Dezerty a sladké hříchy

65. Bábovka s červeným rybízem a bílou čokoládou

3 komentářů

Babovka s rybizem 1

Bábovka s červeným rybízem a bílou čokoládou je dalším nápadem od Madly. A není to nápad jediný, ještě jich přijde několik, těšte se 🙂

Červený rybíz se pro svou kyselost v naší rodině netěší příliš velké oblibě, ale když mu jako souseda přihrajete bílou čokoládu, překvapí vás soulad chutí, který odradí i ty největší nepřátele tohoto ovoce. Jelikož se snažím vyhnout používání vajec (leda by byly od veselých slepiček z biochovu), tak se receptura obešla bez jediného vejce. A přesto je celek funkční a chutný.

Na rybízovou bábovku s bílou čokoládou budeme potřebovat:

  • 1 hrnek celozrnné pšeničné jemně mleté mouky
  • ½ hrnku vloček (ovesných, ječných, jak je libo)
  • ½ hrnku polohrubé mouky bílé
  • 1 hrnek třtinového cukru (v nouzi poslouží krystal)
  • 1 balíček kypřicího prášku
  • 1 lžíce vanilkového cukru (nejlépe domácí výroby)
  • ½ hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 tabulku bílé čokolády nalámané na kousky
  • velkou hrst červeného rybízu

Postup je velice snadný. Do mísy nasypeme půl hrnku vloček, zalijeme hrnkem mléka a necháme chvilku odstát. Poté přisypeme oba druhy mouky, cukr a ke směsi přilijeme olej a postupně mléko, dokud nemá těsto správnou konzistenci. Řádně zamícháme. Poté přidáme na kousky nalámanou bílou čokoládu a červený rybíz. Jemně promícháme, nalijeme do bábovkové formy a pečeme asi 45 minut při 170 ◦C. Kontrolujeme špejlí.

Po upečení necháme bábovku ve formě vychladnout (čokoláda se zpevní a bábovka tak půjde lépe vyklopit), vyklopíme a můžeme jen pocukrovat nebo potřít bílou čokoládovou polevou.

Bílá čokoládová poleva: Ve vodní lázni si rozpustíme na čtverečky nalámanou bílou čokoládu, přidáme zakysanou smetanu, promícháme a zdobíme. Na jednu tabulku čokolády budeme potřebovat jedno balení kysané smetany.

Babovka s rybizem 2

Dobrou chuť vám přeje Madla.

Marie Pospíšilová

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji 😉

3 Komentářů

  1. Jeden parádnější recept než druhý 🙂

  2. Výborná, snědli jsme jí na posezení 🙂 Pro velký úspěch jí budu péct příští týden znovu!!!

  3. Eva: tak to je dobrá zpráva 🙂 Tyhle bábovky jsou vážně inspirativní a holkám se moc povedly, to musím říct!

Přidal komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*