Dezerty a sladké hříchy

24. Chlebábovka

7 komentářů

 

„Chlebábovka“ je dalším zajímavým nápadem z kuchyně Aničky a Oty.

chlebabovka2

 A jelikož si tu a tam pečeme i chleba, tak proč ho jednou nedat do bábovkové formy…

  • 400 g hladké mouky
  • 100 g vařené pšenice špaldy
  • lžička kmínu
  • lžička soli
  • po jedné lžíci lněného, slunečnicového a sezamového semínka
  • půl sáčku sušeného droždí
  • asi 200 ml teplé vody

chlebabovka

Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme je v teple přikryté kynout. Pak ho dáme do sádlem vymazané formy a necháme ještě jednou vykynout. Pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů asi jeden a půl hodiny. Po upečení opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout.

chlebabovka3

Přejeme dobrou chuť

Ota Beran a Anna Marcinková

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji 😉

7 Komentářů

  1. Stihla jsem zpracovat některé soutěžní příspěvky do bábovkového speciálu, ale protože to zdaleka není všechno, ty další krásné bábovkové exempláře budou následovat 🙂 Bábovkami jsem si pěkně nadrobila do klávesnice, tak jsem nestihla ani odpovědět na vaše komentáře, ale určitě se k tomu dostanu zítra. Mějte se krásně, díky za všechny příspěvky! Šárka

  2. Madla

    Tak tohle mě dostalo, mňam 🙂 musím hnedle vyzkoušet. myslíte, že by tam šla místo vařené špaldy uvařená pohanka?

  3. Tak to vypadá, že máme nový tvar chleba. To se budou děti divit, až dostanou bábovku se sýrem k svačině 🙂 Bábovku sice vyzkoušenou nemám, ale nemyslím si, že by jí mohla pohanka nějak uškodit 🙂

  4. mejla-hlína

    No konečně.. !!!!! Začíná se mi to líbit… hi hi hi Chlebovka je booooomba.

  5. mejla-hlína

    Šárka:
    Samá bábovka je to tady….. Chystám reklamní kampaň během srpna, tak snad se ještě nějaké najdou do soutěže..hi hi hii.. Drž se . mejla hlína kůže líná.. pozdravuji Edu.

  6. Anmara

    Jejda… to je chvály, až se začínám červenat. Děkuji všem… a moc… a přeji ať se vám daří… a chutná. Mějte se krásně. Anička

    PS:
    Madla: pohanka je v pohodě – už jsem ji do těsta párkrát dávala (ale tentokrát jsem měla uvařenou špaldu ;o)

    A kdyby mi nedošla celozrnná mouka, tak to bylo s tou hladkou půl na půl…
    A ještě jeden \”tajný tip\” na závěr – piniové ořišky jsou taky mňamkový!

  7. Chlebovce tleskám! Vtipné, zdravé a určitě i chutné!:-)

Přidal komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*