13. srpna 2009 v 21.14, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněJeden komentář

Štítky: | | | |

59. Chlebová bábovka

chlebova-babovka-cela

Na Lenčiny nevšední nápady já už neříkám nic :-) Tolik inspirace každý den, z toho mi jde vážně hlava kolem. Chlebová bábovka vypadá naprosto dokonale, tak se nechte inspirovat k dalším bábovkovým výkonům :-)

Posílám dnešní večeři. Je to obyčejné chlebové těsto, do kterého si může každý zabalit co rád. Výborné hlavně pro ty, kdo rádi chleba, ale nechce se jim ho mazat. Tady už to není potřeba.

chlebova-babovka-rez

 

Chlebová bábovka

Ingredience:

těsto:

  • 300 ml podmáslí
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky soli
  • 200 g pšeničné mouky celozrnné grahamové
  • 300 g pšeničné mouky chlebové
  • 42 g čerstvého droždí
  • 2 lžičky kmínu
  • 2 lžíce slunečnicových semínek

náplň:

  • 50 g anglické slaniny
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 pórek
  • 100 g nivy

Postup:

Z uvedených surovin zpracujeme vláčné těsto a necháme nakynout. Kdo má domácí pekárnu, nechá těsto udělat v ní.
Nakynuté těsto rozválíme na obdélník. Lehce ho mázneme hořčicí, rozložíme plátky slaniny, posypeme nakrájeným pórkem a rozdrobeným sýrem.

chlebova-babovka-syr

Z kratší strany svineme do rolády a přeneseme do vymazané bábovkové formy. Necháme ještě asi 20 minut kynout.

chlebova-babovka-veforme

Formu vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (190°C, 50 minut).

Dobrou chuť přeje Lenka

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji ;-)

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

Jeden komentář k příspěvku „59. Chlebová bábovka“

  1. Madla říká:

    Teda tak tomu říkám výborný nápad a na řezu to vypadá moc chutně. Hned bych si dala k snídani.

Zanechte komentář