Dezerty a sladké hříchy

Jablečný koláč, kvůli kterému vás budou milovat

69 komentářů

"koláč z jablek a tvarohu drobenkový"

Představuji vám koláč, který má všechno, co od jablečného koláče očekáváme. Je příjemně vláčný, šťavnatý, nadýchaný. Nechybí mu ani taková samozřejmost, že umí potěšit snadnou recepturou bez zbytečných složitostí. V mém jablečném repertoáru má své místo hned za notoricky oblíbeným štrúdlem. Peče se z těsta třeného, nakypřeného tvarohem a samotný koláč se honosí i vysokou vrstvou strouhaných jablek. Je něco chutnějšího než koláč se zlatou voňavou máslovou drobenkou? V případě, že souhlasíte, drobenkou není třeba šetřit a na  koláč si ji nasypte opravdu vydatně.

"jablečný koláč s drobenkou"

Jablečný koláč z vláčného tvarohovo piškotového těsta

  • 250 g tvaroho (polotučného)
  • 180 g másla – jsem pro máslo všemi deseti! – povede se vám to ale i s Herou nebo podobným tukem
  • 200 g krupicového cukru
  • 250 g polohrubé mouky
  • 3 ks vajec
  • 1 prášek do pečiva
  • strouhaná jablka (cca 7-8 středně velkých)
  • drobenka (hrubá mouka, cukr krupice, máslo)
  • kousek másla na vymazání zapékací formy
  • jemná strouhanka na vysypání zapékací formy

Postup přípravy:

Změklé máslo ušleháme s vejci a cukrem do pěny. Přidáme tvaroh a připravíme hladkou směs, do které zapracujeme mouku s kypřícím práškem. Může použít elektrického pomocníka, který tuhle pomyslnou dřinu udělá za nás. 

"kuchyňský robot Kitchen Aid K5"

Koláč pečeme na plechu nebo vhodné zapékačce, kterou je potřeba předem vymazat máslem a vysypat jemnou strouhankou. Těsto rozprostřeme po celé ploše vymazané a vysypané zapékací formy a povrch posypeme nastrouhanými jablky na struhadle s velkými slzičkami. Nesladíme, protože drobenka nám to umí pěkně prosladit. Nešetříme a drobenkou vydatně zasypeme. Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušné) na 180 °C po dobu 40-45 minut.

"jak se připravuje koláč s jablky a drobenkou"

"jablečný koláč s drobenkou"

"tvarohový koláč s jablky a drobenkou"

"jablečný koláč s drobenkou"

Recept na přípravu drobenky

(v množství na velký koláčový plech nebo velkou keramickou zapékací nádobu)

Když drobenka náhodou zbyde, snadno se dá uchovat v ledničce až týden a použít při dalším pečení.

  • 150 g hrubé mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 80 g másla

V misce prsty rozdrobíme kousky pevného másla a zpracujeme společně s moukou a cukrem na drobivou směs. Pro osvěžení chuti můžeme drobenku ochutit špetkou skořice, strouhaným kokosem nebo ořechy. Bílý cukr můžeme zaměnit za cukr hnědý.

"vláčný jablečný koláč s drobenkou"

Zkuste vetknout jablečný koláč do nitky všedních dnů právě v den, kdy vlastně nemáte vůbec žádný čas. A udělejte to jen tak – pro potěšení. I když nemůže konkurovat složitějším nedělním moučníkovým záležitostem, potěšíte tím sebe i rodinu a společně proklouznete do radosti jednoduchého bytí v době nevlídného a mrazivého podzimu. Koláče jsou přeci na to, aby nás uvedli rovnou do středu magického kruhu rodinného. Do místa stvořeného pro lásku.

"jablečný koláč s drobenkou"

Zde můžete objednat kuchařskou knížku:

Pokud máte zájem nahlédnout do mé kuchařské knihy „Rande s gurmánkou“ nebo si ji zde objednat, bude mi ctí a potěšením.

69 Komentářů

  1. Zdravím s jablečným podzimem !!! Dostala jsem po přečtení tohoto receptu takovou chuť na jablečný koláč, že úplně vážně přemýšlím, zda ho jít udělat ještě teď, nebo až ráno :-)))) díky za inspiraci a krásný týden!!!

