme polít čokoládou a posypat ořechy.

babovka2pavlina-varekova

Dobrou chuť přeje Pavlína Moravcová Vařeková

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji ;-)

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

Čtyři komentáře k příspěvku „64. Bábovka mramorovaná s ledovým srdcem“

  1. Madla říká:

    jé, to musí být dobrota!!! Ledové kaštany mám moc ráda, často je používám na polevu, ale dát je do těsta mě vážně nenapadlo. Tahle bábovka je učiněný lék na chmury a špatnou náladu. Tleskám a zdvíhám palec :-) Mňam :-)

  2. Anmara říká:

    Tak tak vypadá vážně k nakousnutí! Ledové kaštany už jsem neměla ani nepamatuju… ale pokud mi paměť sahá, tak mi dost chutnaly… ;o) takže tenhle recept asi brzo vyzkouším…

  3. Terezka říká:

    Vypadá moc hezky, akorát nevím, jestli jsem už úplně mimo, ale i po pátém přečtení mi není jasné skládání těst do formy. Podle popisu jsem pochopila, že nejdříve přijde do formy světlé těsto, pak to s ledovými kaštany a nakonec těsto obarvené kakaem. Ale podle obrázků to vypadá naopak, světlé těsto přišlo do formy až nakonec.

  4. Pavlina říká:

    Terezo: Diky za upozorneni. Mas pravdu, nejdriv jsem dala tmave testo. Poradi jsem spletla pri peceni a uvedomila si to pozde :). Pokud bych dala nejdriv svetle testo jak to pisu vic by vyniklo politi cokoladou :). Proto jsem to v receptu popsala opacne.

Zanechte komentář