Dezerty a sladké hříchy

Hrušková bábovka (č. 95)

3 komentářů

 

hruskova-babovka-forma

Další kousek do bábovkového speciálu posílá Lenka. Podzim je plný inspirace, tak i vy můžete vyzkoušet kombinaci hrušek a dvou chutí i barev čokolády. To vše vyklopeno z jedné bábovkové formy. Mimochodem v našem speciálu se tento recept chlubí neuvěřitelným číslem 95! Kdo má chuť, může naši bábovkovou hitparádu rozšířit o další chutný kousek s receptem. Za tento příspěvek děkuji Lence 😉 – vítězce velké letní soutěže, která tento příspěvek upekla přímo ve výherní formě. Povrch nepocukrované bábovky je ozdoben spadaným listím, které naprosto dokonale vytváří nefalšovanou tvář podzimu.

hruskova-babovka-cela

Hrušky už pomalu mizí v palírnách a zavařovacích sklenicích, tak jsem jich ještě pár zachránila pro tuto bábovku. Je krásně vláčná a kousky čokolády v ní … mňam. . Krásný barevný
podzim Vám přeje Lenka

Hrušková bábovka

Ingredience:

  • 100 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 200 g polohrubé mouky
  • půl prášku do pečiva
  • 1 lžička kakaa
  • 3 středně velké hrušky
  • 3 lžíce mléka
  • 50 g hořké čokolády
  • 50 g bílé čokolády

hruskova-babovka

Postup:

Změklé máslo s cukrem a žloutky utřeme do světlé pěny. Vmícháme najemno postrouhané oloupané hrušky, mléko a pak mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a kousky čokolády. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pomalu upečeme.

Tahle bábovková forma pochází z dílny keramičky Romany Hulíkové a vy můžete prostřednictvím této reportáže nakouknout přímo do keramického dvora.

3 Komentářů

  1. Dnes jsem ji vyzkoušela a je moc dobrá, mně jako milovníkovi čokolády vyhovují právě ty kousky čokolády uvnitř:).

  2. Lenčina forma je na dně zdobená lístečky, Pivli má srdíčka! A co ta třetí?

  3. toffo: Ta třetí má tuším perlový náhrdelník nebo též srdíčka? Formy jsem hned zabalila, tak už ani nevím, čím je ta Romana Hulíková okrášlila 🙂

Přidal komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*