29. ledna 2016 v 14.36, napsala Šárka Škachová • Rubrika: Nezařazené, ROK V KUCHYNIDva komentáře

Štítky: | | |

KARBANÁTKY Z OVESNÝCH VLOČEK

ovesné vločky, karbanátky bez masa, vegetariánské recepty

 

KARBANÁTKY Z OVESNÝCH VLOČEK

 

Pro 2 osoby potřebujeme:

  • 1 čtvrtlitrový hrnek ovesných vloček
  • 1-2 ks vejce
  • 2 ks cibule
  • 1 stroužek česneku
  • špetka majoránky
  • jemná strouhanka na zahuštění
  • sůl
  • mletý pepř
  • olej nebo přepuštěné máslo na smažení

 

Postup přípravy:
Ovesné vločky zalijeme hrnkem vody a necháme je několik hodin změknout. Vločky povaříme v přiměřeném množství osolené vody a necháme vychladnout. Do chladného vločkového základu přidáme vejce, drobně nasekanou a osmaženou cibulku, rozetřený česnek, špetku majoránky, pepře a dle chuti osolíme. Je-li směs příliš řídká, zahustíme ji přidáním jemné strouhanky. V dlani tvarujeme malé ploché placičky ve tvaru karbanátku a osmažíme je z obou stran na pánvi. Karbanátky z ovesných vloček podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo jako doplněk salátového talíře.

Pokud někdo namítá, že mu v ovesném karbanátku chybí maso, může si při přípravě do základu kousek kvalitní uzeniny nebo libového vařeného masa přidat. Já si ale s chutí užívám bezmasou variantu a doporučuji ji i Vám.

Podávám s batátovou kaší a mladými řepnými výhonky.

DOBROU CHUŤ přeje Šárka Škachová/ www.Gurmanka.cz

 

ROK V KUCHYNI, to jsou moje zastaveníčka s domácími recepty, které se staly součástí stolních kalendářů. Mám z čeho vybírat, neboť je pro své čtenáře pravidelně chystám již od roku 2010 (6 rok mám za sebou). Recepty si vytvářím pro tu obyčejnou radost z každého ročního období, které mi dokáže vykouzlit za každého počasí velkou spoustu chutných zážitků a nezapomenutelných okamžiků. Karbanátky z ovesných vloček doporučuji zařadit do lednového jídelníčku. Pokud k nim budete podávat batátové pyré, jeho barva nejen do talíře vnese trochu optimistických barev.Tento recept jsem zpracovala  do stolního kalendáře Oblíbené recepty Šárky Škachové na rok 2016, prosinec/leden 53. týden.

Reklama

Zde si můžete objednat mou kuchařskou knihu Rande s gurmánkou v české kuchyni.

V případě objednávky na www.titanovepanve.cz uveďte prosím na podporu našeho webu
v políčku pro poznámku heslo "Gurmanka".

Dva komentáře k příspěvku „KARBANÁTKY Z OVESNÝCH VLOČEK“

  1. Clea říká:

    Dobrý den, mám dotázek – je kalendář k objednání?
    Děkuji, Clea

  2. Gurmánka.cz říká:

    Clea:

    Milá Cleo, pár posledních kusů je ještě skladem. Máte-li zájem, dejte vědět, ráda pošlu.

Zanechte komentář