1. listopadu 2018 v 17.29, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Brambory, PřílohyZatím žádný komentář

Štítky: | | | | | |

BRAMBOROVÉ KROKETY, sváteční s mandlemi

BRAMBORY KROKETY S MANDLEMI

BRAMBOROVÉ KROKETY SVÁTEČNÍ

Potřebujeme:

  • 5 brambor uvařených ve slupce
  • 50 g másla
  • 2 žloutky
  • muškátový oříšek
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • slunečnicový olej na smažení
  • 100 g hladké mouky na obalování
  • 2 vejce
  • 100 g strouhaných mandlí
  • 100 g hrubě sekaných mandlí

Postup přípravy:

Uvařené ještě horké brambory oloupeme, rozmačkáme je s máslem a našleháme se žloutky, špetkou muškátového oříšku, solí a čerstvě umletým pepřem. Směs necháme vychladnout. Mouku na obalování vsypeme do misky a přidáme pepř se solí. V druhé misce rozšleháme vejce, ve třetí misce smícháme mandle. Z bramborové směsi vykrajujeme lžící kousky, které v dlani vymodelujeme do tvaru válečku. Obalíme je v mouce, ve vajíčku a oválíme v mandlích. Smažíme v horkém oleji dozlatova. Krokety servírujte s pánve rovnou na stůl, protože každá snaha uchovat je v nádobě přikryté poklicí jim sebere všechnu křupavost. Krokety můžeme připravovat i s náplní, např. kousky oliv, zelených bylinek, šunkových kostiček nebo pikantní sýr udělají krásně barevnou strukturu a pozvednou bramborovou chuť trochu výš do gurmánského nebe.

BRAMBORY KROKETY S MANDLEMI

Také jste si všimli, že ve starých kuchařských knihách nebývala nouze o olivy, parmazánský sýr, olivový olej a dokonce ani o lanýže? Do bramborových kroket můžete dát něco podle své chuti, ale když budou jen „bramborové“, budou skvělé.

Dobrou chuť přeje Šárka Škachová / Kuchařka ze vsi (v knižní podobě)

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

Zanechte komentář