    • Klára:

      I já zdravím s jablečným podzimem a kuchyňským zápalem pro věc 🙂 Včera jsem proměnila jablka v omáčku a zkombinovala je s masem a těstovinami. Tyhle ovocné hrátky mě zatím baví a jednoduché a rychlé koláče jsou tím pravým, čím téměř nikdy nepohrdnu. Probírala jsem se ve starém domácím sešitu \”primitivního pečení\” a narazila na pár návodů na buchty a koláče, si s velkou chutí zopakuji. Proč pořád vymýšlet něco nového, když osvědčené domácí recepty jsou tu a máme na ně jen ty nejlepší vzpomínky 😉 Po koláči se jen zaprášilo a už zase přemýšlím, co bych si mohla upéct příště? Tentokrát to bude asi starý dobrý štrúdl po vídeňském způsobu. Díky za zprávu a přeji krásný podzimní čas a posílám hodně pozdravů za vámi všemi tam \”na kopec\” 🙂

  2. Abych řekla pravdu, tuto buchtu moc nemusím. Když jsem byla malá, bývala téměř každou neděli, takže jsem jí docela přejedená. Ale musím uznat, že Tvé fotografie i slohový um dělá divy. Možná se do koláče jednou pustím, ale trochu si jej upravím – jablka nakrájím na větší kousky (i ve štrúdlu je musím mít na velké kusy) a do drobenky zakomponuji ořechy.

    • coco-choc:

      Jablečné moučníky nejsou nic tak extra, abychom se z nich podlamovaly v kolenou, protože patří mezi všední záležitosti a všichni toužíme po svátečních zážitcích a rafinovanějších moučnících 🙂 V tomto případě se přimlouvám za jablka nastrouhaná, ze kterých se lépe uvolňuje všechna šťáva a prosakuje lehce do těsta. Rozcuchaný vzhled koláči sluší a drobenka mezi ty jablečné chomáčky krásně zapadne a díky to,mu křupe celý vršek koláče pěkně týmově 🙂 Jablka krájená na plátky jsou fajn, krásně na koláči vypadají a všechna štáva zůstane většinou uvnitř a nic se nevybryndá okolo do těsta. A to si myslím, že je právě v tomto případě trochu škoda. Ať se děje co se děje, teplý jablečný moučník vždycky přepychově voní a to ho činí atraktivním 🙂

  3. Další jablíčková dobrota !!! Už se těším na vyzkoušení. Protože je z tvarohového těsta, určitě bude zase vláčná, voňavá, atd. Do drobenky taky přidám ořechy a ještě trochu skořice, je to moc dobré a voňavé ! Až vyzkouším, určitě se ozvu !! Díky.

    • Jana z VM:

      Na jablečné dobroty je ten nejlepší čas a dobré jsou všechny 🙂 Drobenka je takový malý zázrak. Podle potřeby ji můžeme ochucovat vším možným. Skořicí téměř nikdy nepohrdnu, ale tentokrát jsem se rozhodla pro její čistou základní variantu. Držím palce při všech experimentech a budu se těšit na nové zprávy z kuchyně. Určitě se všechno povede 🙂 Díky za zprávu a zdravím, Šárka

  4. Šárko,děkuji za další recept,o víkendu ho vyzkouším,ikdyž nevím,jak to vydržím.Z práce chodím až večer a nemám lidi,aby mi ho upekli(ani bych je nenechala),strašně ráda vařím a peču.Vánoce to je moje:-)))))Díky a krásný zbytek týdne

  5. Yvona:

    Když je práce v kuchyni relax, je to moc fajn 🙂 Cítím to podobně. Poslední dny mám velmi hektické, ale když se mohu alespoň chvilku pohybovat doma po kuchyni, je to jako občerstvení pro unavenou nervovou soustavu. Jen je mi líto, že jsem se ještě nedostala k napsání dovolenkové reportáži, protože v ní mám též pár moc zajímavých receptur a nechybí ani nakouknutí pod pokličku v jednom zajímavém koutě Itálie 🙂

