Dezerty a sladké hříchy

66. Veselá bábovka tříbarevná nepečená

1 komentář

Vesela babovka 1

Veselá bábovka tříbarevná nepečená dorazila do soutěže od Madly. Sama ji krásně představila, tak jí s chutí dávám slovo.

Tahle nepečená tříbarevná dobrota udělá radost v parných letních dnech nejen dětem. Její výhodou je to, že se v ní dají kombinovat různé příchutě a používat rozmanité ovoce. A navíc většinu surovin doma určitě najdete a želatinu navíc skvěle zastoupí pudingový prášek libovolných příchutí.

Takže jestli máte chuť se osvěžit, připravte si následující:

Na červenou vrstvu budeme potřebovat:

  • 2 hrnky červeného rybízu
  • trošku vody
  • ½ hrnku cukru (já použila svůj oblíbený třtinový)
  • 1 pudinkový prášek s jahodovou příchutí
  • ¼ hrnku vody

Na tvarohovo-pudinkovou vrstvu:

  • 2 tvarohy ve vaničce
  • ½ litru mléka
  • 2 pudinkové prášky s vanilkovou příchutí
  • cukr dle chuti
  • 1 lžičku instantní kávy
  • 2 lžičky uvařené vychladlé instantní kávy

A na dohotovení:

  • piškoty
  • nastrouhanou čokoládu
  • popřípadě libovolné ovoce (mě se už do formy nevešlo 🙂

Rybíz zbavíme stopiček a opereme pod tekoucí vodou. Necháme okapat. Okapaný rybíz nasypeme do většího hrnce, přilijeme trošku vody a přisypeme cukr. Necháme asi 10 minut dusit a občas promícháme. Poté ve ¼ hrnku studené vody rozpustíme pudinkový prášek s jahodovou příchutí (může být i vanilka, já použila jahodu kvůli barvě) a přilijeme k vařícímu se rybízu. Za občasného míchání necháme dvě minuty provařit. Poté nalijeme do studenou vodou vypláchnuté formy, uhladíme a navrstvíme piškoty. Necháme chvíli zatuhnout. Stačí jen půl hodinky.
Poté posypeme rybízovou hmotu nastrouhanou hořkou čokoládou. Na ni dáme vrstvu tvarohovo-pudinkového krému, který vyrobíme následujícím způsobem: Uvaříme klasicky pudink, jen místo jednoho sáčku použijeme dva. Do chladnoucího pudinku zamícháme tvaroh, dle chuti případně dosladíme. Krém rozdělíme na dvě poloviny a do druhé poloviny přimícháme lžičku instantní kávy a trošku uvařené vychladlé kávy. Na vrstvičku čokolády pak navrstvíme světlý krém, opět pokryjeme piškoty, můžeme přidat i libovolné ovoce. A poslední vrstvu tvoří kávový krém, na něž opět rozložíme piškoty. Dáme do ledničky, odháníme děti a občas se chodíme kochat tou barevnou nádherou 🙂 Necháme tak několik hodin vychladit (nejlépe přes noc) a můžeme vyklopit z formy.

Místo rybízové vrstvy můžeme udělat jakoukoli ovocnou vrstvu, výborná je například z letních jablíček.

vesela babovka 2

Dobrou chuť vám přeje Madla.

Marie Pospíšilová

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji 😉

One Comment

  1. Rybíz s hořkou čokoládou + nadýchaný tvarohový krém = vražedná kombinace pro všechny milovníky chlazených dezertů. K těm se já počítám 🙂

Přidal komentář