Dezerty a sladké hříchy

Kokosové Crème Brûlèe s horkými třešněmi

2 komentářů

Letní soutěž o jídle plném vášně a o vášni pro jídlo

Recept do soutěže poslala Slávka H. a nechává zde i pozvánku na blog. http://slavka-archaa.blogspot.com/

Upřímně si myslím, že takovému dezertu se dá podlehnout i ve chvílích, kdy bych to nejméně nečekala. Stačí si představit smyslnou vůni horkého ovoce a žloutkového krému prosyceného kokosovým mlékem. Slávce H. se recept opravdu mimořádně vydařil a do této soutěže plné “vášně” patří. On musí být “vášnivě” dobrý!

"creme brulee"

Kokosové Crème Brûlèe s horkými třešněmi

 Potrebujeme:

  • 4 žloutky
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 75 g cukru
  • 400 ml kokosového mléka
  • 150 g smetany na šlehání
  • 370 g zavařených třešní
  • 4 cl portského vína
  • 1 čajová lžička kukuřičného škrobu (Maizeny)
  • 4 čajové lžičky hnědého cukru

Zltka, cukor a vanilkový cukor rozmiesame v kokosovom mlieku a slahacke a nad parou zahrievame asi 30 minút. Potom naplníme formicky, ktoré poukladáme na plech a naplníme ho vodou tak, aby siahala do 2/3 misiek. Vlozíme do predhriatej rúry na 125 stupnov a necháme tam dôjst 1 hodinu.

Vyberieme, necháme v chlade (najlepsie cez noc) vychladit, pred podávaním posypeme hnedým cukrom a zkaramelizujeme. Ja pistolku na skaramelizovanie nemám, tak som cukrom posypala 10 minút pred vybratím z rúry a dalej dopiekla.

Ceresne scedíme a stavu si zachytíme. Do asi 100ml stavy zamiesame maizenu. Zvysok stavy a portské vylejeme do hrnca, pridáme cukor a privedieme do varu. Vlejeme stavu s maizenou a uvaríme hustú omácku, do ktorej pridáme odkvapkané ceresne. Necháme prejst varom a podávame so studeným Brûlèe.

2 Komentářů

  1. Opravdu to vypadá nevšedně a báječně. Děkuji za nápad, který vyzkouším. Nemohu se dočkat jak to chutná??? Myslím že moc dobře…

Přidal komentář