    Na Vánoce se vlastně také těším, ale zařekla jsem se – letos peču o polovinu méně než obvykle! Doufám, že mi toto rozumné předsevzetí vydrží :-))))) Dárky už nakupuji s předstihem, abych si užila předvánoční atmosféru v klidu a pohodě. To miluji a těším se na adventní čas, ale nebudu předbíhat dobu … ještě ani nespadlo všechno listí a nenasněžilo … Mějte se krásně a do konce týdne ať je kolem vás jenom ničím nerušená pohoda. Šárka 😉

  6. Piškotové těsto? Spíše třené s tvarohem. Omlovám se, nechci být hnidopich, ale je dobré vědět z jakých těst moučník připravuji. Děkuji za pěkný foodblog.

  7. Tak jsem upekla a jdu pochválit. Je to fakt jednoduché a moc dobré. Takových receptů není nikdy dost. Máte to tady opravdu hezké a voňavé. Těším se na další recepty a přeju hezký víkend. Milena

  8. Milena:

    Vítám vás tady 🙂 Foodblogy jsou v jednou opravdu stejné. Hezky to tam voní a jejich hlavních posláním je snažit se svádět dobrým jídlem k hříchu 🙂 Vždycky si z každé návštěvy u kolegů blogerů odnesu nezřízenou chuť na všechno co vidím. Tady opravdu platí dvojnásob, že jíme i očima. Ach ty fotky!

    P.S.
    Koukněte se u mě na všechny doporučované adresy, tam najdete takových lákadel opravdu požehnaně. Ráda vás tu zase uvidím a děkuji za milý komentář. Krásnou a pohodovou neděli. Šárka

  9. Buchta super,akorát ta posýpka se fakt sype!!!!!!!Už nikdy hrubá mouka a pískový cukr.Ahoj Alena

    • Alena:

      Posýpka se chová jako posýpka a pěkně se sype 🙂 Je pravda, že je jemňoučká, křehoučká a voňavá. Ideální moučník pro talířek a dezertní vidličku, jinak si člověk posype špičky bot. Dělám různé druhy drobenky a tak nezavrhuji ani variantu z mouky polohrubé, to je jasné 🙂 Díky za zprávu a domácímu pečení zdar! Šárka 😉

  10. Koláč vypadá opravdu skvěle a přitom není složitý na přípravu – to je pro mě důležité, určitě vyzkouším. Já jsem od mamky i babči naučená dělat drobenku (posypku) z polohrubé mouky, cukru moučka a másla. Dělá to takové luxusní \”kapičky\” sladké rozkoše na jakékoliv buchtě a jsou takové heboučké jako obláček s krustou. Nikdy jsem to nezkoušela jinak.

    • Emma:

      Drobenka na koláči je jako královská korunka na urozené hlavě 🙂 Koláč se tím zušlechtí. Ono je moc dobře, když se držíme tradičních receptur, ale posýpka nemusí mít vždy daná pravidla. Já ji dělám nejčastěji podle uvedeného předpisu a nedám na ni dopustit. Ale pokud jde o koláče, žmolenka je jenom jeden detail na úžasném celku 🙂 Držet se zaběhaných domácích receptů má svou logiku. Moc díky za zprávu a za názor.

      P.S.
      Namátkou jsem nakoukla do knihy cukrářské kouzelnice Pavlíny Berzsiové (Velká domácí cukrářka) a našla tam totožný recept. Určitě nebudu sama, kdo posýpku dělá raději z mouky hrubé, cukru krupice a másla, … ale o to v žádném koláčovém příběhu nejde v první řadě.

      Pavlína Berzsiová – http://www.cukrar.cz/show.asp?id=248

  11. Len čo som prvý-x objavila a nahliadla do Vášho blogu, a zazrela recept už s lahodným názvom, že \”Jablečný koláč, kvůli kterému vás budou milovat\”… nedalo sa odolať :-))) A výsledok?! Tento týždeň sme si na \”našom novom jablkovom koláčiku\” už pochutili dva-x, mňamky.
    Jednoduchý, rýchly a veľmi chutný… ako stvorený pre mojich troch chlapov, ktorý sladké ľúbia. Jasne, že ľúbia aj maminu, ktorá im vypeká dobrotky, a zdá sa, že opäť ľúbia o niečo viac, cítim…:-))) Názov teda neklamal :-))) Ďakujeme za inšpiráciu!

