5. srpna 2009 v 17.30, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 7

Štítky: | | | | |

37. Bábovka „Černá Venuše“

Cerna Venuse 2

Černá Venuše je magická nepečená dobrota a do soutěže ji posílá Madla. Všechno, co o této pohledné ledové krásce chcete vědět, najdete v receptu. Seznamte se s Venuší, je plná „Sladké vášně“. Jestli vám těch půvabů není ještě dost, ozdobte ji šperkem. Madla dobře ví, že ze všech šperků na světě téhle smyslné Venuši sluší rudé korálky z rybízu. Madle děkuji za pěkný a nápaditý recept a už všechno povídání nechám jenom na ní :-)

Tahle nepečená dobrota udělá radost v parných letních dnech nejen vám a vašim dětem. A příprava je až směšně jednoduchá, obejde se bez želatiny a přesto drží tvar. Navíc je neskutečně variabilní, protože můžeme použít čokoládu různých příchutí a různého ovoce dle sezóny.

Takže na Černou Venuši

si připravíme:

  • 2 smetany ke šlehání
  • 1 zakysanou smetanu
  • 1 tvaroh ve vaničce
  • tabulku hořké čokolády (použila jsem Sladkou vášeň se 70 % kakaa)
  • balíček piškotů
  • libovolné ovoce (já použila červený rybíz)
  • vanilkový cukr (nejlépe domácí výroby :-)

Nejprve si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu nalámanou na čtverečky. Poté vyšleháme do tuha obě smetany ke šlehání. K rozpuštěné čokoládě přidáme tvaroh a zakysanou smetanu, pořádně promícháme. Poté opatrně zamícháme obě vyšlehané šlehačky. Ochutnáme a podle chuti dosladíme vanilkovým cukrem. Do formy vlijeme část směsi, poklademe piškoty, na piškoty dáme libovolné ovoce, další část směsi a tak vrstvíme, dokud nevypotřebujeme veškerou čokoládovou směs. Poslední vrstvu tvoří piškoty.
Dáme do lednice vychladit (nejlépe přes noc).

Cerna Venuse 1
Nejde-li nám náš výtvor vyklopit, ponoříme formu na pár chvil do vhodné nádoby s horkou vodou.

Dobrou chuť vám přeje Madla.

Marie Pospíšilová

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji ;-)

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

7 komentářů k příspěvku „37. Bábovka „Černá Venuše““

  1. mejla-hlína říká:

    Madla:
    Když čtu nebo slyším slovo Venuše, vzpomenu si na Jednu nejmenovanou krásku a jak jí potom obklopili zlatem a nechali sjet do rybníka.. Tahle Venuše mi spíš připomíná jhinou herečku, teda mám jí snad ze všech nejraději a jmenuje se Bába tutovka. Chutově a nápadově super, ale ta barevnost ? Ještě , že v řezu je nádherná !!! Jsem hroznej co ??? Hodně ti fandím, tak zkus zlepšit pastvu pro oči.. Nebo mi uniká jinotaj toho názvu… Krásné dny přeje mejla-hlína a nečerti se ..

  2. Madla říká:

    No je fakt, že Venuše v bábovkové formě tak nevynikne, ale původně to byl mističkový dezert, který když se vyklopil, měl tvar ňadra a já ho ještě záměrně dozdobovala malinou…:-) to pak byla Venuše jako vyšitá. takže název zůstal, jenom pojetí se trošku změnilo. Ale budu se snažit na sobě zapracovat. díky moc.

  3. mejla-hlína říká:

    Madla:
    Zapracuj a mě nezatracuj… hi hii. Těším se na další tvé nápady.

  4. mejla-hlína říká:

    Krásné dny u plotny…

  5. jindra říká:

    Ať vypadá jak vypadá, byla vynikající.
    Budu opakovat.

  6. Gurmánka.cz říká:

    jindra: Tomu já věřím :-)))

  7. Madla říká:

    Jindra:
    To jsem ráda, že chutnala. tyhle nepečené variace mám moc ráda, tak mě těší, že mohu inspirovat i další lidi. Díky moc za pochvalu :-)

Zanechte komentář