Publicistika a zajímavosti

Filozof, matematik, hvězdný kuchař – Christian Rach

4 komentářů

Christian Rach

 

Filozof, matematik, hvězdý kuchař. Taková byla cesta tohoto kuchaře z Hamburku. Christian Rach je držitelem hvězdy Michelin a nepřehlédnutelnou osobností světa gastronomie. Právě v těchto dnech je k vidění na německém televizním kanálu RTL, kde je vysílán pořad s nazvem Rach, der Restauranttester / Rachovy testy restaurací, který je založen na stejné filozofii jako pořad televize Prima s názvem Ano, šéfe!, v hlavní roli se svérázným Zdeňkem Pohlreichem. Christian Rach, tak jako Zdeněk Pohlreich, navštěvuje “špatné” restaurace, zmítající se na pokraji krachu a snaží se najít řešení, jak podnik znovu postavit na nohy a vytvořit z něj prosperující a konkurenceschopný podnik, který nezeje prázdnotou, má srozumitelný jídelníček s poctivě odvedenou prací v samotné kuchyni. I když bývá nekompromisní a kritikou nešetří, není třeba nic z jeho slovníku maskovat zvukovou kulisou “píp”, tak jak to známe z projevu našeho “šéfa” 🙂 

 christian rach 1

Milovníci gastronomicky laděných pořadů by si neměli nechat tento pořad ujít a pro srovnání se podívat, s jakými nešvary se potýkají restaurace jinde. Setkání s touto osobností se na RTL koná dnes ve 21.15 h, tak nalaďte pořad Rachovy testy restaurací. Kdo má cestu do Hamburku, může si u Christiana Racha rovnou objednat stůl, ale čekací lhůty na stůl v restauraci TAFELHAUS jsou úměrné věhlasu této kuchyně.

CHRISTIAN RACH se narodil v roce 1957. V Hamburku vystudoval filozofii a matematiku, ale souběžně se studiem si přivydělával jako kuchař/číšník. Do kuchařské blůzy se natolik zamiloval, že ho vzal jako své životní poslání a po dokončení studia se vydal na cestu světem gastronomie. Zkušenosti získával v Grenoblu i ve Vídni, ale vrátil se zpět do Hamburku, kde roku 1986 otevírá restaurant Leopold a v roce 1989, společně s Robertem Wullkopfem “hvězdný” Tafelhaus

. Právě zde v roce 1991 dostává svou první michelinskou hvězdu.

Pokud máte chuť obohatit si knihovnu o knižní tituly napsané kuchařem s titulem, máte možnost.

Das-Kochgesetzbuch-von-Christian-Rach

http://www.discounto.de/Angebot/Das-Kochgesetzbuch-von-Christian-Rach-40815/

 http://www.discounto.de/Angebot/Das-Gaestebuch-von-Christian-Rach-40814/

Das-Gaestebuch-von-Christian-Rach

 

Více informací najdete na http://de.wikipedia.org/wiki/Christian_Rach

4 Komentářů

  1. Aha!
    Když jsem psala o fotbalu, to jsem ještě nevěděla, že mi večer odejde moje televize :- )))
    Zachrastila, obraz se zužoval, až se zúžil úplně.
    Tak teď se už nechytám s žádným pořadem. Sport má přednost 🙁
    Doufám, že do neděle bude nová, jinak budu bojovat o Itala s Francouzem :- )))
    (Jinak na TV skoro nekoukam.)

  2. Bali: Z toho si nic nedělej 🙂 U nás doma je to v tomto roce ve stejném duchu. Co se může porouchat, to se porouchá. Před pár dny to byla kuchyňská baterie (3 dny bez vody v kuchyni a zaplavená skříňka, bez škody se to neobešlo) Už mám novou a s hrůzou čekám, co se stane nyní. Letos je to snad každý den něco.

    Bojovat o Itala s Francouzem? Z toho by mohlo být domácí přátelské utkání :-))) Třeba Francouz dostane chuť na něco italského a pořad ho bude inspirovat posunout se v kuchyni směrem k italskému jihu. Bez TV je to někdy nuda. I když na ni nekoukáš, občas se najde něco, kvůli čemu se ji vyplatí zapnout. Zvláště v tomhle úděsném počasí.

    U nás je momentálně – 20 °C. Topím v krbu a těším se, až zalezu pod deku a zapnu si telku 🙂 Na kamnech bublá horká polévka. Na tu se těším taky.

Přidal komentář