    • Gabhy:

      Potom tedy musí být něco pravdy na tom starém známém klišé, že láska prochází žaludkem :-))) Dobré jídlo udělá polovinu kouzel za nás, je víc než taktické tuhle gastronomickou magii ovládat. Někdy to jde i s úplně obyčejným receptem na jablkový koláč. Moc děkuji za návštěvu na mých stránkách a též za milý komentář a vítám vás ve fan clubu jablečných koláčů 🙂 Šárka

      Vaření a alchymie
      téhož druhu učení je
      (hindské přísloví)

  12. Ani já jsem neodolala lákavým fotkám a pustila se do pečení. Recept mi slině připomíná tvarohovou bábovku, ale vylepšenou o jablka a drobenku. Koláč je výborný, díky za další skvělý recept.

  13. Byl výborný,na první pohled vypadal jako obyčejný hrnkový s olejem,ale už v troubě jsem zaznamenala rozdíl. Ta vůně! A chuť jemná,máslová. Díky tvarohu byl krásně vláčný. Jablka jsem posypala skořicí,děti to mají rády ;+) Dnes se chystám na Váš hruškový koláč. Díky za recepty! Zdeňka

  14. Tak jsem koláč právě upekla – protože jsem mladá a sama tak z polovičního množství. Voní nádherně. Vždycky mi doma říkali – nejez ty buchty, koláče, roládu….. horké, počkej až to vychladne. Ale stejně mám pocit že tak \”nedočkavě\” to chutná nejlíp. Je vážně moc dobrý. V neděli příjde návštěva ( spolužačky) tak upeču stoprocentní kokosovou rozkoš – kokos zalitý pomerančovou šťávou s javorovým sirupem musí být skvělý. Díky za recepty.

  15. Zdeňka:

    Mám ráda, když obyčejné věci dokáží utkvět v paměti 🙂 Je to opravdu docela povedený jablečný koláč a na první pohled tak možná ani nevypadá. Nejraději ho mám druhý den, když se odleží v chladu. Tím tvarohové těsto hodně získá. Díky za zprávu a za vyzkoušení. Šárka

  16. Emma:

    Zákazy fungují přesně obráceně 🙂 To mi doma říkali také :-)))) Nikdo nezabrání tomu, když si sama upeču, abych si ještě do horkého kousku ze zvědavosti nekousla jako první. Ochutnávat se přeci musí. Jsem zvědavá, jak vyjde ten kokosový koláček zalévaný pomerančovou šťávou. Je to dobré, lehké a děsně křehoučké. Budu se těšit na zprávu 🙂 Šárka

  17. Díky za inspiraci. Mám rád pečiva z tvarohu (všechny možné tvarožníky ap.). Teď už je večer a nemám doma tvaroh, ale co nejdřív to zkusím. Jaroslav.

  18. kartofelina:

    Tak to se na té tvarohové vlně vezeme spolu 🙂 Ještě že doma taky nemám ani kousek tvarohu … možná by už voněl z trouby. Zdravím, Šárka

  19. -Když není tvaroh,ale máte jablíčka a hlavně český unikát t.j Remosku,tak zkuste tento recept.:

    1kg jablíček nastrouhat a komletně připravit jako na štrůdl (t.j.skořice.ořechy,rozinky popřípadě cukr)
    2dcl mouky;
    2dcl krupice ;
    2dcl cukru;
    prdopeč;
    máslo
    Vymažeme Remosku máslem,nasypeme na dno vrstvu směsi(mouka-krupice-cukr-prdopeč),potom dáme vrstvu strouhaných jablíček a zase vrstvu směsi……končíme sypkou směsí a navch pokrájíme kousky másla…..

