Ryby, Těstoviny

Růžové nudle s lososem

20 komentářů
Jak utáhnout chlapa na vařené nudli? I když nudle budou růžové, možná se Vám to s tímhle receptem povede 🙂
 
Proč by romanticky růžový recept nanašel své oběti?  Špetka růžového mámení se bude hodit všem, co mají slabost pro výtečné italské těstoviny a nepohrdnou lososem. V obchodě čerstvé těstoviny “pasta fresca” není problém sehnat, ty jsou totiž nejlepší. Kdo má čas nazbyt, může si s nimi pohrát ve své kuchyni a pustit se do domácí výroby. Doporučuji pro tento recept zvolit typ fettuccine, ploché dlouhé nudle v šířce asi 1 cm, které jsou římskou obdobou známých tagliatelle.
 

 Růžové těstoviny s uzeným lososem

(rychlovka pro 2 osoby)

  • 1 balíček čerstvých těstovin (nejlépe fettucine)
  • 150 g uzeného lososa
  • 1 dl smetany
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 3 vařená vejce
  • snítka tymiánu

Těstoviny uvaříme dle návodu. Nahřejeme silnostěnnou pánev a přidáme na drobné kousky nakrájeného uzeného lososa. Zprudka krátce orestujeme a přilijeme 1 dl smetany. Klidně můžeme lososa nasekat v kuchyňském robotu se smetanou a poté směs na pánvi prohřát.

Krátce povaříme a omáčku můžeme považovat za připravenou. Promícháme s těstovinami a na talíři posypeme drobně nasekanými vařenými vejci. Zdobíme snítkou tymiánu.

S klidem je možno použít i kousek čerstvého lososa, který předem tepelně upravíme na pánvi. Ne vždycky je nutno vycházet z klasických italských receptur. Když těstoviny milujete, vždycky si najdete způsob, jak je mít na talíři co nejčastěji. Recepty mohou vycházet z vaší vlastní fantazie, tak jak jsem to udělala v tomto případě já 🙂

20 Komentářů

  1. Ale to se mi moc líbí 😉
    Teď budu nějaký čas sama doma a už jsem říkala, že si budu hlavně těstovinovat, protože Jean na ně moc neni, tak toho využiju. Toto vyzkouším!

  2. Bali:

    Kdybych na tom byla jako ty, a doma chvilku kralovala sama, tak bych se od těstovin nejméně měsíc neodtrhla 🙂 Pánové nemají rádi stereotyp, proto dělám těstoviny tak 1x v týdnu, ale vždycky se na to těším. Co si budeme namlouvat, není s tím moc práce a když jsou těstoviny kvalitní, úspěch je zaručen. V kombinaci s dobrým salátem a lahodným vínem, neznám u stolu lepší zábavu. Určitě vyzkoušej 🙂 Snad tě tahle vařená nudle přetáhne na svou stranu a bude chutnat.

  3. Tak to vypadá naprosto skvěle, a už vím, co bude u nás v sobotu k obědu. 🙂 Navíc z té barevné kombinace kouká jaro, a to už potřebujeme asi všichni..!

  4. Kouzelný a jednoduchý recept. A ještě navíc krásně vybarvený. 🙂
    U nás jsou naštěstí těstoviny oblíbené, tak jsou na stole často. My je rádi i k rajské omáčce.

  5. Jak jsem uviděla první fotku nového příspěvku, hned jsem se koukla z okna jestli nepřišlo jaro! Krásné a optimistické naservírování! Poslední dobou je tu plno receptíků s rybami a to je fajn. Já jsem ráda, že náš syn, co jsme začli ryby kupovat v Makru, je začíná znovu jíst a objevovat jejich skvělou chuť (dokázali mu je zprotivit ve školní jídelně – do té doby je jedl rád). Sice to bude chtít ještě trochu trpělivosti, ale časem jistě dojde i na tyto těstovinky s lososem!

  6. Pepa:

    Do mrazivého únorového dne je třeba vnést nějaké jarní symboly 🙂 Přesně to jsem měla tímto receptem na mysli 🙂

  7. Alena:

    S těstovinami si můžeme vyhrát 🙂 Ladit je do slaných i sladkých tónů, je vyloženě zábavné. Z lososových nudlí kouká jaro a to se mi na tom líbí ze všeho nejvíc. Alespoň trochu slunečně zabarveného žloutku jsem měla potřebu vidět a nechat se oslnit. Díky, měj se krásně 🙂

