Maso

Flamendr podle Jessy

2 komentářů
Podzimní soutěž 2012     

Flamendr podle Jessy

– soutěžní recept č. 8, autorka receptu: Markéta Heinrichová

recept nazvala “Jessynčin flamendřík”
  
"flamendr podle Jessy"

Potřebujeme:

  • 750 g kuřecích prsíček
  • sůl
  • pepř
  • 30 g oleje
  • 200 g cibule
  • 80 g feferonek
  • worcester
  • zelenina co dům dá – rajčata, papriky, atd.
Postup přípravy:
 

Jako první si maso nakrájíme na nudličky, přidáme zeleninku jako papriky, rajčata ale klidně i kukuřici a jinou, osolíme, opepříme a prudce opečeme na horkém oleji. Přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a feferonky, krátce podusíme, zastříkáme worcestrem a přisolíme. Můžeme přidat trošku vody. Jako příloha jsou vhodné hranolky, opékané brambory, lupínky, krokety, bramborový salát i bramborová kašíe nebo pečivo či dušená rýže.
 
Dobrou chuť přeje Markéte Heinrichová
 

Zapojte se do soutěže a pojďte si s námi uvařit nějaký ostřejší recept na zahřátí. Cenu do soutěže – titanový nůž – věnovala firma Titanové pánve.cz.     

   Objednat kuchařskou knížku: Pokud máte zájem nahlédnout do mé kuchařské knihy „Rande s gurmánkou“ nebo si ji zde objednat, bude mi ctí a potěšením.  

 

2 Komentářů

  1. Tento recept vypadá opravdu skvěle. Vypadá jednoduše a chutně. Snad budou mít zítra v obchodě feferonky, které tomu dají určitě výbornou chuť.

  2. It\’s great to find somoene so on the ball

Přidal komentář