    Je to dobré a hlavně málo práce..přeji dobrou chuť

    P.S.
    Pro zajímavost….nejsem tak chytrá,ale náhodou jsem to našla nedávno na internetu……
    Remoska je jeden z nejslavnějších českých vynálezů; vznikl v polovině 50. let minulého století v Praze ve Vysočanech.
    Ve Velké Británii byla v roce 2001 vyhlášena vynálezem roku (téměř padesát let po svém vzniku).

    • babs:

      Jé, díky za další jablkovou lahůdku. Pečení v remosce, to je návrat do dětství 🙂 Bohužel tento geniální vynález doma nemám, ale před časem jsem si zakoupila její chytrou příbuznou, bravosku. Peče na stejném principu, jen je trochu víc variabilní a dá se přehazovat horní víko za dolní, tzn. jednou peče vrchem jako remoska, podruhé hřeje spodem a smaží třeba řízky, jak to umí bravoska. Asi je škoda, že jsem ji už hodně dlouho nevytáhla z útrob kredence na denní světlo a nedala jí šanci předvést co umí. Remoska prý podnikla vítězné tažení celým světem. Kam přišla, tam nadchla. To se zase něco užitečného podařilo … a ve Vysočanech … kdo by to řek? 😉 Díky za tu vzpomínku. Šárka

  20. tak jsem také tuto dobrůtku, prozatím jen z poloviční dávky, vyzkoušela. A musím dodat, že s umělým tekutým cukrem Kandisan a nikdo, kdo buchtičku ochutnal, to nepoznal:) Je super !! Taky můžu všechno z tvarohu, proto přivítám jakýkoliv další receptík z tvarohového těsta nebo s tvarohem. Jo, a posypku jsem dělala z hrubé mouky – napůl s mletými a drcenými ořechy, moučkovým cukrem, máslem a trochou skořice – neměla chybu !!! Je to opravdu rychlá, výborná a šťavnatá pochoutka !! DÍKY.

  21. Jana z VM:

    Zdravím a s chutí si čtu o podařeném pečení s inovativním přístupek ke slazení i přípravě posýpky 🙂 Moc díky za pochvalu, ta dodá tomuto obyčejnému koláči zase o trochu víc gastronomického lesku 🙂

  22. Dobrý den,
    pekla jsem včera a ještě vlažný ochutnávala – výborné to bylo! Drobenka krásně křupala, přirozená chuť jablek vynikla – přimlouvám se za to, abyste nezkoušeli \”jako vždycky\” dochucovat mletou skořicí, ořechy – takhle je to úžasně jednoduché, ale zároveň vynikající! Druhý den už byla drobenka od jablek vlhčí, ale stále chuťově excelentní! Děkuji za recept, zařadím do svých receptů (a k vám na web budu chodit častěji pro inspiraci).

    • Dobrý den, Týno,
      děkuji za vyzkoušení i za názor k inovativním krokům v záležitosti receptu na tento koláč 🙂 Druhý den je opravdu nejlepší. Sama mám vyzkoušeno, že mu prospěje odležení v chladu, což běžně u jablečných koláčů nedělám. Díky za návštěvu na mém webu a budu se těšit na další setkání u dobrého jídla. Pěknou neděli. Šárka 😉

  23. Dobrý den,ten tvaroh myslíte ve vaničce ,ten tekutý?

  24. Dominika:

    Může to být tvaroh ve vaničce i tvaroh v igelitovém střívku.

  25. Dobry den,
    kolac je naprosto uzasny! Pekla jsem ho jiz nekolikrat pratelum a vsichni me miluji!!! 😉 Miluji tedy i Vas! A ja taky! 😉 Takze posilam pozdravy od pratel z Francie, Polska, Slovenska, Spanelska a Svycarska 😉 A taky od moji maminky 🙂 Uz jsem si objednala Vasi kucharku, tak se moooc tesim!!! Jooo a jeste jsem pekla ten Vas boruvkovy zazrak a je ten je taky uplne genialni, i kdyz byl z mrazenych boruvek 😉
    Moc zdravim a tesim se na dalsi (nejen sladke) recepty!
    Adela

