Dezerty a sladké hříchy

83. Bábovka “Duo smetánka”

0 komentářů

duo smetanka 1

Pro milovníky chlazených dezertů je tu recept pro potěšení z ledových dotyků na jazyku. Nepečenou bábovku s dvojitou porcí sladké i kysané smetany můžete vyzkoušet podle Madly, která ji do soutěže zaslala.

Další z nepečených variací, jíž se můžete příjemně ochladit v parných letních dnech. Ovoce lze použít jak čerstvé a sezónní, v nouzi však stejně tak dobře poslouží i to kompotované.

Na jemnou dobrotu si připravíme:

  • 2 kelímky smetany ke šlehání
  • 2 kelímky zakysané smetany
  • vanilkový cukr dle chuti (já preferuji jeho domácí výrobu 🙂
  • asi půl balíčku dětských piškotů
  • půl tabulky nastrouhané hořké čokolády
  • libovolné ovoce dle chuti a dostupnosti (u nás to byly kompotované meruňky)

Vyhrňme si rukávy a pusťme se do díla:

Každou šlehačku vyšleháme do tuha, vlijeme do vetší mísy, přidáme oba kelímky zakysané smetany, ochutíme cukrem a promícháme. Vezmeme si menší misku, do té nastrouháme hořkou čokoládu a vlijeme polovinu smetanové směsi. Zlehka zamícháme.
Bábovkovou formu vypláchneme studenou vodou a navrstvíme do ní část bílé smetanové směsi, poklademe piškoty. Na piškoty dáme libovolné ovoce, na něj dáme směs s nastrouhanou čokoládou, opět přikryjeme piškoty a tak vrstvíme dál, dokud nám stačí forma. Zakončíme piškoty.
Dáme minimálně na tři hodiny vychladit do lednice, nejlépe však přes noc.

Nejde-li nám bábovka vyklopit, opatrně ji na pár chvil ponoříme do vhodné nádoby s horkou vodou. Vyklopíme a bábovku na chvilku přesuneme nazpátek do lednice.

Duo smetanka 2

Dobrou chuť vám přeje Madla.

Marie Pospíšilová

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji 😉

Přidal komentář