2. prosince 2009 v 2.44, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Jak se pečou perníčky?, Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 5

Štítky: | | |

Přímo pohádkové perníčky od Daniely

pernicky dani kminkova0 

Zase jedny perníčky, které vypadají jako utkané z krajky a musím se sklonit nad šikovností Daniely, která je upekla a krásně nazdobila. Na červeném rouše se prostírají všechny vánoční symboly a vůně perníkového koření začíná dorážet velmi smyslně na všechny z nás. Jestli se nepeče u vás doma, určitě to voní u sousedů :-) Vůni perníkového koření nikdo neuteče a zde na stránkách se jí nedá vyhnout. Děkuji Daniele za další působivou hromádku tradičního cukroví a přidávám ještě několik fotografií od zručné a milé pekařky, co to s perníkovým těstem tak dobře umí.

pernicky dani kminkova

Daniela píše:
Posíláme Vám do soutěže ukázku našich perníčků. Jsme s maminkou a sestrou Vaše velké obdivovatelky a často a rády podle Vašich receptů vaříme. Rozhodly jsme se proto také přispět naší troškou do mlýna.

pernicky dani kminkova1

S pozdravem a přáním příjemných vánočních svátků

Daniela Davidová

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

5 komentářů k příspěvku „Přímo pohádkové perníčky od Daniely“

  1. Madla říká:

    Teda, ty svícínky jsou opravdu nádherné a i ostatní kousky vypadají velcie lákavě. V dobrém závdiím tak krásná vykrajovátka a zručné perníkářské ruce.

  2. Pivli říká:

    Dokonale nazdobené! A ti kapříci jsou jako živí!!! určitě budou z Třeboně? ;-)

  3. Terka589 říká:

    Teda fakt krásné, jen by mě zajímalo jak to nazdobit, aby to vypadalo tak jemně, aby se ta poleva příliš nerorzlila… Je to na zručnosti a nebo to záleží na hustotě polevy?

  4. toffo říká:

    Krásné, jemné, něžné.

  5. Daniela říká:

    Moc děkuji, kapříci nejsou z Třeboně, ale z Krkonoš:o)
    U polevy záleží nejvíce na hustotě. Připravujeme ji z 1 bílku a 14dkg cukru moučka. A pak už jen dlouho trpělivě třeme, výsledná poleva musí držet tvar. Pokud je bílek větší a poleva je dlouho řídká přidáme lehce cukr. V opačném případě opatrně trošičku (kapku) vody. Dále už vše zleží jen na fanatazii :o)

Zanechte komentář