  26. Adela:

    Mila Adelo, dekuji za doslova mezinarodni kompliment :-))) Dobry kolac nemuze nikdy nic pokazit, tak jsem rada, ze funguje tak, jak ma a chutna vsem 🙂 Tez posilam pozdravy na vsechny strany a budu se snazit pripravit dalsi zajimave receptury, ktere se povedou a prinesou do kuchyne trochu kulinarni i dusevni pohody 🙂
    Moc zdravim a diky za duveru v mou kucharskou knihu. Sarka

  27. Ahojky Šárko,chci moc poděkovat za tento recept na jablíčkovej koláček.Dnes jsem chtěla něco upéct a jen tak jsem si zadala jablečný koláč,protože jsem měla jablíčka navíc.Mezi všema receptama mě zaujal ten tvůj a tak jsem se poprvé v životě pustila do jablečného koláče.A povedlo se.Upřímně,už asi jinej nikdy dělat nebudu.:o))Je to prostě božské.Jsem na mateřské a na sladké si ted při kojení potrpím,ha.A po tvém koláči už jiné nebudu chtít.Opravdu ti moc děkuji za božský dar.:O)Měj se moc hezky.

    S pozdravem Katka

  28. Venku prokokuje sluníčko,ale teplo moc není a tak jsem se pustila opět do toho výtečného koláče.Můj muž miluje nejvíce jablečné buchty,koláče,řezy.Tak jsem mu ho s láskou upekla na dalekou cestu,aby věděl jak moc ho mám ráda a při zakousnutí si na mě vzpoměl.Je výtečný.1*Díky za tento recept.:-))

    • zdenka:

      Dnes venku provokuje déšť a říkám si, že i za pošmurného počasí je ten správný čas strčit do trouby jablečný koláč 🙂 To mi jistě spraví náladu a ta vůně všude kolem bude naprosto dokonalá. Dlouho jsem ho nepekla a musím uznat, že by za hřích zase stál! Díky za připomenutí 🙂 Koláč jako vzkaz lásky je vážně geniální. Udělám to zrovna tak. Díky za milý komentář 🙂

  29. Tak já jsem koláč upekla dnes, a musím napsat že je vynikající…voňavý, vláčný a mizí jako by se vypařoval..
    Přijeli jsme s manželem z výletu na motorce, uvařili si kávu a ukrojili si dobrotu ( ještě na nás naštěstí zbylo).
    Děkuji za výborný recept. Radka

  30. Také jsem se do koláče pustila a musím šířit jen samou chválu na všechny strany. Na recept, na nejlepší food blog a dobré jídlo (o to tady vážně není žádnou nouze a nevím co vyzkoušet dřív) a hlavně na šikovnou paní Šárku, která se postarala o mé domácí knihovny o první kuchařskou knížku, kterou už nedám z ruky a nechám si ji pěkně po ruce v kuchyni ((((((: Jsem smířena i s tím, že určitě trochu přiberu (:

  31. Radka:

    Díky za dobrou zprávu ze světa koláčů 🙂 Tohle je zaručeně první, který někdo vzal na výlet na motorce ven 🙂 U nás doma vždycky záhadně mizí rovnou v kuchyni, ale na výletě s dobrou kávou by mi rozhodně chutnal ještě mnohem víc. Děkuji za milou zprávu a přeji hodně skvělých motorkářských výletů, na které je už ideální počasí. V případě jablečných koláčů je výhoda, že na ně je počasí vhodné po celý rok, proto je mám tak ráda 🙂

  32. kamila:

    Poděkování na všechny strany za milé komplimenty 🙂 Být první kuchařskou knihou v domácnosti, kde nebude zahálet, je moc fajn zjištění 🙂 Díky moc za milá slova. Zdraví Šárka 😉

  33. Tenhle koláč je naprostá bomba. Vyzkoušela jsem ho poprvé v této podobě asi před měsícem, a po menší úpravě už od té doby nic jiného nepeču. Manžel tenhle koláč miluje a já miluju, když mu chutná :o)

  34. Zdravím, všechny lidičky milující domácí koláčky! Dnes jsem vyzkoušela váš recept na jablečný třený koláč s tvarohového těsta. Musím se přiznat, že není podzim, ale léto v plném proudu dostala jsem letní jablíčka a ryngle obojí se rychle kazí a tak jsem hledala něco nového, jak bych uspokojila své chuťové buňky a našla \” právě u vás! \” Těsto jsem udělala přesně podle vašeho receptu, ale ovoce jsem si udělala podle sebe. Jablka jsem nakrájela na plátky, ryngle jsem zbavila slupek a také nakrájela na menší kousky vše jsem zamíchala a použila na koláč přidala skořicí a drobenku a upekla. Výsledek je úžasný !!! recept jsem zařadila do svých oblíbených. V sobotu máme rodinnou sešlost, tak doufám, že jím bude chutnat !?!

