2. srpna 2009 v 23.40, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 8

Štítky: | | | |

17. Bábovka pro masožravce

babovka-pro-masozravce

Smyslná bábovka pro masožravce neurazí téměř nikoho. Ve sladké záplavě receptů jsou slané varianty k nepřehlédnutí. Děkuji Lence za zaslání pěkně vypečeného receptu na slanou masovou dobrotu :-)

Ingredience

  • 1 kg mletého masa (nejlépe mix vepřového a hovězího)
  • 2 starší rohlíky
  • 150 ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 velká cibule
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2-3 vrchovaté lžíce strouhaného křenu
  • 1 lžíce sádla nebo oleje
  • 3 nožičky oblíbené klobásy (použila jsem šunkovou)
  • sterilované okurky

babovka-pro-masozravce-upecena

Postup

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme ho vsáknout. Zatím nakrájíme cibuli nadrobno a na rozpáleném tuku osmažíme dorůžova.
K rohlíkům přidáme maso, vejce a promícháme. Osolíme, opepříme, vmícháme křen a osmaženou cibulku.
Bábovkovou formu vyložíme papírem na pečení. Na dno dáme vstvu masa a na ně naskládáme dokola okurky. Přikryjeme další vrstvou masa a na ně položíme klobásy. Zbytkem masa je přikryjeme a obsah bábovky upěchujeme. Povrch potřeme vodou nebo bílkem a vložíme do vyhřáté trouby. Upečeme (220°C, cca 45 minut).

Upečenou bábovku necháme chvíli postát venku z trouby, pak opatrně vyklopíme, sloupneme papír a ještě dáme na chvíli zapéct do trouby, aby se zpevnil povrch.

babovka-pro-masozravceA
Podáváme teplou s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo studenou s chlebem, sterilovanou zeleninou a vychlazeným pivem.

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji ;-)

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

8 komentářů k příspěvku „17. Bábovka pro masožravce“

  1. Madla říká:

    Tak takhle sekanou taky peču :-) Ale místo rohlíků ji „ozdravím“ ovesnými vločkami. Podle mého muže je stejně nejlepší dort stehno od husy, tak proč nezkusit sekanou místo bábovky. před paní Lenkou smekám.

  2. mejla-hlína říká:

    To je pivo ? nebo šumák ? hi hi hi Bábovice jako Praha. Super.!

  3. Lenka říká:

    Ach jo … uznávám, že nejsem dobrý výčepní. :)))

  4. mejla-hlína říká:

    Lenka:
    To neva tady je to o bábovkách a ty máš suprové…..

  5. Marie říká:

    Mleté maso milujeme v mnoha „tvarech“ tohle je výborný nápad! Díky za inspiraci!!!

  6. Barča říká:

    Tuhle bábovku jsem hned vyzkoušela a přinesla ji na oslavu narozenin do práce a měla obrovský úspěch, takže tímto velice děkuji a posílám hlas

  7. Dana říká:

    Dnes jsem tento recept dostala emailem. Mám dotaz: mám silikonovou formu, musím ji vykládat papírem? To mi připadá zbytečné. Ten bych použila možná v normální formě. Jinak ji určitě vyzkouším.

  8. Gurmánka.cz říká:

    Dana:

    Recept na tuto bábovku je čtenářský, ale na Váš dotaz mohu odpovědět, že při práci se silikonovými formami není nutné je vymazávat ani vykládat pečicím papírem. V tom je jejich kouzlo, že nám šetří čas a pečivo z nich jde vždy vyklopit hladce. Ať se bábovka povede ;-)

Zanechte komentář