  8. HaF:

    Školní jídelny se na nás dost podepsaly 🙂 Já sice nemám vyloženě negativní vzpomínky, ale představa dušeného špenátu – blátivé hromady v barvě zeleného vojenského stejnokroje páchnoucí česnekem – ta mě děsí ještě teď. Dlouho jsem netušila, že může existovat něco tak lahodného, jako je opravdický listový špenát, krátce podušený a jemně ochucený. Nebýt toho, asi bych se špenátového pyré socialistických jídelen navždy vzdala. Navíc jsem se nechala očarovat snadným pěstováním špenátu na zahradě. Každý rok si pár řádků vysázím. Ve skleníku se daří vypěstovat mimořádně křehké a šťavnaté lístečky. Sadbu na letošní jaro už mám nachystanou. Jak se oteplí, rozrazím ve skleníku vrátka a pustím se do sadby 🙂 Mezitím budu mořit krtka, který to ještě nevzdal a devastuje nám jak zahradu, tak celý sad.

  9. Nádherně jednoduché a svěže jarní jídlo, které přímo volá po přípravě. Lososa mám opravdu moc ráda, viz: http://madlinakuchyne.blog.cz/1102/losos-s-cesnekem-petrzelkou-a-krupavymi-mandlickami
    ale toho uzeného jsem ještě neměla možnost ochutnat. Inu, vždycky je něco porpvé. Asi půjdu brzy na výzvědy a nějakého dobrého uzeného lososa snad ulovím, protože tenhle geniálně jednoduchý recept si přímo říká o uvedení do naší skrovné kuchyně. Jaro z něj přímo čiší!

  10. Madla:

    Přeji ti při tvé premiéře ve společnosti uzeného lososa jen ty nejskvělejší zážitky 🙂 Jaro už je tady! Řekla bych, že od včerejšího dne dorazilo a už se mu nebude chtít odejít 🙂 Z toho mám radost a na mysl mi přicházejí samé jednoduché recepty, které jaru a našemu tělu rozhodně svědčí. Nesmí v nich chybět alespoň něco malého zeleného. Měj se fajn a přeji ti hezký sluníčkový den!

  11. Vyzkoušeno, snědeno, pochváleno. Děkuji moc 🙂 To je totiž přesně ten recept, který bych označila \”podle našeho domácího gusta\”, protože těstoviny jsou u nás velmi často na pořadu dne. Těším se na další nápady z vaší kuchyně a díky moc za vaše milé stránky.

  12. Mam je v plánu dnes, ale čekam na sčítacího komisaře a určitě by přišel zrovna v nepravou chvíli! Tak bude oběd později, ale určitě budou!

  13. Doobědváno.
    Dík, moc jsem si pošmákla, jen jsem si rcp lehce upravila. Použila jsem creme fraiche a místo tymiánu dala kopr, protože jak vidim uzenýho lososa, tak musim koprovat 😉
    A až budu mít doma čerstvý tymián, tak uvařím znovu.

  14. Jarka:

    Těstoviny nikdy nezklamou a tak se každý rychlý nápad rozhodně hodí. Díky za vyzkoušení a mám radost, že u vás doma prošlo se ctí 🙂

  15. Bali:

    Super 🙂 Créme fraiche je vždycky in a kopr rozhodně v kombinaci s lososem nic nepokazí. Už jsem si koupila sadbu a kopr budu ve velkém vysazovat. Jaro bez koprovky, to si neumím představit 😉

  16. Růžové těstoviny – nejprve jsem k nim měla trochu nedůvěru, ale byla to chyba, že jsem je nevyzkoušela už dřív. Dlouho jsem si nepochutnala tak výtečně, jako dneska. Děti ryby moc nemusí, ale tohle jídlo vzbudilo jejich zvědavost a vydlabaly talířky až do dna. Neměla jsem bylinky, ale i bez příkras to bylo opravdu dobré a pěkně vypadající jídlo. Ráda podle vás vařím a vždycky netrpělivě čekám na další nové recepty. Teď mám v kuchyni váš kalendář a tak o inspiraci na celý rok není žádná nouze. Poděkování a pozdravy posílá Heluš

  17. Heluš:

    Losos ve spojení se smetanou má příjemnou chuť a v tomto podání věřím, že zachutnal i dětem. Díky za milou zprávu a za návštěvy na mém blogu. Jsem ráda, že se recepty líbí, fungují a především chutnají doma všem 🙂 Pozdravy posílá Šárka.

    P.S.
    Nový recept bude asi během víkendu. Nyní je na programu jedna pěkná reportáž na téma \”Karneval\”.

  18. Nejedla jsem lepší těstoviny s lososem. Moc děkuji za inspiraci a přeji krásný podzim.

Přidal komentář