3. srpna 2009 v 15.33, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněČtyři komentáře

Štítky: | | |

18. Slaná bábovka (nejen) k vínu

slana babovka 

Slaná bábovka k vínu je další z nápadů od Lenky. V každém soustu se najde kousek pikantní klobásky, sýr, feferonka, barevná paprika. Tahle bábovka je pestrá pro oko i pro jazyk.

Ingredience:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 5 vajec
  • 90 g másla
  • kostka droždí
  • 5 lžic mléka
  • 200 g strouhaného sýra
  • 200 g pikantní klobásy
  • feferonky podle chuti
  • 2 barevné papriky

Postup:

Zaděláme kvásek v mléce, do mísy dáme mouku, vejce, rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek a zaděláme těsto, necháme hodinu kynout. Mezitím nastrouháme sýr, nakrájíme na kousky ostatní ingredience a po vykynutí těsta vše smícháme dohromady. Vymažeme bábovkovou formu máslem, vysypeme strouhankou a dáme do ní směs. Pečeme na 160 °C hodinu, po půl hodině můžeme bábovku zakrýt pečícím papírem. Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme.

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji ;-)

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

Čtyři komentáře k příspěvku „18. Slaná bábovka (nejen) k vínu“

  1. mejla-hlína říká:

    No konečně mozaika……. to bude dobrota. Jen tak dál…… A kdo nepeče s náma peče proti nám.

  2. Madla říká:

    Mňam, hnedle bych si dala. Místo paprik bych teda dala olivy, ty já cpu snad i do pudingu. :-) Paní lenka je nevyčerpatelná studnice nápadů.

  3. coco-choc říká:

    Jako vegetariánka bych vyměnila klobásku za výše zmiňované olivy. Ideálně černé, mám je radši, ale hlavně budou v bábovce vypadat skvěle.

  4. J.Č. / Jižní svah říká:

    Tak tohle je skvělé :o) Navíc to bude báječná past na hosty… :)

Zanechte komentář