Dezerty a sladké hříchy

68. Bramborové bábovičky

1 komentář

bramborove babovicky

Bábovka z bramborové kaše na pokračování 🙂 Tak bych nazvala tuhle povedenou miniaturu bábovky, která se dá vtipně připravit ze zbytku bramborové kaše. Nápad přišel z kuchyně od Madly, tak se nechte inspirovat. Nakonec není potřeba čekat na to, až milostivě zbude hromádka bramborové kaše, ale tuhle recepturu si můžete připravit přímo. Zaručeně nezbude ani drobek 🙂

Bramborové bábovičky

Aneb bramborová kaše v jiném skupenství 🙂 Zbyla vám od oběda bramborová kaše a nevíte co s ní? Tady přináším malý nápad, jak oživit mnohdy fádní kaši tak, že bude na talíři nejen hezky vypadat, ale i zase jinak chutnat. Záměrně neuvádím gramáž jednotlivých surovin, tu si každý upraví podle svého.

Potřebné suroviny na výrobu bramborové kaše:

  • brambory
  • mléko
  • máslo
  • sůl

A na dohotovení něco navíc:

  • lžička kari
  • 2 lžíce kvalitního rajského protlaku

Jak udělat bramborovou kaši víme všichni, takže z uvedených surovin připravíme klasicky bramborovou kaši, pouze s tím rozdílem, že tentokrát ji uděláme tužší (musí v ní stát lžíce) a ani nám nebude vadit, když v ní zbude sem tam kousíček brambory. Kaši necháme vychladnout a rozdělíme ji na dvě poloviny. Jednu polovinu obarvíme lžičkou kari, do druhé zase zamícháme rajský protlak. Plníme do formiček na muffiny a pečeme asi 20-30 minut při 200 ◦C. necháme zcela vychladnout a až poté vyklopíme z důlků.

Servírovat můžeme jen tak se zeleninovým salátem, nebo jako zajímavou přílohu k masu či rybě.

Dobrou chuť vám přeje Madla.

Marie Pospíšilová

Váš hlas rozhodne, která bábovka soutěž vyhraje. Děkuji 😉

One Comment

  1. Povedených bramborových jídel není nikdy dost! Už si představuji takovou bezva vypečenou bramborovou přílohu v podobě miniaturních báboviček v doprovodu specialitky vytažené z grilovací mřížky 🙂

Přidal komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*