28. srpna 2009 v 1.42, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněČtyři komentáře

Štítky: | | |

80. Bramborová bábovka z úsporného kynutého těsta

bramb1

Nápady v této soutěži nespořila Eva a posílá do třetice bramborovou bábovku. Sama říká: „Mě prostě táhnou jen ty staročeské recepty tak i tentokrát jsem sáhla po staré kuchařce.“ A dobře udělala :-)

rec

Bramborová bábovka z úsporného kynutého těsta (kuchařka z roku 1951)

  • 250 g hrubé mouky
  • 250 g hladké mouky
  • 200 g studených vařených brambor
  • 80 g tuku
  • 80 g cukru
  • 1 žloutek
  • 30 g droždí
  • 10 g soli
  • 1/8 l mléka

hlidac 

Zaděláme kvásek z části mléka, cukru a droždí. Nastrouháme brambory. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto. Poprášíme moukou a necháme kynout. Z vykynutého těsta uděláme bábovku podle vlastní fantazie. Vytvoříme plněné buchty nebo závin a vložíme do vymazané formy. Pečeme asi jednu hodinu.

bramb2

Dobrou chuť přeje Eva

rez

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji ;-)

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

Čtyři komentáře k příspěvku „80. Bramborová bábovka z úsporného kynutého těsta“

  1. edy říká:

    Krásné fotky i nostalgický recept. Gratuluji!

  2. coco-choc říká:

    Staročeské recept mají své kouzlo, jsou osobité, domácké a poctivé. A ty krásné staré váhy s úžasnou formou. Velmi vydařená kombinace.

  3. Gurmánka.cz říká:

    Domácí hlídač uprostřed rozkvetlé zahrady střeží ještě horkou dobrotu :-) Takhle nějak to vypadá u nás doma. Kde něco voní, je tam pes! Ale hlídat musím já jeho, protože kdyby bylo na něm, za chvilku by nikde nic vonělo a všechno by „hned sněd“ :-)

  4. Madla říká:

    Hmm, slaďoučká bábovka z bramborového těsta tu opravdu chyběla. Tuhle musím taky vyzkoušet, fotky i recept mě navnadily tak, že slintám jako Pavlovův pes :-)

Zanechte komentář