Dezerty a sladké hříchy

Nadýchané ořechové rohlíčky z formičky

9 komentářů

vánoční cukroví - křehké rohlíčky

Nadýchané ořechové rohlíčky z formičky

100 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 125 g mletých vlašských ořechů, 1 lžička prášku do pečiva, 125 g másla

Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a dáme do chladničky do druhého dne odpočinout. Z těsta odkrajujeme kousky a prsty je vtlačujeme do formiček rohlíčků tak, aby nebyly moc plné, těsto se při pečení vyfoukne. Formičky vložíme do trouby předem vyhřáténa140 °C a pečeme asi 20 minut. Ještě horké vyklepneme z formiček. Necháme vychladnout, konce rohlíčků namáčíme do čokoládové polevy.

 

Recept na tradiční vánoční cukroví od šéfkuchaře Radka Davida – (čtěte Vánoční cukroví podle receptů z Babiččiny zahrady)

Restaurace Babiččina zahrada

Restaurace La Veranda

 

Objednat kuchařskou knížku: Pokud máte zájem nahlédnout do mé kuchařské knihy „Rande s gurmánkou“ nebo si ji zde objednat, bude mi ctí a potěšením.

9 Komentářů

  1. Priiilis sladke a to jsem ubrala cukr, protože v receptu mi ho prislo az moc,

  2. I\’ll try to put this to good use immaeidtely.

  3. Nemá to být naopak? 250g mouky a 100g cukru?

  4. Where can you buy the molds?
    thank you

  5. Dobrý den,tento recept mám ještě po moji babičce a je skvěly, peču z něj pro děti každý rok a máme ho rádi, i idkyž jsou tak sladké.

Přidal komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*