  35. Jana Suchánková:

    Sezóna letních jablek je krátká, proto se každý dobrý jablečný recept teď v srpnu hodí 🙂 Já také nebudu čekat až do podzimku a do koláče se pustím. V sadu máme letňáky a je jich tolik, že každý dobrý důvod k jejich konzumaci mi moji nejbližší pochválí. Snad návštěvě chutnalo a pochvalou pro vás nešetřili 😉 Prima víkend! Šárka

  36. dobrý den, děkuji za báječný recept….již jsem pekla podruhé a opět byl středem dění…všichni se nemohli dočkat, až trochu vychladne aby se mohl krájet….část koláče jsem pokryla malinami s ostružinami, švestkami a broskví a bylo to vynikající….do drobenky jsem přidala vanilkový a citrónový cukr….fantazie….

  37. gruška:

    Dobrý den i Vám. Úplně si tu chuť koláče s pestrou paletou ovoce představuji 🙂 Musel být vynikající!

  38. Dobrý den. Je sice pěkný,ale mám rychlejší recept. 10 dkg tuku-máslo,20 dkg cukru( jaký chcete ) ,30 dkg pól.hrubé mouky,1 vejce,prdopeč a nařídit mlékem na hustotu babovkového ťesta.i

  39. Klarkadako:

    Existují různé varianty, ale u nás doma na tento koláč nedáme dopustit. Za trošku té námahy stojí 🙂 Děkuji za zveřejnění vašeho rcp. Jistě je také skvělý. Věřím tomu 🙂

  40. Famozni, vlačný, jemný, nadýchaný, naprosto dokonalý koláč. Díky za recept. Neměnila bych na něm VŮBEC NIC!!!

  41. Zkoušíme s malým synkem péct podle různých receptů,hlavně jablkové koláče.Dnes jsme upekli podle tohoto od vás a výsledek je naprosto úžasnej.Vynikající a přeju všem aby to taky zkusili a pochutnali si jako my.ahoj

  42. kalda:

    Je mi potěšením, že jste vyzkoušeli můj recept. Mám radost, že nezklamal 🙂 Recept na koláč mám již léty vychytaný, neboť moje rodina ho také miluje. Navíc máme doma jablečný sad, tzn. že občasný přetlak jablečné úrody není nic mimořádného. To se potom hodí každý jablkový nápad. Zdravím 🙂

  43. Bylo to výborné celá rodina si moc pochutnávat

  44. Dobrý den,krásnou slunečnou neděli přeji.Dnes jsem upekla jablečný koláč dle Vašeho receptu,je prostě úžasný…mňam…Jsem pracovně v Německu,Mnichov,pracuji zde jako pečovatelka v rodině u staré 91leté paní a koláč jí velice chutnal a její rodině také…takže Vám dělám dobré jméno i tady v cizině…je jednoduchý a moc dobrý.
    Díky moc za inspiraci.Ráda vyzkouším i další Vaše recepty.

    Vlasta T. z Plzně toho času Mnichov DE

  45. Obsahuje hodne zinku, orechy uklidni nasi nervovou soustavu, dyne a merunky dodaji vlakninu. Dela-li se nekomu kvuli tuku z masla vraska na cele, tak si zitra misto vecere pujde zabehat. Kousek tradicniho americkeho kolace – netreba si odpirat. Zadny jiny kolac nema tak zarivou a hrejivou barvu, jako prave Pumpkin Pie.

  46. Tak jsem dnes vyzkoušela a je to lahůdka. A rychlovka, takže ho rada zařadím na seznam
    oblíbených moucniků.

Přidal komentář