8. srpna 2009 v 2.56, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Bábovkový speciál, Z Vaší domácí kuchyněDva komentáře

Štítky: | | | |

Špagetová bábovka se špenátem 44.

testovinova-se-spenatem-cela

 

Nevíte co k večeři? Špagetová bábovka se špenátem to za vás vyřeší. S prima nápadem přišla Lenkaa mně se tento „zelený“ nápad zamlouvá :-) Bábovková forma v Lenčině podání není vůbec nudná. Ani já se nenudím :-)

 

Ingredience

  • 350 g špaget
  • 450 g špenátového protlaku
  • 1 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 300 g šunkového salámu (nebo jiné uzeniny)
  • 120 g nivy
  • 80 g tvrdého sýra
  • sůl
  • mletý pepř
  • česnek
  • trochu mléka
  • 5 vajec

 

testovinova-se-spenatem-ve-forme

Postup

Špagety uvaříme v osolené vodě, necháme je trochu tvrdší než obvykle.
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, zasypeme moukou a usmažíme cibulovou jíšku. Přidáme špenát, trošku podlijeme mlékem a podusíme do zhoustnutí. Ochutíme solí, pepřem a rozmačkaným česnekem.
Salám nakrájíme na kostičky, nivu nastrouháme. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou.
Scezené špagety promícháme se špenátem, salámem, nastrouhanou nivou a celými vejci. Hmotu přemístíme do bábovkové formy a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 45 minut.
Po vytažení z trouby chvíli počkáme. Pak bábovku vyklopíme a povrch posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

testovinova-se-spenatem-rez

Dobrou chuť přeje Lenka

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji ;-)

 

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

Dva komentáře k příspěvku „Špagetová bábovka se špenátem 44.“

  1. Jiřina říká:

    Ahoj, dnes jsem náhodou objevila tento web, a ze všech bábovek mě nejvíce zaujala tato. Nechápu, že nemá žádné komentáře. Zítra bude k obědu :-) Musí to být dobrota, přímo mňamka

  2. Gurmánka.cz říká:

    Jiřina:

    Při bábovkové soutěži se tu nastřádala úctyhodná hromada receptů, z nichž některé vypadají zdánlivě pozapomenuty, ale dobré recepty v našich kuchyních žijí svým vlastním životem a obejdou se i bez komentářů. Pokud ji vyzkoušíte a výsledek okomentujete, bude to moc dobře a receptu to půjde jen k duhu. Navíc to jistě potěší i autorku soutěžního receptu a to je moc milé. Díky a ať se dílo povede a chutná :-)

Zanechte komentář