Dezerty a sladké hříchy

34. Jednoduchá cuketová bábovka

4 komentářů

cuketova-babovka

Na zahradě jdou v těchto dnech cukety opravdu do krásy, tak nebude problém upéct z nich pěkně šťavnatou a sladkou bábovku. Dokonce opravdový fialový kvítek  by byl k mání. Rozkvetlý ibišek se záplavou modro fialových květů je středem mé pozornosti, kdykoli si vyjdu do zahrady. Bábovka nejen pro zahrádkáře, ale pro všechny milovníky téhle vynikající křupavé zeleniny. Upečte ji podle receptu od . 

Posílám ještě bábovku pro ty, kteří mají na zahrádce cuket, že neví co s nimi.
Zdraví Lenka

Jednoduchá cuketová bábovka

Ingredience:

  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 200 g nastrouhané cukety
  • 1 vejce
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1,5 – 2 dl mléka
  • 6 lžic oleje

Postup:

Cuketu zbavíme vnitřku s jádry a najemno nastrouháme. Smícháme sypké suroviny, přidáme všechno ostatní, promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme pomalu asi při 160°C kolem 45 minut.

4 Komentářů

  1. jojo, cukety jsou bezvadné a lze s nimi dělat v kuchyni kouzla jak na slano, tak na sladko. Prostě fantazii se meze nekladou. Bábovka láká k nakousnutí, fotka je opravdu moc hezká.

  2. mejla-hlína

    Lenka:
    V jednoduchosti je krása…. A květinou nikoho neurazíš. Pěkné. mejla

  3. Marťa

    Ale ta květina na obrázku není ibišek, nýbrž krásenka zpeřená neboli lidově také koprovka…
    A tu bábovku odpoledne hned zkusím upéct….Hezký den!

  4. Marťa: Krásenka je krásná 🙂 Bohužel krásenky na své zahradě nemám, ale kvete mi tam ibišek. Krásenka je velmi poetické jméno, … kdopak ho té květině dal? Ať to byl kdokoli, povedlo se mu to.

Přidal komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*