19. listopadu 2009 v 0.50, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Z Vaší domácí kuchyněPočet komentářů: 8

Štítky: | | |

Pozdrav od perníkářky Dany z Olomouce

adventni bily

Ráda zveřejňuji tento milý pozdrav od perníkářky Dany z Olomouce. Pečení perníčků je její obrovský kůň a věnuje se mu opravdu vášnivě. Všechny nápady má krásně poskládané na svém webu http://pernikarka.mypage.cz a tímto nás všechny zve na návštěvu. Já za pozvání děkuji a přidávám špetku perníkové inspirace, která zavoněla pod šikovnýma rukama Dany.

hnedy betlem

Určitě nikomu neujde, že Dana má už pár letošních vánočních výtvorů za sebou :-)

vikendove snazeni

perniky

Děkuji Daně za nahlédnutí do její sladké říše perníčků. Kdo prozkoumá Daniny stránky důkladněji,

najde tam toho mnohem víc.

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

8 komentářů k příspěvku „Pozdrav od perníkářky Dany z Olomouce“

  1. coco-choc říká:

    Jedním slovem: „krása“. Je až neuvěřitelné, co paní Dana dokáže z těsta na perníčky vykouzlit. Jen tiše závidím, protože tolik trpělivosti a kreativity prostě nemám :-)

  2. Daniela říká:

    …tak toto sú už hotové umelecké dielka, ktoré je škoda zjesť:-))

  3. Madla říká:

    To jsou vyložené skvosty a já jen zírám a nestačím se divit, jaká je to krása. ze mě opravdu perníkářka nebude :-(

  4. Gurmánka.cz říká:

    Také si říkám, že bych se do toho nezakousla :-) Na tuhle rubriku budu koukat pěkně s otevřenou pusou, protože mít jenom šikovné ruce, to na tuhle perníčkovou disciplínu nestačí. Je zapotřebí mít ještě nejméně 1 kg trpělivosti a hromadu uměleckého nadání. Některé ingredience nemám na skladě :-)

  5. toffo říká:

    Madlo, neházej flintu do žita. Je pravda, že spoustu trpělivosti je ke zdobení zapotřebí, občas mi kromě bílkové polevy tečou i nervy :-).
    Abych měla inspiraci před očima, koupila jsem si útlý časopis Perníčky a medovníčky a tou svou tečko-čárkovou metodou se budu snažit zdokonalit :-).
    Co ale právě upečené perníčky dokážou, to je okamžitě nastolená vánoční nálada – díky té jejich kořenéné vůni. A perníkářka Dana peče z výborného těsta, z něj jsou perníčky téměř hned měkké, že nepotřebují rozležet. Upečené mi mizí z plechu pod rukama, že zdobení možná nebude třeba :-).

  6. Steffani říká:

    Krásný večer!…Dana peče moc pěkné perníčky……a jde jí to od ruky…někdy až neuvěřitelně rychle……ukázala nám tyhle stránečky…jsou hezké……tímto jí také děkuji….díky ní jsem začala používat silikonové formičky na marcipán……..dělá se s nimi krásně…….Takže Dani…..přeju krásné pečeníčko a spoustu dobrých nápadů……………

  7. marbrix říká:

    Nádherné zdobení.

  8. Pivli říká:

    Ty betlémky jsou úžasné!
    Svícen bych se bála zapálit, bylo by mi líto tak krásný výtvor poškodit!

Zanechte komentář